Livet

Den senaste tiden …

 

Det har gått en vecka mellan inläggen det senaste. Jag har liksom fullt upp med annat och då får tiden framför datorn stå tillbaka lite. Men det innebär inte att det inte händer saker, det händer otroligt mycket. Det här är en del av det jag gjort den senaste tiden.

 

Det som tar absolut mest av vår tid och energi just nu är visningar av bostäder på olika platser. Det är väldigt kul att gå på husvisningar och känna in om det här är en plats vi kan tänka oss att bo på. Vi bläddrar i olika prospekt och läser in oss på detaljer. Vi har varit nära att köpa objekt några gånger men det har av olika anledningar inte blivit så. Nu börjar det dra ihop sig till dagen då vi ska lämna vårt stora fantastiska hus och dra vidare för nya perspektiv. Vad vi kommer att göra om drygt två månader och var vi kommer att hamna är ännu högst oklart, men vi har en plan och känner oss trygga i det. Spännande är bara förnamnet på den här processen.

 

Jag har varit inne i ett ödehus, av oförklarlig anledning så dras jag till dem. Och det är verkligen kittlande att gå där med glaset som knastrar under fötterna för varje fotsteg. Vilka bodde där? Vad gjorde de? Hur levde de sina liv? Det är vackert!

 

Vi har varit i Prag och haft vår årliga konferens, i år var det ovanligt mycket att diskutera med tanke på vilken framtid vi står inför. Jag valde att inte ta med mig kameran, därför har jag inga bilder från den otroligt fina staden. Det var rätt skönt att faktiskt bara njuta av hur vackert det var och slippa tänka på potentiella fotomotiv. Mattias tog dock en bild av mig med sin telefon.

 

Jag skördar örter och kryddor, hackar dem och fryser in. Det gäller att passa på nu. Man vet aldrig när det blir dags för odling igen. 🙂

 

Jag fortsätter att rensa, och samlar allt jag ska sälja och skänka, i ett skåp så länge. Så fort insamlingen har öppet åker jag dit och lämnar av eller när jag har en stund över lägger jag ut saker till försäljning. Det har tagit många, många år att samla på sig alla grejer. Och det tar minsann mycket tid att göra sig av med dem också.

 

Det fina med att blogga är att jag lär känna så många andra bloggare. Många av mina bästa vänner har jag träffat via bloggen. Jennifer och jag har haft kontakt med varandra ett tag. I vintras träffades vi för första gången på min Workation i Åre. Hon bor sedan några år tillbaka i Finland så det blir inte så många tillfällen. Men så kom det sig att hon skulle hon spendera ett par veckor i Göteborg och passade då på att göra en utflykt till mig. Vi åt kantarellpizza till lunch och pratade. Det var verkligen en rolig eftermiddag med fina samtal. Jennifer är en fantastisk tjej! Kolla in hennes blogg om resor, upplevelser och om hur det är att bo i ett annat land.

 

Dagarna rullar liksom på med stort och smått. Livet helt enkelt.

Jag önskar dig en fin dag!

//Sofia ♥

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Pia 28 juni, 2017 at 08:24

  Smart att samla det du ska sälja eller göra dig av med i ett skåp! Är ju inte alltid så lätt att direkt bli av med/göra sig av med det man rensar ut!
  Oj vilka bamse-gräslök!:) härligt att ha massa att frysa in:)
  Hoppas du har en bra vecka!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 28 juni, 2017 at 08:27

   Ja, det är bra för jag slipper dessutom att se grejerna, vilket är skönt.
   Den där gräslöken är bara en bråkdel av allt som växer. Jag kommer inte att få plats med att ta hand om allt. Men den blommar ju vackert också så den kan bara få stå där och se fin ut.
   Tack, veckan är fin. Hoppas att din också är det! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Asta 28 juni, 2017 at 08:33

  Ja, visst är det fascinerande med ödehus. Jag förstår trenden (hittar inget bättre ord) som finns hos flera fotografer att åka runt och fotografera öde platser. Är de duktiga kan de dessutom få fram precis rätt känsla. Ska bli spännande att se vad ni hittar. Ni verkar ha lättare för att hitta rätt än vad vi hade om ni redan funderat på att köpa något objekt. För vår del tog det ett och ett halvt år att hitta ett hus. Lycka till! Men så mycket som ni har tänkt så tror jag inte ni behöver det. Ett extra lycka till alltså.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 28 juni, 2017 at 09:54

   Ja, det är verkligen fascinerande! Har också sett sådana bilder – otroligt läckra!

   Även om vi har tänkt mycket så ska ändå ”rätt” ställe dyka upp. Det som är bra är att det fina många ”rätt” ställen, det gäller bara att lära sig se potentialen utifrån våra behov just nu. Det är spännande. Och tack för dina lyckönskningar – det kan man aldrig få för många av. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Beata Rydén 28 juni, 2017 at 09:33

  Så fint när livet bara rullar på! Och så spännande med de husplanerna! Lycka till med det <3

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 28 juni, 2017 at 09:55

   Ja, det är faktiskt fint att det bara kan göra det emellanåt. 🙂
   Tack så mycket!
   Kram Sofia <3

 • Reply Kreativa Minimalisten 30 juni, 2017 at 14:24

  Intressant med konferens, ska ta upp det med maken. Känner verkligen att vi behöver tid stt verkligen diskutera sånt här, med två små barn hemma och jobb mm känns det aldrig som at man får den där tiden annars att verkligen diskutera, göra en plan. Gillar också att ha en struktur att utgå från, annars blir det oftast mer ”löst prat”.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 4 juli, 2017 at 09:51

   Det är verkligen en jättebra grej, kan varmt rekommendera det. Precis som du säger så är det bra med en struktur, annars blir det som sagt mest löst prat och risk att man glömmer grejer. Stort lycka till! 🙂

 • Reply Wilda 1 juli, 2017 at 10:40

  Så mysigt att se hur du varpar livet just nu <3 Blir sådär mysigt glad av dina bilder.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 4 juli, 2017 at 10:00

   Tack Wilda! Det är verkligen en oförutsägbar tid just nu, och det gäller att hoppa mellan tuvorna på bästa sätt. 🙂

 • Reply Márta 6 juli, 2017 at 17:39

  http://knallewood.se/
  Min svärson fotar ödehus lokalt.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 7 juli, 2017 at 12:12

   Tack för tipset. Har faktiskt sett den sidan förut, där finns många fina gamla hus. 🙂

 • Reply Frida G Svensson 8 juli, 2017 at 18:17

  vi har gått på en miljon och tusen visningar. Tillslut var jag dödstrött på det! Men skam den som ger sig, snart flyttar vi in i vårt nya hus!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 14 juli, 2017 at 14:24

   Visningar är både kul och skitjobbigt. Till slut visst jag knappt vilken kommun jag var i och jag blandade ihop objekten. 🙂
   Stort lycka till med er flytt till nya huset. 🙂

 • Reply Christina 12 juli, 2017 at 09:58

  Hej!
  Vilken fin blogg!
  Jag måste bara fråga angående eran svartvita katt.Hon heter inte möjligtvis Lucky och är ifrån Vårgårda?
  Mvh:Christina

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 14 juli, 2017 at 12:15

   Hej Christina!
   Nej, han heter Arne och har bott här hos oss i sina två år i livet. Hoppas att ni hittar Lucky! Det är aldrig roligt när ens katt är borta.

 • Reply Christina 15 juli, 2017 at 09:24

  Nejnej….hon är inte försvunnen.Anledningen till att jag frågar är att han är så lik en liten kattunge som jag födde upp för ett par år sedan.Hon fick ett bra hem,men de var tyvärr tvugna att sälja henne.Jag vet bara att de nya ägarna bor runt Sollebrunn.
  Ha en bra helg!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 16 juli, 2017 at 20:29

   Jaha, då förstår jag. Den här katten kommer från min brors katt som fick ungar och jag kunde inte motstå honom så han fick flytta hit. 🙂

 • Reply Boel 27 juli, 2017 at 13:40

  Så spännande att läsa och följa er resa mot en ny stad och nytt boende. Jag har själv flyttat väldigt många gånger och vet hur det är. Jag har visserligen inte bott i ett jättestort hus som ert men jag har hyrt mindre hus och ja, det tar tid att plocka ihop sitt bohag, kanske sälja och köpa nytt. Ni har en jättespännande höst framför er och så kommer jag att hälsa på, blir hur bra som helst! Stor kram!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 31 juli, 2017 at 10:57

   Tack Boel! Det känns verkligen spännande. Och nej, det är ingen lek att packa ihop ett helt boende. Men eftersom vi rensat så bra i flera år nu så tror vi att flytten kommer att gå lekande lätt. Det ska bli så sjuk spännande och jag börjar nu känna fjärilarna komma. Det här blir grymt! Du är varmt välkommen att hälsa på oss. Kram

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.