Livet

Dansande tranor och regntunga skyar

hornborgasjön

 

En av våra favoritsysselsättningar på helgerna är att åka på utflykt. Ganska ofta sätter vi oss i bilen och låter slumpen styra. Ibland har vi bestämt ett väderstreck som vi ska åka i eller en stad som vi styr kosan mot. Längs vägen kan det sedan hända mycket, vi kan ta av vid vägar eller skyltar som ser spännande ut och se vart de för oss. Igår gjorde vi en sådan utflykt, målet var i och för sig bestämt den här gången och det var Hornborgasjön. Men vi hittade mycket annat fint längs vägen och runt sjön var det fullt av små idyller som gjorde mig stormförtjust.

Vid Hornborgasjön hade vi inte varit sedan barnsben, trots att det inte ligger så långt hemifrån och är ett stort turistmål. Med regnet hela tiden hängandes i luften var vi där i sista stund för att få se dansande tranor och mängder av andra fåglar. Hade vi kommit för ett par veckor sedan hade det varit nästan 20 000 tranor, men igår fick vi nöja oss med ett par tusen. Men det räckte till. Och det var verkligen underhållande att, på nära håll se dem genom kikaren, göra sig till för varandra och socialisera likt på ett enormt mingelparty.

 

hornborgasjön-2

Hornborgasjön är en av Europas viktigaste våtmarker. Den har en stor betydelse som rast- och häckplats för många olika fågelarter och de är ett otroligt vackert landskap. Tranorna använder området som en rastplats på sin väg från Spanien vidare norr upp över Sverige eller till Norge. Här hänger de, dansar och minglar i ungefär två veckor innan de ger sig av vidare på sin färd, det är häftigt att se.

hornborgasjön-4

 

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Emschen 18 april, 2016 at 20:36

  Jädrar i brallan vilket mingelparty! Haha

 • Reply Anna-Lena 19 april, 2016 at 06:46

  Så häftigt! Jag var där som barn på skolresa men det var så längesedan att jag nästan inget minns. Jag får satsa på nästa vår. 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 19 april, 2016 at 07:51

   Ja, visst är det häftigt! Jag tycker absolut att du ska satsa på nästa vår, det är en upplevelse. (y)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.