Livet

Den senaste tiden

 

 • Jag överraskade mig själv genom att sticka ut och springa en runda tidigt i lördags morse. Jag gav mig ut precis när ljuset intog skogen och jagade bort de skumma skuggorna, men det var ändå så att jag fick hålla noga koll på att jag inte satte fötterna under en trädrot. Jag som hade slutat att löpa. Men jag kände att jag verkligen behövde röra på min kropp och det var oväntat roligt, jag löste dessutom massor av problem och praktiska ting under tiden eftersom tankarna blir kristallklara när jag motionerar. Efteråt var energin på topp och jag dansade dessutom hejdlöst till musik jag gillar, på högsta volym när jag kom hem. Kanske kommer jag att göra det igen. Löpa alltså. Och kanske dansa.

 

 • Jag har jobbat på ett nytt projekt som jag inte tidigare berättat något om. Tillsammans med en annan frilansare så har jag under hösten jobbat på boken ”Carpe that fucking diem”, Maria har hittat på texter och idéer och jag har förverkligat dem genom illustrationer och formsättning till en hel bok på 128 sidor. Det är en fyll-i-bok för att hitta sig själv igen mitt i allt det nya av att ha blivit förälder. Det har varit ett jättekul projekt som nu alldeles strax är i hamn eftersom den snart ska tryckas och kommer att börja säljas i början av nästa år. Vi ger dessutom ut den helt själva på eget förlag, vilket känns otroligt spännande.

 • Har du tänkt på att vara katt någon gång? Det måste vara ett otroligt behagligt liv – i alla fall om katten hamnat i ett hem som gillar katter. Jag springer benen av mig för att serva dem med välfyllda och toppiga matskålar, påfyllda vattenskålar på flera ställen i huset, insläpp och utsläpp på alla möjliga och omöjliga tider, klappande och kelande så fort de behagar. Ja, så är livet med katt. Och jag älskar det.

 • Ljuset som kommer vissa dagar så här års är fantastiskt när det strilar in i hemmet. Tacksamheten när det visar sig är också stor eftersom det inte är något som går att ta för givet. Vi här uppe i norr är så här års inte direkt bortskämda. Ibland tänker jag på de som bor än mer norröver än vad jag gör. De har inget ljus alls så här års. Då blir jag än mer tacksam över de strimmor med ljus som vi ändå får.

 • De senaste veckorna som har bjudit på ljus har också bjudit på många vackra solnedgångar i sprakande färger. Himlen och ljuset har varit otroligt vackert. När himlaspelen har visat upp sig har jag försökt att bara stanna upp och betrakta det vackra. Det är en fin planet vi bor på.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Mia 13 december, 2016 at 07:18

  Åh vad kul med boken, Grattis!! Den ser superhärlig ut, hoppas den finns kvar den dagen det är dags för mig att skaffa barn 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 13 december, 2016 at 09:22

   Tack, vad kul! Ja, det blir riktigt spännande. Vi beställer en ganska stor upplaga och tror att att den kommer att räcka i några år, så kanske finns den kvar den dagen det blir dags för dig. 🙂

 • Reply Rania {Rowan Tree} 13 december, 2016 at 07:34

  Så spännande med boken, eget förlag och allt! Jag läste ”fylla-i-själv” och tänkte genast ”åh! Den ska jag nog köpa” och sedan kom ”för dig som blivit förälder” haha kanske kan jag fylla i den fast med utgångspunkt att vi nyss haft kattungar? 😛

  I vårt hem hade det också varit himla bra att ha varit katt, de är oerhört älskade, bortskämda och kanske till och med lite curlade – om nu katter kan vara där.

  Här går solen upp strax efter 09 och ner lite efter 14, blir mörkt en stund innan dock eftersom den dippat ner bakom träden. Galet få ljusa timmar så det gäller verkligen att passa på!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 13 december, 2016 at 09:24

   Ja, det är jättespännande. Och läskigt. Haha … ja, den är ju såklart anpassad för att det är just människobebisar man fått. Men när jag tänker efter går nog mycket applicera även med kattungar. Haha! 😉

   Curlade katter känner jag igen. Jag tror absolut att det finns. Haha!
   Kram Sofia

 • Reply Sandra 13 december, 2016 at 10:39

  Tack för att jag fick ta del av dina tankar! Och vad roligt med boken 😀 vilket maffigt projekt, det måste ni fira rejält så fort ni avslutat det! Heja er!

 • Reply Jeanette 13 december, 2016 at 12:30

  Vad roligt med den boken 🙂 Önskar dig en fin Lucia dag!

 • Reply Finurliga fröken 13 december, 2016 at 16:47

  ÅH vilken fin bok! Och vilken rolig grej. Jag hoppas ju att jag snart ska få bli mamma igen. Då kommer jag absolut att köpa den boken. Kram

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 15 december, 2016 at 07:16

   Men tack snälla du! Så roligt. Då hoppas jag att dina drömmar slår in! <3
   Kram Sofia

 • Reply Dorotea Pettersson, tidscoach 13 december, 2016 at 20:58

  Boken ser helt fantastiskt fin ut och jag tycker verkligen om titeln. Jag önskar den fanns när mina barn var små. Jag är också tacksam för de dagar då solen skiner och jag får njuta av dess strålar.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 15 december, 2016 at 07:16

   Tack snälla! Ja, titeln känner vi oss väldigt nöjda med.
   Visst är solen härlig, jag försöker att inte låta vädret påverka mig så här års … men det är lättare sagt än gjort. 🙂

 • Reply Annette - My Rose Valley 14 december, 2016 at 15:51

  Vad fin boken ser ut. Spännande och grattis! Jag tror nog att alla och envar kan behöva en Carpe That Fucking Diem oavsett vart man är i livet. Vi lever under så enorm press, stress, snabba medier och mängder av information som kommer in. Att ta en sväng i skogen när solen går upp låter som en ypperligt god idé för att fånga nuet. Mer av sånt!
  Kram
  Annette

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 15 december, 2016 at 07:19

   Tack snälla du! Ja, du har nog rätt, vi har så otroligt mycket runt omkring oss. Det gäller att hitta sin egen rytm som en mår bra av och inte slentrianmässigt följa andras. Skogen är ett bra sätt att landa. 🙂
   Jag önskar dig en fin dag!
   Kram Sofia

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.