mina funderingar

Delade åsikter om sötsaker

Jag älskar att baka sötsaker och godsaker av alla de slag. Jag bakar gärna och har alltid kakor hemma i frysen. Det är helt enkelt ett paradis för den som tycker om att fika. Lustigt nog är min käre make – till skillnad från mig – inte det minsta intresserad av kakor, bakelser och desserter. Jag är ofta alldeles ivrig när jag bakat någon ny sort som är himmelskt god och jag vill dela min glädje med honom … men oftast vill han inte ens smaka. Delad glädje är ju dubbel glädje, sägs det – dock inte i detta fallet. Meeen … desto mer till mig, så jag klagar inte.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Camilla 20 februari, 2012 at 07:00

  Här hos oss är det lite på samma sätt… Jag älskar att baka OCH smaka, maken har inte lika stort behov av sötsaker! Men, det är ju tur att vi är olika eller hur 🙂 Ha en finfin måndag!

 • Reply Ida Bach 20 februari, 2012 at 07:02

  Det låter lite tråkigt, för om den andra hälften gillar det å ger beröm så blir man ju extra glad av det 🙂 men bra att du tänker positivt! själv har jag en egen son, två bonussöner och en sambo som snällt moffar i sig allt jag lagar och bakar! blir lycklig i kroppen att se dom älska det man gör!

 • Reply Åse - Interiörguiden 20 februari, 2012 at 07:02

  Desto mer till dig då. Här hemma tar det slut bara man vänder ryggen till!

 • Reply Vit dröm 20 februari, 2012 at 07:04

  Jag måste ju tyvärr hålla med din man om dessa kakor, tur för dig att han inte gillar det så mycket, desto mer till dig 😉
  Ha en toppenbra måndag! Kram Anna

 • Reply Helena, Craft and Creativity 20 februari, 2012 at 07:27

  Maken min är precis tvärtom… han älskar sötsaker – choklad, kakor, semlor, kladdkaka. När jag försöker hålla igen så är det han som handlar hem eller sätter igång att börja baka. Svårt att hålla sig för frestelsen då, kan jag säga. 😉

 • Reply Elinas inspiration 20 februari, 2012 at 07:27

  Ja det är väl tur att man är olika. Såklart lite tråkigt ibland när man vill dela smakupplevelser med någon. Men som sagt smaken är som baken. Jag har två små tjejer på 4 1/2 och 3 år där storasyster står för sötsakspassionen medan lillasyster hellre tar en macka eller en frukt. Såklart bara bra men visst är det intressant hur olika man kan vara i detta hänseendet.
  Kram och ha en bra stekt på veckan!
  Ann-Sofie

 • Reply Ellen 20 februari, 2012 at 07:30

  Samma här! Jag älskar ju att producera godsaker så ofta jag bara kan! Ibland kan jag tom få en liten suck när det dykt upp nåt nytt hemma 😛

 • Reply Lotte 20 februari, 2012 at 08:06

  Jag känner igen det problemet! 😉 Tackar nej för att han är "mätt" och fem minuter senare fixar han i ordning värsta sandwichen 😉 Men som du säger: då får man mer själv – eller så får man bjuda in några vänner helt enkelt! 🙂

 • Reply Marianne 20 februari, 2012 at 08:23

  Bakar inte så ofta, bara någon gång ibland (som tur är;)för här är båda gottegrisar och vi njuter i massor när fikabröd finns!
  Ha en härlig start på veckan!
  Kram Marianne

 • Reply Lantligt i smultronbacken 20 februari, 2012 at 08:34

  Ohh, här hemma är det tvärtom. Jag får stoppa maken så inte allt tar slut direkt;) Kul om man har lite kvar när man det kommer besök också:))

  Men det är tacksamt när de gillas

  Kram Teres

 • Reply Gottegrisen 20 februari, 2012 at 08:54

  Så har vi det också. Jag älskar kakor och att baka, men maken tackar nej. Däremot kan han lätt moffa i sig lösgodis i mängder! Det känns lite förolämpande!! :o)

  Ha en bra dag!!

  Kram

 • Reply Sofia 20 februari, 2012 at 09:18

  Hi hi så har vi det med. Jag bakar och bakar men han vill helst bara ha en smörgås ; ) kram Sofia ps. tur att jag gillar att baka matbröd med ; )

 • Reply Titta in hos Thess 20 februari, 2012 at 09:19

  Ja jag är absolut FÖR sötsaker…alla sötsaker =)
  Och köksklockan tycker jag var jätte fin (tänk vad lite vit färg kan göra va?)
  Hoppas du får en fin och solig dag.

  Kram Thess

 • Reply vala 20 februari, 2012 at 10:06

  En av fördelar att vara ensam är att man bakar söta saker och äter själv;))) och sparar till barnen när de kommer på besök och då är alltid uppskattad .
  Ha en härligt dag och njut av dina söt saker
  Kram Farzaneh

 • Reply Eleonora 20 februari, 2012 at 10:30

  Sötsaker av alla de slag är underbara! Du tar så fina kort på dina skapelser Sofia! Söt-genen ligger nog i släkten för här hemma tas en sötsak gärna emot 🙂

  Idag känns våren på väg!
  Kram

 • Reply fianathome 20 februari, 2012 at 10:47

  Sött är gött! Love it! jag bakar och äter 🙂 fast vissa saker får jag inte ha för mig själv – fastlagsbullar till exempel! Ha det så gött nu på en måndag kram Fia

 • Reply Jenny 20 februari, 2012 at 10:47

  Ja, tänk så det kan vara, min dotter älskar att baka och jag gillar 😉 Men kruxet är att hon har flyttat hemifrån… Så hennes familj går det ingen nöd på direkt, de gillar också att hon bakar =)
  Ha en fin vecka, fika på, kram Jenny

 • Reply creando 20 februari, 2012 at 11:09

  Ha, ha, ha. Känns igen. Alltså jag bakar inte så ofta och när jag gör det har jag alltid eventuella gäster som ursäkt. Men gissa vem som äter upp det mesta….
  Kramar

 • Reply Kia 20 februari, 2012 at 11:40

  Jag tycker om att baka men jag äter det inte. : )

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

 • Reply Jennie 20 februari, 2012 at 12:32

  Jag hade gärna varit din testperson : )

 • Reply Erika G 20 februari, 2012 at 15:00

  Min man är likadan. Min mat älskar han men kakor kan kvitta. Lösgodis, särskilt lakrits, är hans grej. När jag kokar lakritskola är han på hugget dock! Kram!

 • Reply Suz 20 februari, 2012 at 16:20

  Här äter gärna familjen och tur är det, för annars hade jag rullat! Men jag måste nog baka lite mindre ett tag, vi fikar lite för mycket emellanåt.
  Kram Suz

 • Reply Anna 20 februari, 2012 at 19:33

  Det är precis likadant här! Jag bakar och donar men min sambo tar oftast bara en liten bit. Jag försöker jobba med mig själv för att inte besviken för det! Ibland hade det varit roligt om man delade intresset tycker jag! Kram på dig!

 • Reply Fröken Pyssel 21 februari, 2012 at 11:01

  JAg tycker inte om att äta bakverk, inte heller att baka dem, men att dekorera dem, DET är roligt 😀 Så för att få komma till det stadiet så måste jag ju baka dem också 😉 Äter gör sambon mest bara för att det finns, inte för att han är nån stor gottegris egentligen.

 • Reply Elin (LJUVA HEM) 21 februari, 2012 at 23:03

  Haha! Vi har samma läge här hemma. En riktig gottegris (jag) och en som helst kör på strategin med ytterligheter (maken). Antingen väljer han att frossa, men allra oftast väljer han att avstå helt och vill då inte ens bli lockad. Därför ombeds jag då att GÖMMA alla godsaker. Tråkigt när man vill njuta av allt det goda tillsammans med bästa mannen i världen. Men men, jag är tydligen inte ensam… KRAM

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.