inspiration

Bloggtips: Vackert och inspirerande

 

Vissa bloggare fastnar jag ordentligt för. Och här är en av dem; Sandra med bloggen atilio. För det första så blir jag helt golvad av tempot hon håller samtidigt som hon upprätthåller en otroligt hög kvalitet på sina inlägg. Imponerande! För det andra så älskar jag hennes bilder. Jättefina! För det tredje så gillar hon katter, och fantastiskt fina Gösta är en del av hennes liv. Och för det fjärde så känns det som om vi nästan bor grannar då vi i alla fall bor i samma landskap, Västergötland. Hon kommer visserligen inte härifrån, då hon är skåning från början, men bor man i Västergötland då är man västgöte i mina ögon.

Sandra har bloggen som en del av sitt jobb samtidigt som hon är skribent och bibliotekarie, men eftersom den där fina kulan hon har på magen växer så kommer hon snart huvudsakligen att ägna sig åt att vara mammaledig om dagarna.

 

atilio-3

 

I mars 2014 började hon blogga för att försöka väva ihop alla sina intressen och allt det hon gillar och tycker är fint i livet. Och det är verkligen en blogg som rymmer många olika saker och ämnen men på något sätt så lyckas hon hålla allt samman utan att kännas det minsta spretig.

 

atilio-6

 

Jag ställde 4 frågor till Sandra om att blogga, så här svarade hon:

 

Vad är det roligaste med att blogga?

Egentligen vill jag ju svara allt! För det första så älskar jag som sagt att allt fint i mitt liv får rymmas på en och samma sida, vilket gör att jag själv ständigt växer som människa. Att dokumentera en vardag på det sättet gör att jag börjat uppskatta de små sakerna i livet ännu mer och jag ser möjligheter överallt. Men framför allt så är det såklart roligt att få kontakt med de som kikar in och läser bloggen. Jag tycker om att vara ensam och trivs verkligen i mitt eget sällskap men att få konversera med andra människor på det sättet har gjort att jag känner mycket rikare. Det är fint!

 

Vad är det svåraste med att blogga?

Det svåraste tycker jag är att acceptera att jag måste sitta framför datorn så många timmar per dag. Även om jag älskar att skriva så tycker jag tiden jag måste tillbringa framför en skärm är supertråkig – jag vill ju hellre vara ute och gå i skogen!

 

Vilket är ditt mest populära blogginlägg?

Oj, ingen aning! Hur vet man det? Ett som jag vet varit väldigt uppskattat är det om hur man bygger sitt eget matbord.

 

Vad vill du inspirera till och förmedla genom din blogg?

Min blogg är en spegling av allt det jag tycker är fint i livet och jag vill gärna att andra ska få upptäcka de små glädjeämnena och inse att det enkla livet är minst lika fantastiskt som det flådiga. Dessutom värdesätter jag min kreativitet väldigt högt och försöker dela med mig av projekt och tankar som gör att läsarna blir sugna på att skapa själva.

 

atilio-5

 

Och så är det det där speciella bloggnamnet – atilio – som jag inte blir klok på vad det är och hur man ska betona det. Därför var jag tvungen att fråga henne om det och nu känns det plötsligt självklart. Atilio är ett mansnamn som är vanligt i spansktalande länder, och det låter ju förstås lite märkligt till en början.

Men det hela får sin förklaring när det kommer fram att då hon var yngre så hade hennes familj ett fadderbarn vars fabror, som hette just Atilio, var den som skrev breven till dem. Hon blev lite förälskad i det där namnet och under en period på högstadiet då hon utforskade sitt skrivande och skrev dagboksanteckningar till en ”låtsasvän” som såklart fick det där namnet; atilio som etsat sig fast i hennes minne. Och anledningen till jag konsekvent skriver namnet med litet a är eftersom Sandra helt enkelt tycker att det ser snyggare ut så. Och det är håller jag med om. När hon några år senare startade sin blogg så kom namnet atilio osökt upp och hon tänkte att om ingen annan skulle vilja läsa bloggen, så kunde den ju finnas till för hennes låtsasvän atilio. Men det blev ju inget problem det där med uteblivna besökare, eftersom bloggen ju är fantastisk så dras man lätt dit, likt flugorna till en sockerbit.

 

atilio-2

Och så är det ju den där katten Gösta som förgyller många av bilderna. Och finns det katter i ett hem, då smälter jag direkt! Så om du av någon anledning har missat Sandra och atilio har du nu mycket fint framför dig att upptäcka!

//Sofia ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply lovisa 1 april, 2016 at 13:48

  superfin intervju! <3

 • Reply Siri 1 april, 2016 at 14:08

  Har inte sett henne innan men jag gillar verkligen vad jag ser och inser nu att jag har mycket läsning framför mig när jag ligger sjuk och nedbäddad. Tack för tips!

 • Reply Emschen 1 april, 2016 at 15:58

  Jag har ju sett bloggnamnet i bloggvärlden många ggr men jag har aldrig läst hennes blogg faktiskt, får nog ändra på det. 🙂

 • Reply Maja 1 april, 2016 at 18:51

  Vilken fin intervju! Håller med om att hon är himskans inspirerande!

 • Reply Anna María 4 april, 2016 at 13:30

  Så himla fin intervju. Sandra är ett guldkorn i bloggvärlden!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.