Livet

Den senaste tiden

 

Den senaste veckorna har jag spenderat här hemma. Som alltid. Jag lever, arbetar och bor hemma. Många promenader har det dock blivit. Jag vill inte missa varken ljuset eller de vackra färgskiftningarna som skett de senaste veckorna.

minne-ljus

En morgon var ljuset så vackert och jag var tvungen att springa ut för att försöka fånga det. Det var ett rosa skimmer över hela min värld.

minne-skogshund

I skogen där jag brukar promenera finns det en hund. Ser du den? Varje gång jag går förbi den så brukar jag hälsa. Han sitter där varje gång och jag får alltid ett leende på läpparna när jag ser honom. Efter många år är vi nu goda vänner. Jag tror att det är en blandning mellan en pudel och en beagle.

kantareller-oktober

På en av våra skogspromenader hittade vi det sista guldet för säsongen. Och vilken kantarellsäsong det blev. Aldrig varit med om något liknande. En hel låda i frysen är smockfull.

minne-katt

Jag har tänkt på Monika och gråtit en skvätt. Det var ett stort tomrum om hon lämnade efter sig när hon stämplade ut för gott, i somras.

tapeter i korg

Jag har fortsatt att rensa ut saker. Sälja, skänka och slänga. Organisera. Förenkla!

min-vecka-vy

Varje dag har jag kollat på skiftningarna i naturen. Vyn över vår lilla dal tröttnar jag aldrig på. Lika vacker oavsett säsong.

minne-chili

Jag plockade in de sista chiliplantorna från växthuset. Nu får de gröna frukterna mogna inomhus.

minne-posters

Som varje vecka så har jag packat posters som beställts i min webbshop. Jag älskar att packa dem och är så tacksam för varenda kund som handlar av mig. Det gör att jag kan leva det liv jag vill göra. När jag står där och packar så lyssnar jag ofta på hög musik och nynnar med. Det är en glädjestund.

minne-apple

Jag har fortsatt att skörda äpplen. Jag förvarar dem i fruktlådan, längst ner i kylen och i en låda i garaget. Och så har jag kokt, mixat och fryst in som smoothiebas. Precis som jag gjorde med plommonen – fast nu med äppelsmak då förstås.

minne-solljus

Det har varit några riktigt grå veckor vädermässigt. De få minuter som solen kikat fram har jag försökt fånga med mina bleka fräknar. Allt för att krama ut alla D-vitaminer som bara är möjligt.

 

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maria 30 oktober, 2016 at 08:19

  Jag ser hunden i skogen klart och tydligt, helt underbar. Vilken härlig vecka du haft det senaste.
  Hoppas att du får en härlig söndag också.
  Kramar <3

 • Reply MittskogshägnaPetra 1 november, 2016 at 12:42

  Du tar många underbara bilder, men detta inlägg var något extra! TAck för kloka tankar och vackra bilder!
  Mvh / Petra @mittskogshagna

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.