Livet

Att ta avsked av tomten

Jag som är en gedigen julivrare av stora mått trodde aldrig att detta skulle ske så tidigt. Jag är den som krampaktigt brukar hålla kvar vid julen till den 13 januari – och gärna längre än så om det inte varit förenat med stora risker att bli idiotförklarad – men i år känns det annorlunda. Granen och stjärnorna är ju självklart kvar men ner i källaren åker nu tomtarna. Hej då! Vi ses igen om 11 månader.

Till och med min nya rosa tomte åker ner i källaren.

Är dina julsaker kvar?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Lena 5 januari, 2012 at 08:08

  Jag gjorde detsamma igår! Bort med tomtar och annat pynt(gran och stjärnor kvar), in med vårblommor!

  Det är något konstigt med denna jul, avsaknad av vinter kanske, har aldrig städat ut julen före den 13 januari förut…

  Kramar

 • Reply vardaxlyx 5 januari, 2012 at 08:43

  Hihi min ända tomte åkte med granen nyårsdagen hihi!
  Kramkram

 • Reply Helena 5 januari, 2012 at 08:49

  Mina tomtar är också ihopplockade och kommer att förpassas till källaren ikväll.
  Även jag behåller ljusstakarna ett tag eftersom det är så mysigt att tända dem om kvällarna.
  Jag säger varje år att jag måste skaffa mer fönsterlampor eftersom jag har så svårt att slita mig från stakarna, men nu har ännu ett år gått och, ja du vet…inga nya fönsterlampor, hihi.
  Kram Helena

 • Reply Bromans Bravader 5 januari, 2012 at 09:22

  Ja men plockar också bort tomtar och pynt nu. Gran får vara kvar någon dag till och ljustakar och stjärnor lite till… Brukar hålla fast till 20dag knut men i år vill jag ha bort det. Måste vara avsaknaden av vinter… Ut och in med vår! Även om jag vet att det dröjer!
  Kram Jannike

 • Reply Cathrine 5 januari, 2012 at 09:43

  Har faktiskt inte plockat fram så mycket tomtar i år så de få stackare som kom fram får vara framme några dagar till. Kände på granen och brarren sitter som berg så inte ett barr har den släppt ifrån sig heller = )

  Kram Cathrine

 • Reply Fröken Pyssel 5 januari, 2012 at 09:53

  Haha, jag brukar ta bort julstjärnorna vid påsk 😀 Men tomtarna åker bort direkt 😉

 • Reply Julia - Inredning o Sött 5 januari, 2012 at 11:49

  Städar ut julen idag, men mina vita stjärnor, några silvriga kulor på ett fat och zinkbaljan med ljuset får vara kvar för att det känns vintrigt och fint ett tag till 🙂

 • Reply Vit dröm 5 januari, 2012 at 14:01

  Städade bort tomtarna idag, men lämnade stjärnor och stakar kvar ett litet tag till. Skönt tycker jag, nu är jag sugen på tulpaner och pärlhyacinter 😉
  Ha en fin kväll! Kram Anna

 • Reply Två Små Hus 5 januari, 2012 at 14:10

  Mina tomtar åkte ut redan för en vecka sedan! Så skönt! Kan ju bero på att vi har grönt och plusgrader så någon julstämning infann sig aldrig riktigt.
  Längtar efter våren nu, kommer det inte vårlökar i butikerna snart?
  Kram Susanne

 • Reply Helena, Craft and Creativity 5 januari, 2012 at 16:03

  I helgen åker de ut! Men jag tog inte fram så många eftersom vi varit bortresta. 🙂 Många tomtar har fått vila denna jul… Jag gillar känslan när man rensat huset på julpynt, det känns så fräscht liksom. Kram!

 • Reply Svea 5 januari, 2012 at 16:17

  Här har julsakerna varit förpassade till källaren sedan vecka redan, två stora julstjärnor finns fortfarande kvar i vardagsrummet men det blir bara någon dag till. Sedan vill jag ha våååår!

  Trevlig trettonhelg!
  // Sandra

 • Reply fianathome 5 januari, 2012 at 17:34

  Underbart är kort – alldeles för kort!! Kram fia

 • Reply Nina 5 januari, 2012 at 19:31

  Mitt julpynt är kvar ett tag till. Jag har otroligt svårt att slita mig från allt mys. Dessutom gissar jag att vintern kommer slå till när vi minst anar det och då är det bra att vara förberedd med sina ljusstakar=)

 • Reply Marianne 5 januari, 2012 at 19:55

  Här är faktiskt endast stjärnor och stakar kvar, men dom åker nog i helgen. Julen vart verkligen inte DEN julen i år, jag hade väl blivit lite bortskämda med den härliga snön senaste två åren och hoppades väl på en fortsättning:( Ingen snö=ingen stämning….
  Men nya tag och ny stämning nästa år:)!
  Ha en härlig helg!
  Marianne -Min Lilla Skrubb

 • Reply { My lovely Days } 5 januari, 2012 at 20:39

  haha det är faktiskt ganska hemskt att erkänna det..men..ALLT julpynt försvann 3 dagar efter julafton. Då tröttna jag..fniss..

  mysig blogg du har!

 • Reply Hemtrevligt hos Johanna 5 januari, 2012 at 20:48

  Tomtar och ljusstakar åkte ut på nyårsdagen! Vi julpyntade veckan innan första advent och har varit borta hela julen och nyår, så när vi kom hem på nyårsafton kändes det konstigt att komma hem till julsaker. Så då åkte de upp till vinden! Nu är vi redo för vår!

  Kramar Johanna

 • Reply creando 5 januari, 2012 at 22:45

  Idag började jag att känna att det är dags. Faktiskt! Men julen är ju inte slut än. Den är ju faktiskt den här helgen också. De tre vise männen och allt det där…. Men sen åker den!
  Kramar Kicki

 • Reply Anette Ryan 5 januari, 2012 at 23:13

  Mina tomtar och annat rött åkte i kartongerna i förrgårkväll och igår skulle granen ner. Granen står kvar idag då annat kom ivägen. Baksidan av att alla dessa grejer är borta är att detta så nya hus nu ser väldigt tomt ut och jag känner ett akut behöv av att köpa en massa "prydnadsgrejer" för att mysa till vårt nya hus!!
  Kanske skulle jag behållt dem framme?
  Kram Anette 🙂

 • Reply Mia 6 januari, 2012 at 20:42

  Jag hade kunnat städa bort julen på juldagen varje år om jag bara orkat ta tag i det. Då är jag ruskigt less på allt juligt (förutom maten). Däremot skulle jag kunna börja julpynta i augusti om sambon bara tillät. 😀 Och det spelar ingen roll om jag börjar "jula" i oktober eller till Lucia. På juldagen är jag dödstrött på julen iaf…

 • Reply Livet på Landet 7 januari, 2012 at 21:46

  Vilken underbart söt ROSAtomte, vart kommer den ifrån?

 • Reply hildashem.se 8 januari, 2012 at 11:54

  Livet på Landet: Jag har köpt den av en hantverkare på en julmarkand det står ett telefonnummer till henne i botten som jag kan ge dig om du känner dig angelägen om att få tag på en sådan. Hör av dig igen i så fall.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.