hållbart liv

Det bästa med att handla second hand

 

Jag tycker att det är så mycket roligare att handla på second hand, än i vanliga butiker. Det är liksom lite spännande när man går där och kikar på möbler, prylar och plagg man vet aldrig riktigt vad man ska hitta. Letar man kläder så gäller det inte bara att hitta något man gillar, man ska ha turen att de är i rätt storlek också. Det finns ju liksom inte flera av varje sort, är det lite för stort går det ju ofta att sy om … men är det för litet är det ju oftast kört. Men när man väl hittar något snyggt plagg som sitter som en smäck och dessutom till en billig penning då är lyckan total.

Köper man sina kläder på second hand sjunker dessutom sannolikhet drastiskt för att du kommer till en fest och har en likadan klänning som någon annan. Dessutom är det det mindre gifter i dem eftersom de blivit tvättade många gånger och vanligtvis blir det också otroligt mycket billigare. Min allra bästa favoritklänning köpte jag för 30 kr. Det var glädjeyra kan jag lova!

Det är lite som att gå på skattjakt när man letar kläder på second hand.

Hos LivingGreen kan du läsa om fler bra anledningar till att handla second hand.

//Sofia ♥

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply ann 29 oktober, 2012 at 07:22

  Det er utroligt hvad man kan finde af smukt og anderledes 😀 Det kunne være man skulle gøre det noget mere og så finde de gemte butikker midt inde i storbyerne, så kan det blive rigtig spændende.

 • Reply Ullis 29 oktober, 2012 at 07:24

  Ett bra inlägg Sofia! Och oavsett anledningen till att många köper mer och mer på secondhand nu tycker jag att det är häftigt att det har blivit en sådan innegrej, det är ju tyvärr sällan som innegrejer dessutom är miljösmarta. Hoppas bara det är en trend somhåller i sig och inte överges lätt som många andra. Din gungstol är jätte snygg, skulle vilja ha en röd nu till julen…
  Ha det fint!
  Ullis

 • Reply Svea 29 oktober, 2012 at 07:46

  Secondhand är super! Men numera finns det så många sakletare att fynden bara blir svårare att göra och häromkring är utbudet av secondhand ställen inte det allra bästa… Mitt bästa fynd måste vara en smutsig stackars skärm till en bumlinglampa som låg längst in i hörnet på en loge utanför Mora, 50:- och lite puts senare är den en fantastisk arbetsbelysning i mitt syrum!

  Ha en fantastisk dag!
  // Sandra

 • Reply Carolines vardagsliv 29 oktober, 2012 at 08:02

  Så sant som du skriver!! Älskar second hand, men tyvärr har det blivit allt vanligare att "fler" handlar på dessa ställen – så nuförtiden skall man dessutom ha lite tur när man går på loppis 🙂 Fin ny vecka till dig!

 • Reply Annas röda stol 29 oktober, 2012 at 08:46

  Så rätt som du skriver. Man vet aldrig när eller vad man hittar men det är alltid lika spännande.Gungstolen är så fin.Ha en härlig dag. Kram Anna

 • Reply A House With A View 29 oktober, 2012 at 08:57

  Instämmer helt!! Det är riktigt kul att gå omkring och fynda på loppis!! Jag har hittat jättemycket fina saker, kläder och skor:) Och det är så kul att hitta något alldeles extra i klädväg, en häftig klänning man blir ensam om på festen:)) Jag besökte en loppis i helgen och handlade lite, bl.a. en present till en kompis vi var bjudna till på kvällen. Jag köpte en jättefin avlång silverbricka och på det lade jag tre halsband – allt fyndade på loppisen. Kompisen blev suuuuuperglad att få den presenten! Och vad kul att ge bort detta istället för en blomma som man sedvanligt brukar ge värdinnan när man kommer till middagen:)) Gäller förstås att värdinnan också gillar loppisgrejer förstås:))

  Kraaaaaaaaaaaaaam aka

 • Reply Futu 29 oktober, 2012 at 09:49

  second hand är det bästa! 🙂

 • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 29 oktober, 2012 at 09:57

  Second hand är verkligen toppen!

 • Reply snabbmakaroner 29 oktober, 2012 at 12:07

  Javisst är det så. Fast det gäller att gå till de ställena där man fortfarande kan fynda. Jag tycker också att det är skönt att man har mindre att välja på faktiskt. Mycket mindre beslutsångest (särskilt om det inte är så dyrt).

 • Reply Kia 29 oktober, 2012 at 12:18

  Har aldrig handlat kläder på second hand. Gillar inte att gå och leta kläder i butiker. Hittar oftast kläder genom reklam eller om jag ser någon annan har något på sig som jag gillar eller katalog. Julrean går helt bort! Folk står och sliter och drar i kläder som ligger i högar. Nej, det funkar inte. Ordning och reda ska det vara. : )

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

 • Reply C 29 oktober, 2012 at 12:43

  Visst är det så! Jag har också börjat handla kläder på secondhand. Mest för att jag råkat springa på helt underbara plagg som jag inte kunnat motstå och dessutom för en billig peng. Då är det riktigt kul att handla kläder. Annars är det mest jobbigt tycker jag, springa och leta i affärer som man aldrig hittar nåt i och när man väl gör det så blir man luspank på kuppen.

 • Reply Maria Emilsson 29 oktober, 2012 at 12:58

  Secondhand är finemang 🙂
  Finns hur mycket fint som helst. Tur att det finns, så inte allt hamnar på tippen i onödan.
  Kram Maria

 • Reply Aquilejans 29 oktober, 2012 at 14:31

  Här är en till som gillar second hand:)
  Det är verkligen finfint ur flera aspekter.
  Kram Malena

 • Reply hemmaikroken 29 oktober, 2012 at 15:02

  Ja visst känns det fantastiskt när man hittar fyndet med stort F och hjärtat börjar klappa.

  Kram Helena

 • Reply Gabriella 29 oktober, 2012 at 21:26

  Härligt med second hand! Det är roligt att få vara ensam om vissa plagg eller prylar. Jag blir alltid lite extra pirrig i magen när jag kikar i second hand affärer=)

 • Reply johanna 30 oktober, 2012 at 22:01

  Bild på favoritklänningen, snälla 🙂 Min favorit för tillfället är för övrigt också en second hand. För en tia! Gissa om jag var nöjd när jag lämnade butiken.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.