odling

Det är skillnad på gurka och gurka

På fröpåsen stod det att jag skulle så mina gurkor jan-mars, och nybörjare som jag är så gjorde jag som det stod och sådde i slutet av januari. Efter detta har jag läst i någon bok att man ska så gurkor ungefär 4 veckor innan man planerar att sätta ut dem. Och nu förstår jag ju varför. De har växt otroligt fort och verkar dessutom ha trivts inomhus för jag har redan skördat och ätit upp tre mycket välsmakande gurkor. Det är verkligen skillnad på gurka och gurka – den här var otroligt god och smakrik till skillnad från de där som man köper som nästan bara smakar vatten. Så det var kanske inte så fel att så tidigt, trots allt. Har du några bra tips om odling av gurkor?

I stora krukor har mina allra första gurkplantor växt sig ståtliga.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Hanna 17 maj, 2012 at 07:53

  Så gott med egen gurka.
  Kram
  Hanna

 • Reply Svea 17 maj, 2012 at 08:01

  Oj, vad häftigt med egen gurka!!
  Sandra

 • Reply Vit dröm 17 maj, 2012 at 08:11

  Mums vad gott att få skörda sin egen gurka!
  Ha en skön dag!
  Kram Anna

 • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 17 maj, 2012 at 08:36

  Det kan jag tänka mig att det är skillnad i smak. Det syns verkligen att dom trivdes där i fönstret.

 • Reply Emma 17 maj, 2012 at 09:04

  Men så härligt och gott!

 • Reply Linn 17 maj, 2012 at 09:32

  Har inte någon erfarenhet alla, men nu blev jag sugen på att testa. Fast eftersom jag inte är ute i lika god tid som dig får jag väl köpa färdiga gurkplantor.

 • Reply lisasvilja 17 maj, 2012 at 11:56

  Åh va härligt med egna gurkor! Jag älskar gurka men ibland smakar dom man köper riktigt illa. Genmanipulerade, långa transporter, besprutade, vad vet jag! Jag måste testa att odla egna nån gång! Tänk att kunna göra en härlig tzatziki..

 • Reply Helena Milton 17 maj, 2012 at 16:53

  Jag håller såå med dig. Jag fick gurkor från en kollega som har kolonilott och sådan gurka hade jag aldrig smakat. Den och de som man köper i affären är två helt olika saker

 • Reply Två Små Hus 17 maj, 2012 at 17:34

  Jag skulle också ha behållit mina inomhus ett tag till! Det blev tydligen för kallt i växthuset så de lämnade in, allihop… Skall köpa mig en planta för nu hinner jag inte fröså någon ny, egna gurkor SKA jag bara ha i år!

  Kram Susanne

 • Reply Emma 17 maj, 2012 at 17:40

  Oj jisses vad de växt!! Mina fröer såddes i slutet av april och det är nog på tok för sent. De är inte alls stora och jag överväger att köpa "färdiga" plantor om jag ska få några gurkor… men ska kämpa och ge dem lite mer kärlek. Hoppas att de kan växa till sig mer =)

 • Reply Svea 17 maj, 2012 at 18:27

  Tack för att du gjorde mig uppmärksam på min dolda profil, det visste jag inte! 🙂 Nu är det fixat!! Hoppas du haft en fin ledig dag!
  Kram Sandra

 • Reply hemmaikroken 17 maj, 2012 at 18:29

  Det ser så gott ut!

  Kram Helena

 • Reply fianathome 18 maj, 2012 at 05:04

  Härligt! Önskar mig också ett "sånt" fönster för lite odlingar. Ute på terrassen kroknade mina gurkor..:( Alldeles för kallt.
  Ha en skön helg//kram Fia

 • Reply Anonym 18 maj, 2012 at 07:24

  Grattis! Få jag fråga vilken sorts gurka har du planterat?

  Ha en skön helg!

  Sanni

  • Reply hildashem.se 18 maj, 2012 at 07:28

   Hej Sanni! Den heter Gurka F1 "Sherpa" 9127 och jag har beställt den på Impecta Fröhandel på nätet.

   Trevlig helg till dig! 🙂

  • Reply Anonym 18 maj, 2012 at 08:55

   Tack!!!

 • Reply Marianne 18 maj, 2012 at 08:41

  Haha, oj så fina, du skulle se min! Nog för att jag satte minigurka men….plantan (den enda som överlevt) är inte högre en 10cm men den blommar!;) Jag får nog ge upp den och köpa en planta för gurkodling från frö var inte min grej!:(
  Vi har alltid en planta gurka på uteplatsen och det är verkligen skillnad på gurka och gurka, håller med dig där:)
  Kram Marianne

 • Reply Madeleine 18 maj, 2012 at 21:24

  Vad härligt! Vi satt våra gurkfrön först förra vecka, för det har varit tokmycket att göra just nu. Du har helt rätt i att egen odlad gurka verkligen SMAKAR gurka!

  Ha en skön helg!

  Kramiz Madde

 • Reply Ann-Marie Lindberg 3 juni, 2019 at 07:43

  Vilka gurkor ska växa i växthus och vilka ska växa på friland

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.