Livet

Bilderna som inte fann sitt sammanhang …

 

Ibland fotograferar jag och sedan glömmer jag liksom bort att jag tagit de där bilderna, så de kommer inte till användning. Och det är ju tråkigt med bilder som bara blir liggande i någon slags dammig mapp i datorn. Jag gillar ju när saker kommer till användning, för annars så tycker jag ju att de ska rensas ut – precis som i mina skåp och garderober.

Och idag hittade jag en hög med bilder från sommaren som jag glömt att använda på något vis. Och ni vet ju hur det är i bloggar – bilderna bör ju höra till säsongen på något sätt. Men de här bilderna tillhör förra säsongen – alltså sommarsäsongen. Så trots att det är gult, rött och brunt på träden utanför fönstret just nu så kommer här nu en rad gröna bilder från sommaren.

Det här var mina tidigare grannar. Med grannar brukar man ju sticka huvudet över häcken och fråga hur läget är. Det gjorde vi. Vi grillade inte så mycket ihop dock, men de var väldigt trevliga och nyfikna.

 

Den här soptunnan hittade jag utanför Gränna, jag gillade den. För den liksom ”lurade” folk till att bli bättre människor och inte slänga skräp i naturen. Bra initiativ.

 

Det här trädet hittade vi också utanför Gränna. Jag var såklart tvungen att klättra upp och beskåda utsikten över Vättern från trädkronan där någon byggt en form av altan. Väldigt charmigt. Tänk att sitta där när solen går ner.

 

Vi var och hälsade på våra kära vänner Maria och Magnus några dagar. Om jag hade haft en syster, så hade det nog varit Maria. Vi tänker så lika om det mesta och delar livets värderingar. Och så mycket som vi skrattar ihop är också ovanligt. Det är fint med vänner.

 

Den här makalöst fina buketten plockade min tidigare granne Anna-Karin till oss. Eftersom den är död sedan länge, så är det fint att minnas den med en bild. Den var som ett konstverk!

 

Den här affischen såg jag i Helsingborg. Och jag kan inte annat än att säga Amen till det. Jobbet är en stor del av livet. Därför är det viktigt för mig att det känns meningsfullt, utvecklande och rolig. I perioder är det såklart kanske inte alltid kul att gå till jobbet. Jag har haft perioder i livet då det inte känts kul och med det i bakhuvudet blir drivkraften för att det ska kännas glädjefyllt ännu större.

 

En av sommarens finaste dagar tog vi båten över till Danmark, och när man är i Danmark måste man vara cool – det tog min man fasta på.

 

Havet är lockande, men jag kan tycka att stora sjöar är minst lika lockande – om inte mer. Då slipper man saltvattnet, som jag inte gillar och dessutom är sjöarna inte fullt lika brusande och högljudda. Det passar mig.

//Sofia ♥

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Asta 15 oktober, 2017 at 09:45

  Det där var nästan inte snällt. Visa en massa fina bilder från sommaren! Jag tror att det är bättre att Maria är din kompis än din syster, bara för att du har en syster är det inte självklart att ni delar samma värderingar, eller ens är bästa vänner.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 18 oktober, 2017 at 07:33

   Sommaren är fantastiskt. Även hösten faktiskt, i alla fall så länge löven hänger kvar på träden. 🙂
   Nej, jag förstår att det inte behöver vara så, det var väl mest en metafor för att beskriva att vi är väldigt goda vänner.

 • Reply Beata 15 oktober, 2017 at 10:05

  Vilken fin bild på dig och Maria <3 Vill hoppa in i den och vara med och plocka grönt 😀 Själv jobbar jag mot en good-enough känsla vad gäller jobb. Det måste inte vara fantastiskt eller en passion, för jag vill inte att jobbet tar för mycket energi. Men samtidigt vill jag ju såklart trivas! Haha funderar så mycket på jobb just nu 🙂 Kram!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 18 oktober, 2017 at 07:38

   Ja, det var härligt där i grönsakslandet. 🙂
   Jag har också funderat väldigt mycket på det här med jobb, och jag ser det nog egentligen inte så uppdelat. Jag är ju egenföretagare och det smälter lätta samman. Det är en del av livet. Jag försöker göra det mesta med lust och glädje och en del av de sakerna får jag betalt för, andra inte. Det är en livsstil. Jobbet kan fylla så många olika syften, också beroende på var man är i livet och i olika perioder. För mig är i alla fall lusten och passionen otroligt viktig när det gäller jobbet, det har jag märkt under åren. Har haft både lustfyllda och mycket olustfyllda jobb. Allt är en viktig erfarenhet. Kram till dig 🙂

 • Reply Monica 15 oktober, 2017 at 13:45

  Vi pratar vidare med kossorna, idag har dom varit rejält snacksaliga och brölat på mest hela tiden. Det är gött rogivande. <3

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 18 oktober, 2017 at 07:39

   Så fint. Jag gillar verkligen det där ljudet av korna som råmar som en ljudkuliss. Det är fint att ni får njuta av det nu. <3

 • Reply Katta Bucketlife 16 oktober, 2017 at 11:11

  Vilken himla bra idé att samla upp de där överblivna bilderna. God knows I have a few… 🙂
  Blev ett supermysigt inlägg av det. Jag kanske lånar idén!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 18 oktober, 2017 at 07:40

   Ja, det är så lätt att det blir en hög med bilder över som man liksom inte vet vad man ska göra med. Låna på bara. Ser fram emot fler av dina fantastiska bilder. 🙂

 • Reply Pia 16 oktober, 2017 at 13:02

  Va härligt med lite sommarbilder!:) så känner jag också, missar lägga upp många bilder å sen känns det ”försent”! Så dumt!:) underbar bild den sista!

 • Reply gina 17 november, 2017 at 21:21

  Such a beautiful post, Sophie

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.