Livet, loppisfynd

Auktionstips i tidningen

Ni som köpte Aftonbladets bilaga Härligt hemma i helgen kunde läsa mina tips om hur man kan fynda på auktioner. För er som missade det så kommer tipsen här:

 

Sök dig bort från stan.

De återkommande auktionerna på landsbygden hittar du bland lokaltidningarnas annonser. ”I stan går det knappt att fynda”.

Var på plats i god tid

Då har du möjlighet att gå runt och titta och lyfta ordentligt på grejerna i lådorna och bilda dig en uppfattning om vad som finns.

Gör en värdering

Det är klokt att fundera på vad du kan tänka dig att betala för en sak innan budgivningen börjar. Sedan går det så fort att du inte hinner att tänka.

Skaffa erfarenhet

Gå på några auktioner innan du börjar fynda. Då vet du hur det går till och vilka typ av saker som går att fynda.

Ha is i magen.

Avvakta och låt någon annan bjuda först, men vänta inte för länge – för då kan det vara för sent.

Stå bra

Då har auktionsutroparen möjlighet att se dig, du vill ju inte riskera att missa dina fynd för att du inte syns.
Att gå på auktion är verkligen roligt och ett riktig nöje som fler borde upptäcka, tycker jag. Brukar du gå på auktion?

 

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Anonym 24 oktober, 2011 at 06:08

  Jag läste faktiskt detta reportage. Jättekul och jag hajade till eftersom jag kände igen dig =)

  Anna P.

 • Reply Helena 24 oktober, 2011 at 06:13

  Jag tycker det är jätte roligt att gå på auktion. Men det är också mycket tack vare de skojfriska auktionisterna (heter det så?) som är underhållande att lyssna på. Mitt problem är att sluta buda när priset börjar bli högre än jag vill betala.. vinnarinstinkten är stark 🙂 Ha en fin dag. Kram Helena

 • Reply vala 24 oktober, 2011 at 06:17

  Tack för tipset Sofia .Som du har skrivit det är svårt och fynda på stora aktion i stor stad .

  Din blogg är bäst.

  Önskar dig en bra dag .

  Kram Farzaneh

 • Reply Elin 24 oktober, 2011 at 06:17

  Det repotaget missade jag, synd…

  Klart jag brukar gå på aktion, det är ett rent nöje, speciellt om utroparna är duktiga.

  Ha en fin dag!

 • Reply Rapport till Vänfors 24 oktober, 2011 at 06:43

  Ääälskar auktioner, känslan när man ropat in nåt man verkligen vill ha för en spottstyver är obeskrivlig…konstigt egentligen men det kanske är nåt genetiskt?
  Eller som någon tidigare skrev, vinnarinstinkten…vet inte men fruktansvärt roligt i alla fall:)

  Kram Annika

 • Reply Sofie 24 oktober, 2011 at 07:02

  Vilka bra tips! Jag har faktiskt aldrig varit på auktion, men det är ofta auktioner i och runt den byn jag kommer från (i Halland). Nu blir jag ännu mer sugen! Får helt enkelt be morfar ta med mig på någon, han brukar gå då och då!

 • Reply Yosofine 24 oktober, 2011 at 07:54

  Har varit på en auktion i mitt liv. Jag var ca 10 år och det var nån grej jag ville ha och tyckte att 40 kr kunde det vara värt. Kruxet var bara att budet var låångt över 40 kr så hela lokalen utbrast i ett gapskratt när jag hojtade "förti krona!".. Jag hade inte fattat vad det gick ut på och höll självklart på att dö av skam! Sedan dess har auktioner var lite av en fobi..

  Kramar

 • Reply Elvira Spekulerar 24 oktober, 2011 at 10:21

  Åh nej, jag har missat det, att du var med i den tidningen, då hade jag ju köpt den. Kanske om jag har tur så finns den kvar idag också, *hoppas hoppas*.

  Jättebra tips för övrigt.

  Kram Elvira

 • Reply caroline 24 oktober, 2011 at 13:27

  AFTONBLADET!! Det är ju värsta kändistigningen, Sofia … åååh, va roligt! 🙂

 • Reply FlickornaLundgren 24 oktober, 2011 at 16:15

  Kul att du delar med dig av dina bästa tips! Laddar fortfarande för att besöka min första auktion! En vacker dag kommer jag nog iväg 🙂

  Kram
  /Anna

 • Reply Mitt liv som förskollärare 24 oktober, 2011 at 19:40

  Klart jag går på auktion, jätteskoj är det. Eftersom syrrans man är auktionsförrätare så blir det ju en naturlig del i tillvaron. Jag går inte varje månad han har en auktion men varannan blir det nog allt.Tyvärr missade jag dig i tidningen.
  Kram/ Berit

 • Reply Projektetthem 24 oktober, 2011 at 19:54

  Jag har följt med min mamma på auktioner sedan jag var liten, och min mamma följde med sin mamma när hon var liten. Vi brukar åka på bondauktioner. Under sommaren är det fler folk och ofta sommargäster, då kan priserna dra iväg. Bästa fynden har man chans att göra under lågsäsong.

 • Reply www.happygunhild.se 26 oktober, 2011 at 16:42

  Jag går gärna på auktion. Tycker att det hör sommaren till. Att sitta och vänta på sina fynd. Ropa högt och bestämt, och förhoppningsvis ta hem grejorna. Fundera på var de ska stå och vad de ska användas till. Små stilleben i ett fönster, eller så ska de målas om, eller kanske blir det en helt ny festdukning 🙂 Kul är det i alla fall. Mysigt budgetnöje 🙂

 • Reply Vikkipedia - Hobbyfotograf 26 oktober, 2011 at 18:55

  Jag älskar auktioner! Dock är jag lite av en impulsmänniska och förra sommaren lyckades jag ta hem en korg med rat för fem kronor. Inte en stor peng, men mycket gammalt skräp. Dock hittade jag några vackra muggar och själva korgen var bara den så fin! :]

  Annars är Second Hand/loppisar något jag gärna lägger några timmar i veckan på!

  Och så måste jag berömma dig för din fina, härliga och inspirerande blogg! Fantastisk!

  Kram

  /Viktoria

 • Reply Vikkipedia - Hobbyfotograf 26 oktober, 2011 at 18:55

  Jag älskar auktioner! Dock är jag lite av en impulsmänniska och förra sommaren lyckades jag ta hem en korg med rat för fem kronor. Inte en stor peng, men mycket gammalt skräp. Dock hittade jag några vackra muggar och själva korgen var bara den så fin! :]

  Annars är Second Hand/loppisar något jag gärna lägger några timmar i veckan på!

  Och så måste jag berömma dig för din fina, härliga och inspirerande blogg! Fantastisk!

  Kram

  /Viktoria

 • Reply Mikaela Orrgren 14 mars, 2012 at 00:58

  Hej Sofia!

  Jag är en nybliven "prenumerant" av din blogg, så härlig att jag har varit tvungen att klicka mig bakåt i tiden för att inte missa något! JAg kommer ursprungligen också från Alingsås och undrar vad du har för tips på auktioner i området? Jag har aldrig varit men jag älskar loppisar och second hand så kan tänka mig att det skulle vara min grej!

  Tack på förhand,

  Vänligen
  Mikaela

  • Reply hildashem.se 14 mars, 2012 at 06:21

   Hej Mikaela!
   Så kul, välkommen hit! 🙂
   Auktioner är jättekul! Det bästa tips jag kan ge dig på en regelbunden auktion är Horla Auktionshall (www.auktionshallenhorla.se) utanför Vårgårda, den är varje vecka och är en bra auktion. Ibland är det auktioner i Alingsåsområdet som hålls av Alingsås Kuriosa men de har bara auktioner ibland och då får man hålla utkik i lokaltidningen när det är dags.
   Lycka till! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.