mina funderingar

Den där snålheten

blåbär smoothie

 

Förra veckan läste jag ett inlägg hos Sandra där hon skrev att hon var snål mot sig själv med att ta av de bär hon plockat och fryst in. Att ha de där bären i frysen är en trygghet och att de därför blir liggande kvar där. Och i kommentarsfältet var det många som kände igen sig och jag skrattade igenkännande när jag läste det, för jag har varit likadan och velat spara dem till rätt tillfällen. Men för kanske en månad sedan tänkte jag om, tog jag mig i kragen och började använda allt jag har i frysen.

Det är klart som sjutton att det man slitit med att plocka och skörda ska avnjutas innan det förgås. Därför har det varit rikliga mängder av blåbär i morgonsmoothien här hemma sedan dess, så där rikligt att man efteråt blir alldeles blå i mungiporna efter att ha druckit av den. Men snart är de gyllene bären slut. Och då börjar längtan efter en ny blåbärssäsong, och det är härligt att få längta lite.

 

Blåbärssmoothie

(2 portioner)
1 1/2 dl blåbär
1 avokado
1 banan
4 dl kokosmjölk/sojamjölk/havremjölk
1/2 dl havregryn
1 msk psylliumfrön/sesamfrön

 

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Anna 13 januari, 2016 at 10:30

  Oh, haha, jag är också en av de där snålisarna. Måste bara berätta en sak jag lärt mig om blåbär. Om man blandar blåbär och hallon ger det en högre antioxidanteffekt än hallon och blåbär för sig. Synergieffekt kallas det om man ska slänga sig med lite snitsiga ord.

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 13 januari, 2016 at 11:09

   Härligt att höra att vi är fler. 🙂
   Vilket bra tips, det har jag aldrig hört. Tack så mycket för att du delade med dig!
   Jag önskar dig en härlig dag!

 • Reply Aggie 13 januari, 2016 at 12:35

  Ha, ha men hög igenkänningsfaktor på det! Jag är ju precis likadan, så tokigt egentligen! Nu ska det bli ändring på det minsann 😉 Tack för ögonöppnaren!

  Kram

  Aggie//mintekopp.se

 • Reply Sanna 13 januari, 2016 at 18:13

  Haha vi verkar vara många, måste ta mig i kragen jag med 😉

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.