lantliv

Blåbärsbilen kom förbi

Det har tydligen varit ett tufft blåbärsår i år. Det verkar som om det var en kombination och den hårda vintern med den efterföljande torra våren som gav blåbärsriset en rejäl omgång. Att plocka blåbär kräver ganska mycket tålamod, vilket är en något som jag inte har så mycket av. Det går väl an att plocka blåbär om det är gott om dem. Vi brukar gå ut i skogen och plocka några liter så att vi kan frysa in till höstens alla smoothies. Men det blev inte så detta året, jag passade istället på att köpa några lådor av blåbärsbilen som stannar till nere i byn varje sensommar. Det enda jag behövde göra var att frysa in dem i lådor. Mycket behändigt!

Ett tips om man vill ha styckfrysta bär är att öppna frysen och skaka om blåbärslådorna, likt maracas, varje timme de första timmarna så att de inte fastnar i varandra. Då kan man enkelt sedan bara ta de bär man behöver ur frysen utan att behöva plocka upp en hel bärklump av blåbär som frusit samman.

Nu blir det blåbärssmoothie för hela slanten! 🙂

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Erica 26 augusti, 2013 at 09:30

  Mitt tålamod håller inte heller för att plocka blåbär. Har inte sett till någon blåbärsbil här, men det verkar ju väldigt behändigt 🙂 🙂

  Kramar Erica

 • Reply Anette Ryan 26 augusti, 2013 at 11:41

  Gott med blåbär. Det händer ju som förståligt numera sälla att jag ens plockar blåbär. Förra sommaren blev det lite plock av och mina tjejer fick prova på att plocka och äta direkt från buskarna för första gången i sina liv. En given succe!! Det blev en paj och vid ett tillfälle blåbär med mjölk till frukost.
  När jag var liten "slsäspades" vi syskon alltid ut i skogen för att på hösten plocka massor med blåbär för mamma skulle koka sylt och det skulle frysas in till vinterns behov. Jag avskydde att bli blå om händerna och förstöra mina nya gympadojor som blev blåröda av alla bär. Sedan dess har jag en blandad känsla inför bärplockandet.
  Kram Anette

 • Reply FarmorMormorA 26 augusti, 2013 at 12:02

  Ja i år har det varit glest på buskarna. Blåbärsbil, ja tänk om jag kunde hitta en sådan. Har plockat några bär på mina promenader och ätit upp direkt men inget för ladorna iår. Ha de gott!

 • Reply Hanna 26 augusti, 2013 at 14:19

  så gott och vilken vacker stol.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.