Livet

Den senaste tiden

 

Det känns så omodernt att säga – men det är makalöst vad snabbt en vecka passerar. Jag har lugna, sociala, vilsamma och aktiva dagar om vartannat. Vissa dagar händer det massor och vissa dagar kan vi välja att “slösa bort” en hel lördag med att bara drälla runt eller kolla på tv-serier.

En av de saker som hänt det senaste är att vi var på en fantastisk maskerad på tema skog. Alla gäster hade lagt åtskilliga timmar på sina kostymer, vilket var skithäftigt att se. Och att stå där framför spegeln i timmar och sminka oss som räv och rådjur och skratta högt åt när vi mest såg ut som clowner och fick justera lite, var verkligen kul och ett oförglömligt minne.

 

En dag hade vi arbetsmöte med HUJ – ett nystartat företag som jag och Mattias är delägare i. HUJ kommer att göra 100 % växtbaserade och ekologiska smörgåspålägg. Typ som leverpastej – fast vegetariskt. Företaget drivs av de två unga och superduktiga entreprenörerna Alice och Jonas Knap. Produkten finns ännu inte ute i butik. Men den som väntar på något gott …

 

En stjärnklar sen vinterkväll åkte vi till Läckö slott. Där var vi till synes helt ensamma. Och det var en lite kuslig stämning. Det är en plats som det finns många spökhistorier om, och det fick såklart fantasin att spinna där i mörkret. Varför lyste det i ett av fönstren? Vad var det som lät? Var det inte något som rörde sig …? Spänning gör livet!

 

Sofia Brolin

Nya Lidköpings tidning ringde och frågade om de fick göra ett reportage om mig. Jag fascineras av journalister som lyckas fånga mig i texten så att jag känner igen mig själv i vad som skrivs. Har varit med om ganska många intervjuer, men den här var helt klart en av de bättre.

 

Jag älskar väder. Alltså väder som utmärker sig. Ju risigare eller mer avvikande det är – desto mer villig är jag att ge mig ut. Ösregn, storm eller åska; de lockar mig alla. En solig söndag var de storm ute och det var nästan svårt att gå upprätt i den starka vinden. Att gå ut på piren rakt ut i den stora vilda sjön som kastade upp vatten på oss, var som att vara barn och leka tafatt. En härlig känsla.

 

Jag fyllde 40 utan kalas, men fick blommor ändå. Det känns fint att vara 40 och jag älskar allt – förutom det fysiska – med att bli äldre.

 

vandra med katt

Några turer och utflykter med vandringskatten Arne, har det också blivit såklart.

Har du gjort något kul den senaste tiden?

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Pia 9 februari, 2018 at 12:43

  På en del av dina bilder finns det ett jättevackert skrin med. Kan du inte berätta lite om det? 😊 Det ser väldigt exotiskt ut. Lite Fjärran Östern-mystik liksom

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 14 februari, 2018 at 09:20

   Ja, det där skrinet fick vi i bröllopspresent av min mans syster. Hon hade köpt det på en auktion för många, många år sedan. Jag vet tyvärr inte så mycket om det förutom att det är väldigt vackert och mycket gammalt. Vi tycker mycket om det och det går under namnet “skattkistan” här hemma. För i det stoppar vi alltid småmynt som blivit liggande, så när man behöver några mynt kan vi alltid gå dit och hämta. 🙂

 • Reply Mia Bergvall 9 februari, 2018 at 16:30

  Vad mycket kul du har haft för dig! Är så imponerad av din utklädnad! Och GRATTIS i efterskott!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 14 februari, 2018 at 09:21

   Tack, för gratulationer. Det känns fint att vara 40. Det var verkligen roligt att få klä ut sig. Jag älskar maskerad och att få se andra som har lagt minst lika många timmar som oss på sin utklädnad, var verkligen kul att se. 🙂

 • Reply Asta 9 februari, 2018 at 18:57

  Älskar också väder. Gillar ganska mycket att gå ut i dåligt väder, dels för att jag gillar att känna vädrets makter, men också för att inga andra är ute då. Blivit många promenader med hundarna nu eftersom jag äntligen verkar kunna gå långa promenader igen efter ett par-tre år med fotproblem. Ska bli spännande att testa er pastej. Köper ibland den vegetariska pastej som finns, tycker att den är god, men lite salt. En ny sort testar jag gärna. Och vegetariska smörgåspålägg är något som jag tycker verkligen saknas.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 14 februari, 2018 at 09:24

   Där satte du fingret på något. När det är riktigt dåligt väder så är det väldigt få personer ute. Jag älskar den känslan. I synnerhet i en stad eller på bebodda platser där det annars alltid är mycket folk. Det känns liksom lyxigt att få vistas ensam på de platserna.
   Så fint att höra att din fot nu blivit bättre och att du kan njuta av långa promenader. Det var en riktigt bra nyhet. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Tess Mabon 10 februari, 2018 at 12:37

  Så fina på er maskerad. Tycker inte alls att ni ser clown-iga ut!
  Finfin inspiration till fest och utklädnad.
  Tack!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 14 februari, 2018 at 09:28

   Tack! Det blev bra till slut, men innan vi var klara såg vi emellanåt lite clowniga ut. Men det var verkligen roligt! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.