lantliv

Det bästa med sommaren

En av de bästa saker med sommaren, tycker jag, är kvällarna. Har det varit en strålande och varm dag så är kvällarna ljuvliga när det svalnar lite. Har det varit en halvbra dag – vädermässigt – så brukar kvällarna ändå rätta till sig, spricka upp, vinden mojna och det blir alldeles tyst och stilla – bortsett från det ljuvliga fågelkvittret. Jag älskar det! Just sommarkvällarna är en av de saker jag gillar mest med sommaren. Det är då jag tar mig en runda i trädgården och titta på hur allt har växt under dagen. Just DET är sommar för mig. Vad är sommar för dig?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

37 Comments

 • Reply Annica 7 juni, 2012 at 05:12

  Underbar utsikt!
  Ha en bra dag / Annica

 • Reply Life's Silverlining and I 7 juni, 2012 at 05:20

  Vilken underbar utsikt du har från ditt sovrum! Önskar dig en härlig torsdag! Kram Nilla

 • Reply Pia Gustafsson 7 juni, 2012 at 05:43

  Jättefint med en balkong och se ut över nejden. Sommar för mig är barfota, jordgubbar, frukost ute, bad, sol, alla blommor och grillat. När sen de heta nätterna kommer så njuter jag lite extra… Kram Pia

 • Reply House number 11 7 juni, 2012 at 05:43

  Underbar utsikt! Och härligt det du skriver om sommarkvällarna! Precis så känner jag också! Jag tycker om sommar morgnar också! Ljuvliga!
  Ha en skön torsdag!
  Kram Jenny

 • Reply Hem och Lycka 7 juni, 2012 at 05:45

  Serljuvligt ut! Kram Mia

 • Reply Kickan Style 7 juni, 2012 at 06:10

  Jag pratade med en kompis tidigare i veckan om precis samma sak. Om hur ljuvliga dessa ljusa och varma kvällar är. Man borde njuta till 100 % NUU!!! 🙂

  Kram Kristina

 • Reply Erica 7 juni, 2012 at 06:16

  så fint och rofyllt!

 • Reply fianathome 7 juni, 2012 at 06:21

  Att kunna sitta utomhus och äta frukost, lunch och middag. Sova med balkongdörren på vid gavel och höra på ugglorna,rådjuren och lyssna till båtdunket ute på havet med fiskmåsarna som skriar. Vila och bara ta dagen som den kommer. Slippa ha en massa kläder att tjofsa på sig när man ska gå ut.
  Gud listan kan ju göra jättelång…:P
  Ha det så gott idag!
  kram
  Fia

 • Reply Vitsippan 7 juni, 2012 at 06:23

  Hej Sofia !

  Den utsikten är hänförande. Underbart.
  Ingen insyn. Härligt.
  Så skulle nog många vilja bo.
  Där kan Du springa runt utan kläder
  eller hänga dom på långa linor.

  Kram Mi

 • Reply Carolines vardagsliv 7 juni, 2012 at 06:37

  Ljuvlig bild! Kan inte annat säga än att jag osså drömmer om att få öppna vår balkongdörr (när det är färdig renoverat här hemma) och låta sommarkvällarna kommer på besök! Älskar alla dofter från träd&blommor samt fågelkvittret är helt undrbart! Fin dag till dig*

 • Reply Erika G 7 juni, 2012 at 07:08

  Vilken vacker bild! Jag får doftminnen i min näsa!

  I stan blir sommaren annorlunda. Jag älskar sommaren på landet men här får man göra på annat sätt. Men det kan också vara fint. Jag älskar att cykla till en fin gammal del av Göteborg som kallas Linnéstan, och sätta mig på en uteservering i kvällssolen. Där tar jag ett glas kallt rosé, pratar med vänner, njuter av ledighet, tittar på turister som förirrat sig från Avenyen till göteborgarnas egen stadsdel, äter en tallrik tapas och bara har det bra. Sedan åker jag till min kolonistuga där fåglarna faktiskt kvittrar, fast det är mitt i stan. Inga kossor men en räv och en och annan igelkott. Blommor, gräsdoft men nära till allt. Också en charm. Kram!

 • Reply Marianne 7 juni, 2012 at 07:18

  Att sitta ute och äta/fika från tidig vår till riktiga sensommaren både morgon middag kväll trots att det kanske inte alltid är toppvarmt, det är nog en bit av min sommar:)
  Jag klär hellre på mig tjockkoftan och raggisarna och sitter ute än sitter inne och avstår alla ljud och dofter!
  Kram

 • Reply Høytrykk 7 juni, 2012 at 07:43

  For en fantastisk utsikt!! Nydelig!

 • Reply Nickie - Villa Bergli 7 juni, 2012 at 07:43

  Vilken underbar utsikt genom härliga dörrar 🙂
  Jag tycker om morgonen när solen precis gått upp!

  Ha en fin dag! Kram

 • Reply Høytrykk 7 juni, 2012 at 07:43

  For en fantastisk utsikt!! Nydelig!

 • Reply Høytrykk 7 juni, 2012 at 07:43

  For en fantastisk utsikt!! Nydelig!

 • Reply Malin`s Diner 7 juni, 2012 at 07:58

  Wow, vilken utsikt! Kan tänka mig att den är skön att ha både en sommar morgon och kväll.

  Kram Malin

 • Reply Linda, Fröken S 7 juni, 2012 at 08:02

  Vad mysigt det ser ut! Jag önskar att jag också hade så fina dörrar att öppna från vårt sovrum. Tyvärr har jag inte den vackra utsikten från sovrummet heller…

  Jag funderar på att plantera en hög häck längs med vårt staket utanför sovrummet för att göra det mer insynsskyddat – drömmen är att kunna byta om utan att behöva dra för gardinerna! Villaområdets dilemma!

 • Reply Annika GW 7 juni, 2012 at 09:17

  Rundan i trädgården är det bästa!!

 • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 7 juni, 2012 at 09:44

  Vilken underbar utsikt och vilka fina dörrar. Sommar för mig är att kunna hänga tvätten ute, grilla, åka på picknick, bada med barnen och bara njuta av att gå barfota i gräset.

  Kram Victoria

 • Reply vitapusselbitar 7 juni, 2012 at 09:50

  kan man bli annat än lycklig när man ser dessa bilder!
  vilket paradis ni har.
  stor kram Elle!

 • Reply Anette Ryan 7 juni, 2012 at 10:04

  Vilken utsikt du har. Om jag bodde där skulle jag lätt förvirra mig ut på den verandan och antagligen bli sittandes och inte komma ut i trädgården och spatsera runt för att titta på växtligheten. Annars tycker jag också om att gå ut och titta till min trädgård och andas ljummen kvällsluft. Fast med en sådan veranda vete sjutton!
  KRam Anette 🙂

 • Reply Mia 7 juni, 2012 at 10:11

  Men åh så härligt! Vi har ingen balkong men alla önskar sig en och inte kommer den att ha en så vacker utsikt som du. Men vi önskar oss än då.

  Det bästa med sommaren är att kunna sitta ute och äta och när maten är uppäten kan mamma och pappas sitta och prata i lugn och ro medans barnen leker.

 • Reply Anonym 7 juni, 2012 at 11:41

  Vilken fantastisk utsikt ni har.
  Sommar för mig är att kunna vara ute hela dagen och har ingen koll på tiden. Sitta under ett parasol och läsa en bok eller lösa korsord och känna dem varma vindarna, hmmmm det är härliga tider vi har framför oss.
  Karina

 • Reply vaxholmsbedandbreakfast 7 juni, 2012 at 12:23

  Å vilken ljuvlig vy. Den måste vara underbar att vakna och somna till alldeles oavsett årstid och väder. Jag drömmer om att vi en dag ska ha en motsvarande balkongdörr i vårt sovrum, så att naturen alltid blir sådär härligt nära. Förhoppningsvis drar vi igång med det projektet någon gång nästa år. Till dess tittar jag på din utsikt och drömmer.

 • Reply Casa of Mia 7 juni, 2012 at 13:01

  Åh så vackert, kram

 • Reply Svea 7 juni, 2012 at 16:15

  Det finns så mycket som är sommar… Men något jag kom att tänka på häromdagen som jag inte tänkt på på länge var när jag var liten och var i farmor och farfars sommarstuga, då kunde man vakna på morgonen av att det luktade nykokt jordgubbssaft och varma mandelkubb! 🙂

 • Reply Anna 7 juni, 2012 at 18:36

  Ja, visst är det underbart! Såg erat fina hem i någon tidning för ett tag sedan! Så otroligt vackert ni bor! Vilket hem ni skapat!
  Kramen!

 • Reply Nytt och Gammalt! 7 juni, 2012 at 19:48

  Såå vackert du bor!

 • Reply Johanna 7 juni, 2012 at 20:25

  Kan bara hålla med-det är något alldeles magiskt med sommarkvällar!
  Så otroligt fint ni bor,vilken utsikt!!
  Varm hälsning Johanna

 • Reply Fröken Eila 7 juni, 2012 at 21:36

  Vilken vacker utsikt! Sommar för mig är alla dofterna, fågelsång och att inte behöva ha strumpor 🙂
  Kram från mig!

 • Reply Ljusa vardag 8 juni, 2012 at 12:18

  Ojojo vad otrooligt fint du har det hemma hos dig! Ja visst är de ljumma sommarkvällarna helt ljuvliga. Jag tror jag håller med dig. Det är då allt blir stilla och lugnar ner sig. Sommar för mig är även att känna att man inte har en massa måsten. Att verkligen känna att det är semester. Ha det bäst! KRAMAR Anna

 • Reply Vita Hemligheter 8 juni, 2012 at 15:55

  Men ojoj så vackert du bor, vilken utsikt!! Vet inte varför jag inte lagt dig i min blogglista, självklart ska du finnas där:)
  Trevlig kväll!
  Kram Emma

 • Reply Vardaxlyx 8 juni, 2012 at 16:26

  Underbara bilder du bjuder på! Man blir alltid lika glad när man besöker ni din söta du!
  Jag vill oxå önska dig en trevlig fredag och en helg!!
  Massa kramar till söta dig!!

 • Reply Sofia - Sofias Inredning 9 juni, 2012 at 18:08

  Du beskriver det så underbart, kvällarna. De är faktiskt det bästa! 🙂

  Och vad vackert ni bor! 🙂

 • Reply Helena, Craft and Creativity 11 juni, 2012 at 06:37

  Oj, vad ni bor vackert!!!

  Visst är det härligt med sommar. Barfotafötter på gräsmattan, jordgubbar, ljusa kvällar, fågelkvitter, pioner som slår ut i trädgården… underbart!

  Ha en fin vecka Sofia! Kram

 • Reply Emm 14 juni, 2012 at 14:07

  Så härligt att se just den kullen! Att just där, strax utanför kyrkogården, plocka blåbär bland stenåldersgravarna i juli och fantisera om de stora ekarna och att det förr just här var offerplats… Sen upp i storskogen och plocka en massa kantareller! Det är sommar från förr. Nu får jag hitta på nya sommarminnen i Östergötland 🙂 (Men kanske kommer jag och nyper några kantareller i juli…)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.