mitt liv som egenföretagare

Det är jag som styr

 

– Hur har du det? 
– Jo, tack det är bra men det är så fullt upp och mycket att göra, att tiden bara rusar förbi.

Det är precis så jag INTE vill ha det, men det är precis så jag har det och har haft det länge nu. Dock så är det ju faktiskt så att det är man själv som bestämmer över sitt eget liv, så det är bara att se till att inte ha det så. Visserligen är det lättare sagt än gjort, men det är verkligen mitt mål; att sakta ner och njuta lite mer. Att hinna få lite tid till att reflektera och inte bara utföra och släcka bränder. När man är egenföretagare och helt själv i sitt företag är det inte så lätt att styra det där alla gånger, när man tycker att det man gör är det roligaste man vet, så är det inte enkelt att säga nej – i synnerhet inte när jag är en person som helst säger ja. För även roliga saker blir jobbiga om de är fler än man klarar av. Konstig ekvation, men så är det. Därför har jag bestämt att mig för att 2013 ska bli det år då jag får lite mer balans och mer tid till att reflektera över allt det roliga. Så det så! 🙂

//Sofia ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Anna 20 februari, 2013 at 07:00

  Vi verkar vara många som har den ambitionen för 2013 – bådar gott för världen! 🙂

 • Reply lisasvilja 20 februari, 2013 at 07:01

  Ja det är en svår balansgång! För mig är det verkligen viktigt att hinna stanna upp och reflekter och inte köra på i 180 hela tiden, för då kraschar jag! 🙂

  Ha en härlig onsdag!
  Kram

 • Reply Cissi - Lyckornas Hem o Trädgård 20 februari, 2013 at 07:14

  Bra där, Sofia! Jag skall också försöka göra detta till ett lugnt och fint år, men det är svårt. Nästan så man skall sätta upp små smyglappar innanför skåpsluckor med meddelanden som "Andas", "Hur tänker du nu?", "Sätt dig ner!!!". 🙂
  Kram, Cissi

 • Reply Helena, Craft and Creativity 20 februari, 2013 at 07:30

  Jag känner igen mig väldigt väl i det du skriver och jag kämpar hela tiden med att försöka begränsa mig. Men det är så svårt för jag jobbar med det roligaste jag vet! Kram!

 • Reply Emelie 20 februari, 2013 at 08:07

  Känner igen mig! En av fördelarna med att vara egenföretagare är ju att man kan möblera om i schemat ganska fritt ibland. Ett av mina mål är att försöka bli bättre på att ta vara på de små roligheter som dyker upp i vardagen. Som t ex att gå på en utställning mitt i vecka, då jobbar jag på lördag istället. En annan sak är att jag inte låter t ex disk eller städning hindra mig från roligheter. Förut tog jag alltid sånt först o när det var färdigt då kunde jag göra nått roligt. Men städning mm springer ju inte ifrån mig medan det där roliga kanske var just nu och inte i eftermiddag. Och det där att säga nej – det är jättesvårt och något man ibland måste öva på under lång tid.
  Kram Emelie

 • Reply Indriel 20 februari, 2013 at 08:07

  Good thinking! hojtar jag som är "under återuppbyggnad" efter ett möte med den där berömda Väggen för 2½ år Jag kämpar fortfarande på för att komma tillbaka till känslan av energi och lust igen. Men numera kämpar jag i betydligt makligare takt.. 😉 Man lär sig!
  Önskar dej en varmt *Lycka till* med dina föresatser och hoppas att du får till precis den balans du siktar på <3 Heja dej!

 • Reply Tant Emma 20 februari, 2013 at 08:11

  Låter himla klokt tycker jag 🙂
  Kram på dig!

 • Reply Tiina 20 februari, 2013 at 08:12

  Bra för dig! Tyvärr är det många som inte inser det förrän de gått in i väggen (om ens då) Sedan tar det lång tid tillbaks.

 • Reply Sonja {Dagmars Kitchen} 20 februari, 2013 at 08:29

  Härligt skrivet och så sant! Jag håller med dig helt och fullt.

  Jag har nog en ganska liknande situation som du eftersom jag också är egenföretagare. Och jag bestämde mig för att det är jag som bestämmer för drygt ett år sedan. Då hade jag jobbat dag och natt i två år utan att egentligen tjäna på långa vägar så mycket pengar som man borde på all den tiden. Och jag hade börjat tappa lusten för det jag höll på med. Plus att jag var sur och arg på mina barn alltför ofta… Och vad är det för slags liv?

  Visst kämpar jag fortfarande ibland med den där balansen mellan ja och nej, men det är gött att veta att det är JAG som bestämmer 😉

  Kram

 • Reply Elvira Spekulerar 20 februari, 2013 at 08:30

  Klokt tänkt av dig!

  Kram Victoria

 • Reply Lövkojan 20 februari, 2013 at 09:05

  Det låter som ett bra mål, du måste hålla i framtiden också!
  Jobbar åt samma håll så jag förstår att det är svårt när det är så mycket kul man vill:)

  Ha det fint, kram Marie-Louise

 • Reply Inramad inredning ~ Shabby chic & lantligt 20 februari, 2013 at 10:57

  Känner igen mig ruskigt mycket i det du skriver. Jag är precis i uppstarten med mitt företag och jag vill ju att allt ska vara färdigt helst igår. Mycket ska planeras och många deadlines. Ska försöka att sätta ner foten, ta kontrollen över mig själv, strukturera och leva lite i nuet också.

 • Reply MammaElva 20 februari, 2013 at 11:28

  Kloking!

 • Reply kungen o majkis 20 februari, 2013 at 14:29

  Låter som en bra idé. Att stanna till och se till att man verkligen, verkligen orkar med allt det roliga :-)!

  Ha en fortsatt go onsdag :-)!

 • Reply Helena - amelia.se 20 februari, 2013 at 17:26

  Heja dig! 🙂

 • Reply Titta in hos Thess 20 februari, 2013 at 20:18

  Väldigt klokt tänkt min vän !!
  Och en väldigt fin bild :)))

  Kram Thess

 • Reply malin - tjusigt 20 februari, 2013 at 20:49

  Var rädd om dig, detta livet kommer inte igen.
  Men det du gör, gör du mycket bra och du inspirerar och gör mig gladare, varje dag!

 • Reply Johanna 20 februari, 2013 at 21:12

  Så klokt!
  Varm hälsning Johanna

 • Reply Fröken Prillig 22 februari, 2013 at 10:13

  Det där hade jag kunnat skriva, Sofia!:)
  Och jag har tänkt tanken att också göra det du bestämt dig för, men om jag bestämmer mig för det så kommer jag att vilja hålla det löftet till mig själv, men eftersom jag är rädd att inte kunna infria det så låter jag bli! DET är också en konstig ekvation…

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.