djur & natur, lantliv

Det fantastiska morgonljuset

Jag är en ganska morgonpigg person. Ibland borde jag egentligen sova om morgnarna och är glad om jag i alla fall kan sova till 7 på helgerna, så att jag inte drabbas av enorm trötthet mitt på dagen. Men ibland går det bara inte. Idag var det en sådan morgon. Jag vaknade strax innan klockan 5 och såg det vackra morgonen och hörde den ivriga fågelsången utanför fönstret. Det var för bra för att missa. Så jag gick upp och klädde på mig, hängde kameran på magen och gick ut för att möta det fantastiska morgonljuset. Det var det värt!

Idag blir det en snabb sväng på loppisen som är i byn, för att vaska guldkorn. Sedan bär det av till Göteborg och Göteborgsvarvet. Jag springer inte, jag ska bara ta del av folkfesten och kolla på mannen och alla andra 64 000 som springer. Det här blir en toppenlördag!

 

 

Morgontvätten görs med fördel i soluppgången.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Ananas 18 maj, 2013 at 06:52

  Underbara bilder. Önskar ibland att jag var morgonpigg, en hinner så mycket mer på en dag då 🙂

 • Reply Fröken Pyssel 18 maj, 2013 at 07:00

  Jag är kvällspigg och morgontrött, men som idag när jag gick upp 7.30 (pga lillasyster, inte frivilligt!!) så känner jag mig ändå väldigt nöjd eftersom det är så vackert ute på morgonen och man kommer igång mycket snabbare om man går upp lite tidigare 🙂

  Du, när vi sågs så rekommenderade du ett objektiv till mig som var din favorit. Jag minns inte vilket det var? Har just nu enbart ett 85mm, vilket är ett jättebra porträttobjektiv, men ganska begränsande när barn rör sig osv eftersom jag hela tiden måste stå en bit ifrån för att få fokus.

  • Reply hildashem.se 20 maj, 2013 at 06:24

   Det objektivet jag pratade om var ett Canon EF 24-70 mm, jag är jättenöjd med mitt 🙂

   Kram Sofia

 • Reply Maria - Snickaregården 18 maj, 2013 at 09:01

  Fint det är på morgonen. Satt på trappan vid 7 med morgonkaffet. Kan man ha det bättre 😉 Ljuvligt om du frågar mig.
  Ha en fin dag i Göteborg och heja ifrån mig.
  Kram Maria

 • Reply Futu 18 maj, 2013 at 10:07

  Så rolig katten ser ut på bilden 😉

 • Reply Anette Ryan 18 maj, 2013 at 12:44

  Är egentligen inte alls en morgonmänniska utan gillar att ligga och dra mig. Men när barnen kom så blev det lite så helt automatiskt att man kommer upp, TIDIGT!! Så jag börjar vänja mig och kan helt förstå tjusningen med det. För att inte tala om hur fint fotoljus det brukar vara på mornarna. Fast får jag välja så ligger jag ändå helst kvar i sängen.
  Kram Anette

 • Reply Bromans Bravader 18 maj, 2013 at 13:44

  Visst är det underbart! Har fick vi tyvärr mulet och inte alls så varmt idag, men grönskan och ljuset är så härligt.
  Kram Jannike

 • Reply Helen skapar 18 maj, 2013 at 17:11

  Det ser så lugnt & fridfullt ut. Lätt värt att gå upp så tidigt på morgonkvisten då!

 • Reply Kia 18 maj, 2013 at 18:42

  Gäller att ta till vara på dagen! 🙂 Jag har svårt att ligga och dra mig, känns som hela dagen försvinner!

  Hm ,undra vem som äter dina plantor?? Rådjur kanske?

  Ha en toppen helg!
  Kram Kia

 • Reply Anna Vrede 19 maj, 2013 at 16:53

  Så härligt det ser ut!. Morgonen är verkligen den bästa tiden på dagen 😉

 • Reply Ninelin 19 maj, 2013 at 17:04

  Härlig bild på katten! 🙂

 • Reply Mormorsglamour- pyssel och inredning 20 maj, 2013 at 06:16

  Vad härligt och vilka fantastiska bilder. Visst är det något särskilt med morgonljuset och när man märker hur allt vaknar till liv.
  Vad kul att du var och hejade på Göteborgsvarvet. Jag var också där och stapplade mig visst runt. Helt slut i kroppen idag.
  Kram
  Helena

  • Reply hildashem.se 20 maj, 2013 at 06:27

   Wow, bra jobbat! Det var ju hejdlöst varmt och jag är så imponerad över alla som slet i värmen.

   Stor kram till dig!

 • Reply Queen of Kammebornia 20 maj, 2013 at 07:07

  Ja, nu är morgnarna sagolika! Stor kram till dig!

 • Reply Annie Sand 20 maj, 2013 at 07:15

  Underbara bilder! Jag älskar helgmorgnar när man får stiga upp och duka frukost på balkongen och sedan sitta där och njuta av fågelkvitter och solsken. Det finns inget bättre!

 • Reply Inramad inredning ~ Shabby chic och lantligt 22 maj, 2013 at 13:35

  Åh vilka fina bilder, precis som du säger: ljuset är magiskt!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.