djur & natur

Den första vackra frosten

nopon frost

 

Först är det grått, brunt, beigt och mörkt som om en tung dyster filt låg över allt. Och så plötsligt över en natt så är allt det där dystra utbytt mot ljusa och skira kulörer som liksom får allt att se ut som en smakfull isglass. Och jag har svårt att se mig mätt på allt det vackra som frosten bjuder på. Och bor man i den södra delen av Sverige, som jag gör, så gäller det att ta tillvara på det eftersom den där vackra mattan snabbt kan ryckas undan under fötterna på en. Precis så blev det. För idag när jag vaknade så var allt borta. Underbart är kort.

 

frost-gran frost-ljung frost-stra frost-gras frost-kitten-was-here

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Rania {Rania Maria Photography} 24 november, 2015 at 09:24

  Fina bilder!! 🙂 Vi har det också frostigt och fint nu, det är såå härligt att slippa det där bruna, blöta och trista. Men varje dag nu sitter jag och hoppas på snö 😀

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 24 november, 2015 at 15:56

   Tack Rania! Ja, dessvärre är den där bruna filten tillbaka här idag. Men det kommer nog mer. Håller tummarna för att du ska få snö. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Elisabet :) 24 november, 2015 at 09:44

  Ja, visst är det vacker med alla frostiga kristaller! När solen också tittar fram gnistrar det så ögonen tåras. Åter tänker jag hur värdefullt det är att kunna stanna upp och ta in allt det vackra som finns omkring oss. Vi behöver det, som en balans till allt annat i vår värld som inte är särskilt vackert.
  Riktigt fina bilder.

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 24 november, 2015 at 16:13

   Ja, det är makalöst fint. Och jag kan nästan inte sluta att titta, jag är så glad över att kunna styra min egen arbetstid så att jag har möjlighet att gå ut en sväng när det är fint och ljust ute, annars är det ju lätt att missa alltihop. Tack! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Patricia 25 november, 2015 at 08:10

  Fina bilder! Och visst är frosten bland det finaste som finns. Har själv ett gäng bilder fr 2008 som jag är så nöjd över. Tagna med kompaktkamera men de funkar.

 • Reply Helene 28 november, 2015 at 07:28

  Visst är det vackert 🙂 luften nästan gnistrar, jag brukar också ge mig ut och fota frost. Dock hann jag inte i år. Jag tycker löven blir så himla fina, kristalliserade liksom

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.