Livet

Den senaste tiden …

 

Den senaste tiden har jag varit ganska så trött och orkeslös. Energin har varit knapphändig och det har gjort att jag känt mig otillräcklig till allt jag borde göra. Men när jag ser tillbaka i kalendern på det jag gjort den sista tiden så kanske det inte är mer än mänskligt att bli lite trött av konferens, boksläpp, bokrealese och allt jobb som kommer i kölvattnet av det. Men alla blommor jag fick lyste verkligen upp tillvaron.

 

En vacker morgon tog jag en promenad runt huset och insåg att jag inte är så ofta bakom huset. Brukar sällan se vårt hus från baksidan. Samma gamla hus men i en helt ny vinkel.

 

Jag hittade Arne under en buske. Han är 1 1/2 år men har fortfarande inte lyckats fånga något byte. Han är mest klumpig och inte alls smidig som en katt. Tur att det finns mat i skålen inomhus.

 

Har jag sagt att jag gillar avokado? Ja, det har jag ju. Det var extrapris och vi köpte många, skar upp och frös in för att använda till morgonsmoothien.

 

Hittade Marias och min bok ”Carpe that fucking diem” i skyltfönstret på Akademibokhandeln i Alingsås. Det kändes häftigt eftersom jag själv ofta tittar på andra böcker i det där skyltfönstret.

 

Jag startade odlingssäsongen med att sätta chilifrön. Nu är det en lång väntan på att de ska sticka upp. Jag älskar verkligen att få så mina chili, de är så tacksamma och ger mig smak på maten hela året. Varje dag duschar jag dem med sprayflaskan och tittar till dem. En bra rutin för att komma ifrån datorn och röra mig en stund.

 

Världscupen i skidor gick i Ulricehamn, och eftersom det inte ligger så lång hemifrån så passade vi på att åka dit. Vi fick se dem susa genom spåren i skogen och bevittna att damerna tog brons och herrarna silver i stafetten. Mellan loppen åt vi varm och god linssoppa på en stubbe i skogen.

 

Maria och jag blev inbjudna till Sveriges Radio P4 Sjuhärad och deras förmiddagsprogram för att prata om vårt bokprojekt.

 

Jag önskar dig en trevlig helg!

//Sofia ♥

 

 

 

Spara

Spara

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Jenn - forever abroad 3 februari, 2017 at 09:48

  Låter verkligen som det var slut på energi med all rätt! Men nu blir det bara ljusare och ljusare och snart kommer energin tillbaka! 🙂

  Så smart tips om att frysa avokado, brukar frysa bananer innan de hinner bli gamla. Men såklart att man kan göra det med avokado också!

  Och vilken otroligt vacker bild på Arne!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 februari, 2017 at 16:28

   Ja, det brukar vara så att energin kommer i samma takt som ljuset. 🙂
   Ja, det är himla smidigt. Jag har alltid frysta bananer i frysen också. De är passar även fint att göra bananglass med – vilket sker titt som tätt när jag blir sugen på något gott.

   Kram och trevlig helg!

 • Reply Trail & Inspiration 3 februari, 2017 at 13:53

  Vilken bra vecka!
  Det har varit intensivt här också, även om det nästan känns som att man inte har ”gjort någonting”.. 🙂

  Trevlig helg!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 februari, 2017 at 16:29

   Haha, den där känslan av att inte ha gjort någonting känner jag igen. Därför har jag insett att det är bra att göra listor med allt jag gör, som jag bockar av. Då ser jag att jag faktiskt åstadkommit något trots att det inte känns så.
   Kram och trevlig helg!

 • Reply pilla 5 februari, 2017 at 16:21

  Fantastiskt fina tulpaner! hoppas de ger tillbaks härlig energi. Trots att jag reser ifrån vintermörkret så tycker jag det är riktigt tröttsamt just nu med bara grått, grått och grått. Tur att det börjar bli ljusare igen.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 februari, 2017 at 09:02

   Ja, tulpaner så här års är en så fin påminnelse om vad som är på gång. Och den påminnelsen behövs. För ibland känns de grå skyarna och bruna fälten bra deppiga. 🙂
   Nästa vinter skulle jag vilja spendera merparten av den här tiden på annan plats. Där det är något varmare men framförallt mycket ljusare.

 • Reply Isabell 6 februari, 2017 at 22:15

  Vilken strålande söt kisse – Knuts mamma (som bor hos mina föräldrar), är precis likadan, har aldrig lyckats fånga något (inte ens när den andra kissen fångar bytet ÅT henne och lägger det framför henne lyckas hon fullfölja jakten), tänker att de katterna trivs som bäst med kat i skålen, en ytterdörr som öppnas vid ett försiktigt ”mjau” och en skön soffa att kura upp i, inte så äventyrslysten kanske, men bästa sällskapet ändå <3

 • Reply Isabell 6 februari, 2017 at 22:15

  Vilken strålande söt kisse – Knuts mamma (som bor hos mina föräldrar), är precis likadan, har aldrig lyckats fånga något (inte ens när den andra kissen fångar bytet ÅT henne och lägger det framför henne lyckas hon fullfölja jakten), tänker att de katterna trivs som bäst med kat i skålen, en ytterdörr som öppnas vid ett försiktigt ”mjau” och en skön soffa att kura upp i, inte så äventyrslysten kanske, men bästa sällskapet ändå <3
  (Hon är enda katten jag någonsin träffat som lyckats bryta benet när hon skulle hoppa från ett träd också – men det gick tack och lov bra)

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 februari, 2017 at 10:43

   Haha. Ja, man kan ju inte låta bli att ömma för sådana katter. Och jag gillar hans försiktighet. Men han försöker, det gör han verkligen. Han får bara inte till det. Men trägen vinner heter det ju. Vi får se.
   En katt som bryter benet när hon hoppar från trädet är ju väldigt sällsynt. Det är liksom som en simmare som inte kan simma. Men väldigt charmigt! 😀

 • Reply Katta Bucketlife 7 februari, 2017 at 20:03

  Berättigad trötthet tycker jag också 🙂 Vilade typ två dar efter konferensen och vid ett boksläpp hade jag nog checkat ut några veckor 😉

  Fick såna ömma känslor för Arne, haha. Hoppas han lyckas fånga nån liten avliden skogsmus i alla fall, kraken!

  Vad fint det är, ert hus och omgivningen. Förstår att ni har trivts där!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 februari, 2017 at 10:44

   Vad skönt att höra på något vis.Att det inte bara var jag som var trött alltså. 🙂
   Ja, vi får se om Arnes tid kommer. Eller om han helt enkelt nöjer sig med det enkla livet.
   Ja, här är fantastiskt. Trivs otroligt bra.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.