Livet

Bara hjältar klarar detta

Det där med tålamod är inget jag föddes med, jag har heller inte lyckats tillskansa mig det längs livets väg och jag undrar om jag någonsin kommer att få det – förmodligen inte eftersom jag inte har tålamod att ens försöka lära mig det. Så det här med att skrapa bort gammal färg är en enorm prövning för mig, även om det bara gäller en fläckvis flagnad dörr som i detta fallet.

Jag har sett människor som skrapar hela husfasader och jag kan inte annat än att utnämna dessa människor till hjältar. Jag är mycket imponerad!

Hur som helst så skrapade jag i alla fall den där dörren till sadelkammaren i vårt lilla stall och jag känner mig mycket nöjd med mig själv. Är du en hjälte som klarar att skrapa stora ytor eller är du lika otålig som mig?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Camilla 15 augusti, 2011 at 07:43

  Jag är så otålig med att skrapa färg att jag alltid överlåter det till mannen min. Han är en sann hjälte!! Dessutom är han mycket mer noggrann än mej när det kommer till sådana saker 🙂
  Men sen har jag tålamod med annat istället.. 😀

 • Reply Carin 15 augusti, 2011 at 09:40

  Ha ha… Tålamod är en dygd… Jag tycker oxå att det är skittråkigt att skrapa gammal färg… Men att måla, det går bättre!

  Skam den som ger dig… 😉

  Ha en härlig måndag! Kram Carin

 • Reply Himlavit 15 augusti, 2011 at 09:46

  Hehe undrar om det finns någon som tycker att det är roligt =) Grundjobbet som oftast är det viktigaste är oftast det allra tråkigaste. Vill ju se resultat direkt, eller hur =)

  Tack för hälsningen
  Kanske springer vi på varandra på formex om du ska dit =D

  KRAM Tessan

 • Reply Lisa-Maja 15 augusti, 2011 at 09:51

  Oj, då har vi nog två hjältar här…
  När vi målade huset förra gången gjorde vi det HELT TRÄRENT (det är ett stort hus och det var MASSOR med färglager) mannen klätrade på väggarna och skrapade fasaden, helt ALLENA, medan jag tog hand om alla fönster och dörrar. Vi höll på en hel sommar, bra blev det och nöjda men slitna var vi efteråt. Jag är nog av ett envist virke eftersom jag håller på och målar möbler också, detta slipande och "pillande". Ibland undrar jag hur jag ska ta mig igenom ett projekt, men på nå´t vis går det och jag tycker faktiskt att det är kul hela vägen:))

  Ha det!
  kram lisamaja

 • Reply Humlans lott 15 augusti, 2011 at 10:54

  Duktigt! Själv är jag ingen hjälte, jag köper mig fri :o) och det känns helt ok!

 • Reply Stina 15 augusti, 2011 at 11:24

  Ha ha! Ja, det har du faktiskt rätt i man behöver nog vara en hjälte för att skrapa en husfasad :0)
  KRAM Stina

 • Reply Kia 15 augusti, 2011 at 11:40

  Nja, lite tålamod har jag men skrapa är inte kul. Har en sån där utebänk med iform av två fotöljer med ett bord i mellan som sitter ihop. Har försök att skrapa bort färgen på den men gav upp ganska snabbt. Det var förra året, har inte rört den i år men funderar på att använda en slipmaskin istället. För jag ska få det gjort nån gång!

  Kram Kia

 • Reply Anna -Dagar av lycka 15 augusti, 2011 at 11:43

  Har precis som du världens sämsta tålamod. Blir uttråkad på en gång. Däeav alla startade med ej avslutade projekt här hemma 😉

  hoppas du har en fin dag förövrigt!

  kram
  /Anna

 • Reply Lilla Kråkslottet 15 augusti, 2011 at 13:04

  Hihi!!! I know the feeling! 🙂 Kram!

 • Reply BBQ VILLAGE 15 augusti, 2011 at 14:47

  Du är en halvhjälte som orkade med den där dörren! Jag är ingen hjälte hos mig är snarare mottot "fort och fel" tur att min man är den där hjälte typen med tålamod så vi försöker mötas någonstans mitt på vägen då brukar det bli hyfsat bra 😉

  Kram F

 • Reply Pernilla Björkholmen 15 augusti, 2011 at 18:57

  Jösses ! Jag som bor i lägenhet pratar alltid med mina villa-vänner att jag bara måste komma ut och göra något, pilla i trädgård eller måla eller vad som helst. Alla säger att jag får göra det hemma hos dem omedelbart ! Kanske man ångrar sig när man har sånt att göra .. ?
  Kram !

 • Reply Anonym 15 augusti, 2011 at 20:20

  snabba resultat, omedelbar belöning!
  (nu får jag väl mig en skrapa)

  Anonym men inte så anonym att det stör :)) Sofia

 • Reply SvenskaBlomsterbloggar 15 augusti, 2011 at 20:34

  Ja,jag vet! Skittråkigt!!! Särskilt när det alltid råkar var någon viktigpetter i närheten som påpekar att "du får nog skrapa lite bättre där"…
  Men eftråt är man ju som sagt rätt så stolt 😉

  //Emelie

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.