smoothies

Bra start på dagen

 

Om mat kunde få Nobelpriset så tycker jag att det skulle gå till smoothien. I över fyra års tid har jag varje vardagsmorgon startat dagen med just en smoothie. Det är så otroligt smidigt, enkelt, mättande och supergott. Och jag tröttnar aldrig!

Dessutom så är variationsmöjligheterna oändliga och man kan stoppa ner nästa vad som helst. Basen för mig börjar alltid med avokado och banan, sedan kan det åka ner havregryn, linfrön, chiafrön, nyponpulver, spirulinapulver, psylliumfrön, hallon, blåbär, mango, spenat och kokos. Inte allt på en gång förstås men några ingredienser åt gången. Som den flytande komponenten väljer jag bland någon växtbaserad mjölk baserad på havre, soja, cashewnötter, kokos eller hasselnötter.

Dagens gröna smoothie bestod av:
1 avocado
2 små bananer
1 dl müsliblandning
1 tsk spirulinapulver
1 msk chiafrön
5 dl sojamjölk

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Majas bekännelser 18 mars, 2015 at 18:59

  Jag håller helt med att smoothie är så himla bra och gott och lätt! Men skickar ändå en eloge till dig som orkar göra det varje morgon. Det är jag lite för lat för, vet inte varför… Men andra tider på dygnet funkar det utmärkt. Får kanske börja fundera på mina prios…
  Ha en fin fortsättning på veckan, kram Maja

  • Reply hildashem.se 19 mars, 2015 at 06:45

   Visst gör du väl frukost varje morgon? Och det tar tid, det är jag för lat för. Att göra en smoothie går ju superfort. Typ 3 minuter så är det klart. 🙂
   Ha en härlig dag!
   Kram Sofia

 • Reply cafenoHut 23 mars, 2015 at 08:09

  It looks so delicious!!!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.