inspiration

Bra podcasts

spegelbild podcast

 

Jag älskar podcasts. Jag gillar musik också, men jag gillar ännu mer att lyssna på samtal. Samtalen kan vara både roliga, intelligenta, utbildande eller bara underhållande. Stor del av min arbetstid lyssnar jag på poddar av olika slag. För er som ännu inte upptäckt denna underbara värld, eller kanske vill ha tips på fler, kommer här nu några tips och rekommendationer på några av dem som jag lyssnar.

Kjell och klortanten

I Kjell och Klortanten avhandlas mitt favoritämne; hållbarhet. Kjell Eriksson och Stina Billinger tar hjälp av kända och okända gäster för att hitta svaren på vår tids svåra frågor om miljö och en hållbar livsstil.
Kjell och klortanten >>

 

Venture Cups podcast

För oss som driver företag kan det vara både utbildande och intressant att lära sig mer om företagande. Denna pod handlar om affärsutveckling och entreprenörskap.
Venture Cups podcast >>

 

Alex o Sigge

Alex Schulmans och Sigge Eklunds pratar om precis allt, ibland på ett väldigt ytligt plan och ibland väldigt djupsinnigt. Intellektuellt, tramsigt, humoristiskt och väldigt transparent.
Alex o Sigge >>

 

Anja och Julias podcast

En fnittrig och mysig pod av skådespelarna Anja Lundqvist och Julia Dufvenius. De pratar hemligheter,  och en hel del sanningar i skådespelarnas värld.
Anja och Julias podcast >>

 

Maktministeriet

En pod som är intressant för oss som hänger mycket på internet. Josefine Hådell, Julia Skott och Fredrik Wass avhandlar makt, strukturer och analyserar aktuella händelser och fenomen på nätet.
Maktministeriet >>

 

Fredagspodden med Hannah och Amanda

En relationspod fylld med tjejsnack med Amanda Schulman och Hannah Widell.
Fredagspodden med Hannah och Amanda >>

 

Värvet

Har du inte upptäckt Värvet har du en riktig skatt framför dig. Det här är en intervjupod där Kristoffer Triumf träffar kända människor inom alla möjliga områden och låter dem prata till punkt. Långsamt, innerligt och väldigt intressant.
Värvet >>

 

Filip och Fredrik

Antingen gillar man väl dessa två killar eller så gör man det inte. Jag gillar dem. Detta är ren och skär underhållning i 180 knyck, trådar plockas upp till både höger och vänster men det mest imponerande är att de alltid lyckas knyta ihop säcken och avsluta trådarna igen i varje program.
Filip och Fredrik >>

 

Sveriges radio

Hos SR finns en hel skattkista av godsaker att lyssna på. Jag som gillar dokumentärer lyssnar gärna på de mycket välgjorda dokumentärerna som P1, P3 och P4 erbjuder. Men P1 erbjuder utöver det massor med bra program, jag brukar lyssna på Medierna, Odla med P1, Oförnuft och känsla, Spanarna och Språket. Dessutom så har de en jättebra app där jag brukar ladda ner alla mina favoritprogram i, och när jag vill ha något att lyssna på (exempelvis när jag pysslar om mina växter, åker skidor, städar etc.) så startar jag bara ett av alla mina favoritprogram i listan. Den appen har förhöjt livskvaliteten i mitt liv.

 

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Sara 18 februari, 2014 at 10:36

  Jag har aldrig lyssnat på en podcast men jag har hört mycket om det och är lite nyfiken. Tack för alla tips, jag ska nog testa någon eller några av dem 🙂

  • Reply hildashem.se 18 februari, 2014 at 15:31

   Ja, testa vettja. Du kanske gillar det! 🙂

 • Reply Den där Victoria 18 februari, 2014 at 11:01

  Vad roligt med nya tips inom podcastvärlden, Värvet, SR och Hannah och Amanda är med på min lista också, där Kom in podden finns med också, där inredning avhandlas på ett roligt och bra sätt.

  Kram Victoria

  • Reply hildashem.se 18 februari, 2014 at 15:32

   Ja, jag gillar också tips eftersom jag ständigt är på jakt efter nya saker att lyssna på. Jag ska kolla upp ditt tips 🙂
   Kram på dig!

 • Reply bara anna 18 februari, 2014 at 16:09

  Jag har inte upptäckt det där med podcast ännu men nu blir jag lite nyfiken. Bara svårt att finna tiden till att lyssna. När jag är ute på promenad med hunden vill jag absolut inte lyssna på någonting, då vill jag bara vara med mig själv, hunden och naturen…..
  Kram

  • Reply hildashem.se 18 februari, 2014 at 16:19

   Då har du en hel skatt framför dig att gräva ur 🙂
   När man städar, tvättar, och rensar ogräs är bra tillfällen att lyssna. Det gör ofta sysslorna lite roligare, tycker jag.
   kram

 • Reply Hanna 18 februari, 2014 at 17:34

  Jag har faktiskt inte lyssnat på detta, men dottern gör det oftas på tåget till och från skolan och brukar säga till mig att jag måste lyssna, så en dag kanske.
  Hanna

  • Reply hildashem.se 19 februari, 2014 at 07:00

   Det är perfekt att lyssna på om man pendlar. Snart kanske det är din tur att börja lyssna 🙂

 • Reply Kia 18 februari, 2014 at 18:08

  Nej, har inte lyssnat på såna.

  Kram Kia

 • Reply Maria - Snickaregården 19 februari, 2014 at 07:54

  Lite nyfiken är jag men inte kommit så långt att jag börjat lyssna än. Sista människan ut där 😉
  Men nu ska jag tack vare dina tips ta mig in i den världen. Gillar dokumentärer och odla med P1 lät lockande.
  Tack och kram Maria

  • Reply hildashem.se 20 februari, 2014 at 08:18

   Ja, Odla i P1 är jättebra om man gillar odling. Och dokumentärerna är verkligen bra. De ligger bara där på nätet och väntar på dig 😉
   Kram

 • Reply Susanne 19 februari, 2014 at 20:24

  Tack för besöket och för kloka tankar. Och heja dig som gillar poddradio. Jag älskar poddradio. Vill tipsa om Karin och Sara!
  Och i ämnet rensning. Har en kollega som sa en klok sak. Hon sa att hon gör sig av med saker nu och att hon ibland är rädd att ångra sig. Men om hon senare kommer att bli ledsen över att hon inte har en viss sak kvar så kommer hon inte att bli så väldigt ledsen. Bara lite ledsen en kort stund och det är inte så farligt. Klokt tänkt tänker jag. 🙂

  • Reply hildashem.se 20 februari, 2014 at 08:20

   Tack för tipset om Karin och Sara, den ska jag lyssna på idag 🙂

   Det var en väldigt klok kollega du har. Precis så är det ju, det kan hända att man ångrar sig ibland … men det går snabbt över. Och eftersom det går så snabbt över kan man ju fundera över hur viktigt det var egentligen 🙂

 • Reply Ullis 2 mars, 2014 at 16:20

  Hej!
  Tack för bra förslag! Har inte varit så aktiv på den fronten så det är skönt att hitta en tips-lista från någon annan.
  /Ullis

 • Reply Elin 19 mars, 2014 at 08:23

  En alldeles rykande färsk podcast ute på Itunes är: Elin och Jessicas podcast. Två tjejer från Värmland som snackar strunt och mycket annat. Senaste avsnittet: Det stora avsnittet om Karlstad.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.