Livet

Den senaste tiden …

 

 • Den senaste tiden har egentligen handlat om en enda sak. Att fånga ljuset. På många olika sätt. Som här; de sista strålarna bakom köksträdgården innan solen försvunnit ner bakom horisonten.

 • Och strålarna som strilar över Sonja och altangolvet.

 

 • Även ljuset från ett levande ljus har fångats mången gång. Jag har också varit på biblioteket många gånger den senaste tiden. Jag har blivit nyförälskad i det stället. Kan spendera mycket tid där, det är en plats där det finns mycket intressant att upptäcka. Och många sköna platser att sitta på. Nu har jag också lärt mig att bara låna hem några böcker i taget. De första gångerna gick jag fullkomligt bananas och lånade travar höga som hus. Det kunde ju vem som helst räknat ut att jag inte skulle hinna med att läsa allt innan lånetiden löpte ut. Men min iver fattade det inte.

 

 • Ljuset från månen har egentligen inte varit det ljus jag längtat efter, men det har funkat fint i brist på annat.

 

 • Vissa förmiddagar skiner solen och då letar sig strålarna in i alla vrår. Jag minns hur jag älskade att sätta mig i de där solpartierna som lyste in genom fönstren på golvet när jag var barn. Och så flyttade jag efter allteftersom att strimman förflyttade sig. Det värmde gott. Jo, jag var frusen redan då och fick hitta alla sätt som gick att värma mig på.

 

 • En del av dagarna har varit rätt så långsamma och lunkat på i sitt eget tempo. Det är skönt att ibland få känna känslan av att vara lite uttråkad i en tid av konstant tillgång på allt.

 

 • Fåglarna har såklart fått sitt, och i gengäld har de bjudit på ett skådespel i kylan på andra sidan fönsterglaset.

 

//Sofia ♥

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Asta 3 januari, 2017 at 08:20

  Så lustigt, maken och jag pratade bara häromdagen om biblioteket. Jag är en kunskapsletare och har alltid varit det. Förr satt jag mycket på biblioteket. Före Internet så var biblioteket det enda stället att hitta kunskap. Idag letar jag oftast på internet och jag sa just häromdagen att jag på sätt och vis saknar biblioteket. Även om jag vet att det inte skulle vara samma sak idag.
  Avis på alla som kan ha fågelmat på det sättet. Hos oss måste jag sätta galler runt om för att inte invaderas av kajor och duvor. Något som grannarna inte uppskattar. Kajorna och duvorna alltså, inte gallren.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 januari, 2017 at 09:31

   Ja, jag hängde också massor på biblioteket för längesedan. Men så glömdes det bort i ett antal år. Men nu är det verkligen en ny kärlek igen – även om det inte är samma sak som förr så är det på ett annat sätt. Ett bra sätt! 🙂
   Förstår ditt dilemma. Jag har några skator här, men så tänker jag att de behöver ju också mat. Så alla är välkomna. Och jag har ju inga grannar som kan klaga. 🙂
   Jag önskar dig en fin start på året!
   Kram Sofia

   • Reply Asta 3 januari, 2017 at 20:10

    Ja, några skator har vi också, och dem gillar jag. De bor dessutom i vårt körsbärsträd. Men när vi pratar kajor och duvor pratar vi alltså MÅNGA. De blir mer eller mindre en sanitär olägenhet. Fattar inte att så många kan hitta hit.

    • Reply Sofia Brolin - hildas.se 4 januari, 2017 at 07:40

     Aha, ja jag förstår att det då blir problem. Kajorna brukar ju vara i STORA flockar.

 • Reply Emschen 3 januari, 2017 at 12:27

  Här i Skåne är det bara grått och ingen sol. Längtar efter vårsolen.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 januari, 2017 at 16:27

   Ja, det gäller att fånga de få glimtar av solen som en får se. Jag längtar också efter solen. Men det märks lite, lite att det blir ljusare nu i alla fall. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Jennifer 3 januari, 2017 at 14:07

  Åh vilka härliga bilder! Mysigt!
  Tack för en fin blogg, ska bli intressant att följa dig

 • Reply Maria Björkman 3 januari, 2017 at 22:56

  Fina bilder av ljuset, Sofia. Jag kämner så igen dina beskrivningar, både av ljuset och av – bibliotekets magi! Ack, denna förgätna plats! Dels läser jag så lite annat än på Internet nu för tiden, dels behöver jag läsa de böcker jag har olästa hemma först för att så småningom skicka dom vidare. Men kag kan längta!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 4 januari, 2017 at 07:41

   Tack! Ja, biblioteket är verkligen magiskt. Men vet du … det finns kvar och väntar på dig tills du hunnit med alla böcker hemma. Och ibland är det härligt att längta lite. 🙂

 • Reply Karin Härjegård 4 januari, 2017 at 20:20

  Vilken härlig blogg du har! Här kikar jag gärna in fler gånger.

 • Reply Lena 6 januari, 2017 at 08:54

  UNDERBARA bilder! Det var som balsam för själen! TACK! / Lena i Bankeryd

 • Reply Wilda 6 januari, 2017 at 08:56

  Så vackra foton <3 Och ja det handlar verkligen om att fånga ljuset nu. Så otroligt vacker bild med Sonja. Jag blev inspirerad och fotograferade Asla på balkongen häromdagen. 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.