mitt liv som egenföretagare

Carpe that fucking diem

 

I april förra året fick jag ett meddelande skickat till mig – av för mig en okänd tjej. Men det hon skrev gjorde mig intresserad och gav mig en bra magkänsla, och vi stämde träff. Hon hade hittat mig efter att ha googlat på ”Carpe fucking diem” Hon hamnade i min webshop där jag har har en poster med texten ”Carpe that fucking diem”. Det är märkligt hur vissa vägar tar sina riktningar.

På vårt möte visade det sig att vi gått i liknande tankar om en bok, men jag har dragit mig för att genomföra projektet av två anledningar. 1. Tiden har inte räckt till – mina uppdrag för företagskunder har gått före mina egna projekt. 2. Jag kan skriva men det är ju egentligen själva utformandet, och inte manusarbetet, som jag älskar mest – därför har jag skjutit på det.

Tajmingen när hon valde att knacka på min dörr var helt rätt. Tidigare under året hade jag bestämt mig för att avveckla merparten av mina kunduppdrag för att frigöra tid för att kunna jobba med egna projekt och det fanns därför utrymme i min tidsbudget. Dessutom så kom hon in med en kreativ kompetens som jag suktade efter, nämligen manusförfattandet.

 

 

Nu ligger den här på bordet. Vår gemensamma baby. Den färdiga boken; Carpe that fucking diem. En fyll-i-bok för och om dig som förälder. För att planera innan du får barn och sedan för att hitta dig själv igen mitt i allt det nya. Boken täcker in allt från den sanna bilden av första tiden hemma med barnet till att hjälpa dig blicka framåt och få fatt på dina drömmar. På 128 sidor går den både på ytan och på djupet och har många humoristiska inslag. Igenkänningsfaktorn för de som är föräldrar är hög. En presentbok till en vän eller eller till dig själv för att förberedas på vad det innebär att vara/bli förälder.

 

 

Många sådana här fyll-i-böcker riktar in sig på barnet och dess utveckling. Men som förälder hamnar man lite i skymundan, trots att den utvecklingen är enorm. Det är det vi velat fånga. Och dessutom kan den bli en perfekt 20-årspresent till barnet – eftersom det nog är kul att läsa om hur mamma hade det.

Vi valde också att ge ut boken på eget förlag, nämligen mitt företag Hilda of Sweden. Vi tror så starkt på idén och kände att vi vågar ta risken/chansen. Det är lite av en ny värld, men vi är nyfikna. Flera bokhandlare har redan visat intresse och den kommer att finnas att köpa på många andra ställen utöver min webshop.

Om du vill bläddra i boken och se smakprov på några sidor kan du göra det här.

 

Sofia Brolin Maria Eng

Jag och författare Maria Eng
(Foto: Martin Eng Pålsheden)

Bor du i trakterna av Alingsås är du varmt välkommen på vår bokrealese på Alingsås museum på onsdag den 25:e januari klockan 17-19. Det är bara att droppa in när det passar och säga hej. Och äta lite popcorn.

//Sofia ♥

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Evelina 21 januari, 2017 at 11:12

  Stort grattis till er bok. Det är så häftigt hur ödet styr upp saker ibland. Den ser verkligen jättefin ut och rolig inte bara på utsidan utan också inuti. Ska tipsa mina gravida vänner.

 • Reply Mia Bergvall 21 januari, 2017 at 13:46

  Tokkillar verkligen boken! Extra kul att ge ut själv också!

 • Reply Christin - Midis 21 januari, 2017 at 14:00

  Sånt mega-grattis! Vilken exceptionell bra bok!! Mitt i prick om du frågar den här föräldern! Har både en och två kompisar som blir föräldrar i år – perfekt babyshower present, tycker jag!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 januari, 2017 at 16:10

   Stort tack! Och vad kul att du gillar idén. Jag tror verkligen att den kan passa många föräldrar. Babyshower-present är ju ett toppentips. 🙂

 • Reply Camilla 21 januari, 2017 at 14:47

  Kul, och intressant vinkling! Hade nån sorts ”fyll-i-bok” som jag fått med nån föräldratidning medan jag har gravid men sedan var ju fokuset på barnen i de där ”fyll-i-böckerna”… Men det händer ju verkligen mycket med en som förälder också! Fin ser boken ut att vara också!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 januari, 2017 at 16:12

   Tack, ja den har en vinkling som liksom kommer från andra hållet. Jag är ju inte förälder själv, men Maria som författat texterna har erfarenhet och ett väldigt kul och annorlunda angreppssätt att skriva på. 🙂

 • Reply made by mary 21 januari, 2017 at 16:12

  Grattis vännen, du är så bra! Ni är så bra!! <3 Helt underbart idé dessutom! STOR KRAM

 • Reply Elna - cykellycka, mjölksyra & äventyr 21 januari, 2017 at 16:42

  HA! Fucking fantastiskt, en sådan ska jag köpa!!!

 • Reply Ia 21 januari, 2017 at 17:03

  Boken ser jättefin ut, kul idé! Synd bara att det krävs ett f-ord för att få en titel som väcker intresse. Engelska är mitt modersmål och jag måste säga att det ofta stör mig att svenskar inte förstår hur oerhört illa det låter – det är inget ”jäkla” utan ett kraftord.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 januari, 2017 at 10:49

   Tack! Ja, det är nog så som du säger. Vi svenskar använder det i ett allt för lätt ordalag, och då förstår jag att det krockar när någon som du – med engelska som modersmål ser det. Det är helt klart något vi ska ta med oss om det mot all förmodan skulle bli en internationell karriär. Tack för att du uppmärksammade! <3

 • Reply Helena 21 januari, 2017 at 18:38

  Nämen åh va kul! Tänk vilka vändningar livet kan ta ibland 🙂 Grattis till boken!! <3

 • Reply Trail & Inspiration 21 januari, 2017 at 18:39

  Vad roligt; ni är grymma! 🙂

 • Reply Ekenäsliv 21 januari, 2017 at 19:44

  Wooow coolt!!! Stort Lycka Till! 🙂

 • Reply Anna María 21 januari, 2017 at 20:00

  Stort grattis till boken! Himla rolig vinkling på den. Och spännande att ni ger ut på eget förlag. HEJA!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 januari, 2017 at 10:51

   Och stort tack! Ja, det känns otroligt spännande att testa på förlagsbranschen också. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Fantasiresor 22 januari, 2017 at 09:27

  Åh vad fin!!! Grattis!

 • Reply Wilda 22 januari, 2017 at 10:14

  Det här är helt genialiskt Sofia! Wow så imponerande! Starkt jobbat och jag ska sprida ordet till de jag vet skulle behöva den här boken. Önskar att den hade funnits tidigare, för oj vilket behov den fyller.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 januari, 2017 at 11:01

   Tack snälla för dina fina ord! Och tack för att du vill tipsa dem du tror behöver. Jag tror verkligen att den fyller ett stort behov. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Johanna Westberg j 22 januari, 2017 at 17:05

  Vad roligt!!! Tajmingen och att hitta en nisch/ett hål på marknaden att fylla – hurra!

 • Reply Emilia - vila & life design 22 januari, 2017 at 17:08

  Heja! Tänkte på dig i måndags – hur kändes det att få hålla i boken?

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 januari, 2017 at 11:03

   Tack! Ja, det var spännande. Jag slet upp en av lådorna för att bara få kontroll på att den inte såg ut som en katastrof. Och det gjorde den inte. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Sara i Åre 22 januari, 2017 at 18:36

  SÅ HÄRLIGT KUL! grattis till er – hoppas och tror på succé!!

 • Reply Slow Living by Annika 23 januari, 2017 at 08:12

  Stort grattis till boken! Så fin! Ska försöka komma på onsdag på releasen!

 • Reply teresa 24 januari, 2017 at 12:23

  Grattis! Jag läser dig frán ett annat land och har ocksá tänkt att Carpe that Fucking diem var absolut underbart titel och en urspringlig idé till nágot!!

 • Reply Marie-louise 25 januari, 2017 at 08:53

  Stort grattis till boken, den ser verkligen jättefin ut!!
  Tack också för tips om hur man kan tänka när man har en bokide men inte kan eller vill göra hela själv, på så sätt kanske min barnboksserie kan få liv till sist👍

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 26 januari, 2017 at 08:17

   Tack snälla! 🙂

   Ja, vad kul att du kunde bli inspirerad. Idéer är till för att förverkligas. Heja dig och din barnboksserie! 🙂

 • Reply A-S 1 februari, 2017 at 21:40

  alltså, vad jag skulle vilja ha den här boken! MEN! väldigt synd att det är svordomar i den. :/ Som troende känns det väldigt fel då. 🙁

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 februari, 2017 at 16:19

   Åh, det var verkligen tråkigt att höra. Det ska jag tänka på för framtida projekt. Tack för din input! 🙂

 • Reply Alicia 4 februari, 2017 at 17:28

  Jisses vad glad jag blir av att läsa om detta (sent som attan pga livet)! Vilken fin historia och vilken himmelskt fin bok! Började direkt fundera på om jag känner någon som ska bli förälder och blev genast besviken på alla som redan fått barn. Hoppas någon släpper bomben snart, så jag kan få ge dem den här. Så fin andemening och vacker bok! Bravo som sjutton!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 februari, 2017 at 08:46

   Haha, att du blev besviken på alla i din närhet som redan fått barn. Det är humor. Tack snälla för att du gillar och har den i åtanke. 🙂
   Kram Sofia

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.