Livet

Den nya tiden har börjat

 

Nu har det nya kapitlet i livet börjat, det kapitel som vi så länge planerat för. Det kapitel som ligger i linje med vad vi vill i livet just nu. Det var hektiskt på slutet för att få allt klart med huset, dess olika byggnader och allt runtomkring. Trots att vi har rensat ordentligt de senaste tre åren så uppstod en viss besvikelse när vi insåg att det fanns grejer på slutet som vi inte behövde och hade missats i utrensadet. Det är inte så lätt att se allt när man har så otroligt mycket yta som vi hade. Och rensandet fortsätter nu när vi kommit på plats i lägenheten. Allt som inte finner sin plats framme (eller som behövs på ett eller annat sätt) ska inte ställas in i ett skåp i väntan på bättre tider, utan rensas ut på stört. Vi är lite störda över att vi faktiskt flyttat vissa saker helt i onödan. Men det kan bara bli bättre och vi har lärt oss något av det. Och återbruket, dit man skänker saker, här i stan har redan fått besök av oss ett par gånger. Och fler är på gång.

Vi är glada över att processen med att lämna vårt hus har varit så pass lång, det gav oss tid att mogna i tanken på att lämna den plats vi älskar så. Det har varit känslomässiga veckor men det kändes helt rätt att göra det. Och nu är vi väldigt taggade och exalterade över vår nya tillvaro som är mycket annorlunda mot den vi varit vana vid de senaste tio åren. Den där tillvaron med böljande åkrar och råmande kor utanför dörren. Visst låter det idylliskt? Nu är det på ett helt annat sätt. Och vi gillar det verkligen. Vi kommer att komma tillbaka till det där lugnet på landet igen, men var sak har sin tid och just nu är det en annan tid som råder. Det är oroligt hur snabbt man anpassar sig. Att bo så här i en lägenhet mitt inne i en småstad känns redan som det mest naturliga i världen, för oss.

Katterna har funnit sig till rätta. De verkar ta det hela med ro, men en viss fundersamhet finns såklart kring att det är människor på gatan nedanför. Vad gör de där? Är de farliga? De får ta den tid de behöver till att finna sina nya favoritplatser, hitta sina rutiner och inse att det här nu är deras hem.

Just nu fokuserar vi bara på att landa lite och boa in oss, sedan är det dags att bege sig ut för att upptäcka den här delen av världen.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Katta Bucketlife 7 september, 2017 at 20:12

  Vad spännande att följa med, särskilt när vi har helt omvända resor. Och det där med hur en vänjer sig, det är så häftigt. Människan är ju verkligen ett adaptivt djur, om än förändringsovilligt ibland.

  Så kul att höra att ni trivs! Och så fort landet-suget sätter in så är ni varmt välkomna hit 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 11 september, 2017 at 14:51

   Ja, resor är spännande oavsett vilket håll de går åt. För de handlar ju snarare om förändring och utveckling än om något annat.
   Tack, det vore verkligen supermysigt. Hörs snart! <3

 • Reply Sonja Stendera 8 september, 2017 at 04:52

  Hej, far jag fraga: hur var ni ’rätt’ säkert att det är det rätta att flytta och börja nytt liv? Och var lycklig? Man vet ju inte i förväg…Jag star oxo inför ett livsbeslut som innebär flytt till Sverige igen, bo under konstiga omständer, jobb som är inte 100% dock hjälper mig vidare att na mitt dröm…ur tänkte ni innan beslut och speciellt över de daliga grejor som man maste kompromissa med ?
  Tack!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 11 september, 2017 at 15:18

   Hej Sonja! Man kan väl egentligen aldrig veta om något är ”rätt” eller inte. Men vi kände oss rätt så säkra på att vi skulle trivas. Det handlar inte så himla mycket om platsen egentligen, vi visste bara att vi tyckte att det var fint här. Det som sedan får en att trivas är ju människorna och relationerna runtomkring. Vi kände inte en enda människa när vi flyttade hit, men jag började genast gå på olika träffar med företagare och har därigenom träffat många personer redan. Det otäcka med förändringar, och ofta anledningen till att man låter bli, är ju för att man vet vad man har men inte vad man kommer att få. Det är enklare och tryggare att stanna kvar, men samtidigt riskerar man då att inte uppnå sin dröm. Och så måste man fråga sig: vad är det värsta som kan hända? Oftast är det inte så farliga saker. I värsta fall om man verkligen skulle vantrivas så får man väl flytta igen. Men jag tror också att det handlar mycket om att bestämma sig. Jag hade bestämt redan innan att det här kommer att bli jättebra, och med den inställningen blir det enklare. Dessutom var den här förändringen något vi verkligen ville göra och vi gjorde det av helt egen vilja, och då är det förstås enklare.
   Du frågar om saker som man måste kompromissa med. Det är ju så att alla val har sina för- och nackdelar. Att bo som vi gör nu, i stan har sina nackdelar jämfört med landet såklart. Men det har också många fördelar som landet inte har. Ibland kanske man måste ”offra” vissa saker, men å andra sidan så får man kanske något annat som är jättebra i gengäld.
   Mitt tips är att du skriver en plus- och minuslista. Det gör jag ofta kring beslut som är svåra och jag tycker att det hjälper.
   Stort lycka till med ditt beslut.

  • Reply Simone 11 september, 2017 at 18:44

   Hade verkligen kunnat vara jag som skrivit dina ord, Sonja! Är i exakt samma sitts. Bor utomlands och förbereder mig inför en flytt till Sverige om än bara på låtsas. Några månader för att se hur jag känner.

   Och Sofia, så fint att läsa ditt inspirerande svar! Var sak har verkligen sin tid.

 • Reply Jenn - forever abroad 8 september, 2017 at 08:41

  Tycker det är mysigt att få en inblick i den här stora förändringen och kul att se sneak peeks på instastories. Blir inspirerad av ert rensande också… 🙂

  Kram!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 11 september, 2017 at 15:19

   Tack, så roligt att du gillar. Har varit sjuk den senaste veckan, så det har inte blivit så mycket instastories … men det kommer mera. 🙂
   Kram

 • Reply Asta 9 september, 2017 at 14:55

  Vad härligt att komma på plats. Och är det någon gång som man inser att man har för mycket saker så är det när man flyttar. Been there done that. Själv gillar jag egentligen att flytta. Inte själva flyttandet, men att komma till något nytt. Jag gillar att börja om helt enkelt. Lycka till med nya livet.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 11 september, 2017 at 15:21

   Stort tack! Ja, det dök upp saker som jag inte visste att jag hade när vi flyttade. Vilket var jättebra förstås.
   Jag gillar också verkligen tanken på att börja om. Har inte gjort det på 10 år innan så det kändes som om det var dags nu. Känns jättebra. 🙂

 • Reply Wilda 10 september, 2017 at 07:58

  Så fint att höra Sofia! Jag har tänkt på dig och är glad att se att ni har tagit det i den takt ni gjort. Så viktigt att hinna med sina känslor i förändringar. Tack för att du påminner mig om det. Jag behöver också hinna med mina känslor i min nya tid.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 11 september, 2017 at 15:22

   Tack snälla Wilda! Ja, jag har insett hur viktigt det har varit att låta det få ta lite extra tid. Det gjorde att det var väldigt enkelt att släppa allt (förutom katten då). Men det känns verkligen bra med allt och att vi nu bor här och på ett hel annat sätt känns helt naturligt. 🙂

   Kram och grattis i efterskott på födelsedagen! <3

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.