Här hemma gillar vi sötsaker, även om vi försöker minimera intaget. Att äta hembakt är ju egentligen allra godast så när det inte är chokladbollar eller småkakor som bakas så kan det bli vår nyfunna kärlek – tiramisu. Den italienska klassikern. Dock är det inte att rekommendera om sötsuget är akut, eftersom den helst ska stå ganska länge i kylskåpet innan man äter den. Men det kan det verkligen vara värt. För det här är så gott att änglarna sjunger.
Tiramisù
6 äggulor
1 dl socker
3 dl grädde
750 g mascarponeost
1 paket savoiardikex
1,5 msk Amarettolikör eller annan likör
4 msk starkt kaffe
1 msk kakao
Så här gör du
Vispa äggulorna och sockret fluffigt. Vispa grädden separat.
Rör ner mascarponeosten i äggsmeten och vänd sedan försiktigt ner grädden. Lägg ett lager kex i botten av en medelstor glasform, droppa hälften av likör-kaffeblandningen över kexen. Bred ut hälften av den fluffiga smeten över kexen. Lägg den andra hälften av kexen i ett lager, droppa resten av kaffeblandningen över kexen och avsluta med ett lager av den sista smeten. Toppa sedan med att sikta kakao över hela ytan. Låt stå i kylskåpet i ett dygn. Ju längre den får stå desto godare.
1 Comment
Hello, I enjoy reading all of your article. I like to write a little comment to support you.