pysseltips

DAG 15: Slå in dina paket och julklappar

 

Och så äntligen kom stafettpinnen till mig och min första lucka i The Creative Collectives julkalender. Igår var det Karoline från Det gröna skafferiet som bjöd på en smaskig panforte. Imorgon är det Matilda och Nathalie från Babes in Boyland som öppnar lucka 16.

Men nu till dagens lucka som handlar om att slå in julklappar men det funkar såklart fint till alla paket oavsett tid på året. Jag gillar återbruk och att använda mig av saker som redan finns hemma och i naturen. Därför kommer jag nu att visa några olika sätt att slå in paket och julklappar på. Hoppas att du hittar något du kan inspireras av och göra på ditt eget sätt.

Inspiration julklappar

Jag har använt mig av i huvudsak tapeter för att slå in paketen. Tapeter är ett riktigt favoritmaterial för mig. Jag plockade också in små kvistar av tall och ljung. Ta det du hittar och som du tycker passar. Snören och band har jag samlat på mig under årens lopp och jag kämpar nu för fullt med att förbruka dem så gott det går, för att minimera det jag har.

slå in julklappar

Har du gamla julgransprydnader? Annars brukar det finnas gott om dem på loppisar för bara några enstaka kronor. De är väldigt dekorativa att hänga på paketen tillsammans med etiketten.

 

För att göra en liten mini-krans klipper du först till en ring av wellpapp eller styvare papp från någon gammal förpackning. Limma fast det naturmaterial du vill ha med hobbylim. För mig blev det ljung som fick forma min krans. Limma i några omgångar tills det täckt och ser fint ut.

När kransen torkat helt så var det dags att fästa den på paketet. För att slippa fula knutar vek jag bandet rund kransen som jag sedan limmade ihop i botten av paketet. Lite trixigt och det kan vara skönt med ett extra par händer som håller åt dig medan du limmar.

 

vika en papperspåse

Att vika papperspåsar är rätt kul och väldigt enkelt. Använd vilket papper som helst egentligen; månadstidningar, notpapper, tapeter etc. Kolla i skafferiet för att hitta lämpliga paket i olika storlekar att vika dina papper runt. Vik pappret runt kartongen, ungefär som om du skulle slå in ett paket. Limma eller tejpa i skarven. Vik ihop ena sidan som blir bottnen av påsen, limma eller tejpa ihop flikarna. Låt torka och håll påsen sedan upp och ner tills kartongen åker ur. Kläm sedan in ett veck på varje sida så att du kan försluta påsen… som en påse helt enkelt. Gör hål med ett hålslag upptill och trä i band eller snören och knyt ihop. Men glöm inte att lägga i det du vill ge bort först.

 

Toarullar kan bli perfekta små minipaket. Jag klädde mina rullar med tapeter som jag limmade fast. Det behövs såklart inte men det blir ju mer dekorativt. Vik sedan ihop varje ände och bind ett snöre runt så att ingen kan tjuvkika inuti.

De små minipaketen passar perfekt till att ge bort pengar i, istället för ett tråkigt kuvert. De kan ju också fyllas med goda karameller eller knappar.

 

Att göra vackra rosetter går att fuska sig till enkelt. Jag limmade ihop en liten ring och sedan en lite större ring. Sedan är det bara att lägga den ena ringen ovanpå den andra och binda ett band runt dem och de långa banden med flikar i. På baksidan så limmade jag ihop dem. Lätt som en plätt!

 

Tags i papp finns att köpa, men det går precis lika bra att klippa till egna om du har någon passande papp att använda. Jag limmade sedan fast bokstäver som formade god jul. Har du fin handstil funkar det ju lika bra att skriva. Om du har ful handstil går det utmärkt också. Det spelar ju ingen roll egentligen. För det är väl tanken som räknas?

Jag återkommer igen med ett nytt kreativt projekt på självaste julafton med lucka 24 och avslutar årets kalender.

Om du inte vill riskera att missa någon lucka i den kreativa kalendern kan du följa oss på Facebook och på Instagram? Vår tagg är #tccsxmas2016.

 

The Creative Collective Calendar 2016:

Dec 1: Gina |  Willowday
Dec 2: Brittany | House that Lars Built
Dec 3: Karin | Pysselbolaget
Dec 4: Mina | Minipiccolini
Dec 5: Lina | Lina by the bay
Dec 6: Helena S Craft and Creativity
Dec 7: Helena N | Mormorsglamour
Dec 8: Ulrica | Kriis Kitchen
Dec 9: Helena L | Hemma med Helena
Dec 10: Paul | Sweet Paul Magazine
Dec 11: Gina | Willowday
Dec 12: Sophia |  Mokkasin
Dec 13: Karin | Pysselbolaget
Dec 14: Karoline | Gröna Skafferiet
Dec 15: Sofia / Hildas.se
Dec 16: Matilda + Nathalie | Babes in Boyland
Dec 17: Helena L | Hemma med Helena
Dec 18: Karin | Kreativa Karin
Dec 19: Malin | Pastill.nu
Dec 20: Helena N | Mormorsglamour
Dec 21: Marie / Musqot
Dec 22: Mina | Mini Piccolini
Dec 23: Åsa | @mycasa
Dec 24: Sofia / Hildas.se

 

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Emilia 15 december, 2016 at 13:51

  Var har du hittat det rödmönstrade bandet med grön kant? Mest perfekta klassiska julbandet jag sett!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 16 december, 2016 at 08:20

   Jag köpte det i en sy-tillbehörs-affär för många år sedan. Det känns som en klassiker och jag tror säkert att det finns kvar. Du får leta upp en välsorterad sy-butik som säljer tygband helt enkelt. Lycka till! 🙂

 • Reply Stina 16 december, 2016 at 06:51

  Så himla snygg bild överst och många bra tips. Jag ska slå in julklapparna i helgen och ska helt klart kolla och inspireras. God jul! 🙂

 • Reply gina 16 december, 2016 at 17:08

  Such a beautiful photo, Sophia.

 • Reply The Creative Collective Sweden & Friends Present, A Creative Christmas Calendar - willowday 16 december, 2016 at 17:12

  […] 15 Thurs/ torsdag Dec 15 Sofia / Hildas.se […]

 • Reply Annie - lättlagat vegokäk 18 december, 2016 at 12:29

  Blev riktigt pysselsugen nu! Och det händer inte ofta kan jag säga dig 😉
  Gillar särskilt den lilla kransen!

 • Reply 70 + Scandinavian Holiday Projects - willowday 27 november, 2017 at 21:57

  […] of | Pysselbolaget | Dec 14  Paneforte by Karoline | Gröna Skafferiet | Dec 15 Sofia / Hildas.se | Dec 16  Wrapping Paper | Matilda + Nathalie |  Babes in Boyland  | Dec 17 Helena L […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.