mina funderingar

Det har hänt något i bloggvärlden

 

Har ni märkt att det hänt något i bloggvärlden? Många bloggar ebbar ut, det blir mindre och mindre aktivitet, interaktiviteten i kommentarsfälten minskar och det mesta kommenterandet förflyttas mer och mer till Instagram även om läsandet av bloggar består. Lite tråkigt kanske men samtidigt inte särskilt konstigt. Instagram är så enkelt och så lättillgängligt från telefonen, som man ofta surfar från. Det känns som om de som skapar bloggplattformarna inte riktigt följer efter vårt sätt att surfa och röra oss på internet idag. Enkelheten saknas. Vi har blivit bortskämda med att allt ska vara så himla enkelt och gå så snabbt. För att kommentera på en blogg tar ju faktiskt flera sekunder längre än vad det gör på Instagram … Många har också efterfrågat smidiga like-knappar på blogginlägg bara för att visa sin uppskattning och att man gillar det, även om man inte orkar skriva en kommentar.

Men en styrka som bloggarna har som inte Instagram äger, är att man samlar ett fantastiskt arkiv med allt man gjort, och google hittar det. Googlar man på något bra recept på inlagd gurka, hur man bygger en stege eller en god lasagne så hamnar man alltid på någon blogg som delat med sig av det. Det är fantastiskt. Jag älskar bloggar. Och att blogga. Men jag önskar ibland att de vore lite smidigare. Eller så är det jag som blivit lat …

//Sofia ♥
Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Emschen 30 september, 2014 at 06:45

  Jag kan faktiskt inte säga att jag har märkt en minskning på bloggen, snarare tvärtom men däremot håller jag med om att IG är snabbare, enklare och jag använder det lite för mkt.
  Jag gillar också bloggar och hoppas att de kommer finnas kvar läääänge.

  • Reply hildashem.se 1 oktober, 2014 at 07:21

   Ja, visst är bloggar bra. Jag tror absolut att de kommer finnas kvar 🙂

 • Reply Den där Victoria 30 september, 2014 at 07:57

  Jag älskar också bloggar och ser Instagram lite som ett twitterverktyg för bloggare. Men nog märks det en skillnad alltid, en del favoritbloggar har gått över helt till Instagram och det är lite trist tycker jag, då en blogg ger mera i slutändan.

  Kram Victoria

  • Reply hildashem.se 1 oktober, 2014 at 07:23

   Bra beskrivning av Instagram 🙂
   Och ja, en blogg finns mycket mer substans i, och det tror jag vinner i längden. De är fina komplement till varandra.
   Kram Sofia

 • Reply Helena N 30 september, 2014 at 09:28

  Jag älskar bloggar, men vissa är det stört omöjligt att kommentera från telefonen. Man har skrivit ett långt svar och sen försvinner allt, då tappar man sugen till slut, snyft.
  Kramis och en härlig dag till dig sköna Sofia.
  /Helena N

  • Reply hildashem.se 1 oktober, 2014 at 07:28

   Ja, det är hopplöst och då orkar man liksom inte, vilket är synd när man vill visa sin uppskattning.
   Kram till dig också! 🙂

 • Reply Ester - ett kreativt liv 30 september, 2014 at 10:15

  Jag gillar också bloggar. Jag älskar även instagram men främst för att det är så lätt att dela vardagen med min familj som bor långt bort. När det gäller inspiration så kan jag känna att instagram blir så översvämmat och det kan vara svårt att hitta kvalitén mitt i all kvantitet. 🙂 jag tror att bloggarna har en svacka men att de snart kommer att lyftas upp i rampljuset igen. 🙂

 • Reply Petra / Popetotrora 30 september, 2014 at 10:23

  Ja, eller hur. När jag tittar tillbaka på inlägg jag skrev för eller två år sedan så var det 20-30 kommentarer per inlägg. Idag är det på sin höjd 10, men oftast färre. Trots att statistiken visar att det är minst lika många som läser.
  Å andra sidan har jag själv också blivit sämre på att kommentera. Hittar helt enkelt inte tiden lika ofta nu, som tidigare.
  Men jag läser fortfarande. Nästan precis lika många bloggar. Och jag gillar det du göra och skriver. Så sluta icke! 🙂

  • Reply hildashem.se 1 oktober, 2014 at 07:29

   Precis så! Jag är också sämre på att kommentera, men det betyder ju inte att jag inte gillar.
   Och jag ska icke sluta 🙂
   Kram till dig!

 • Reply HjärtatsVitaHem 30 september, 2014 at 12:31

  Jag förstår precis vad du menar. Instagram är mer lätt tillgängligt än vad en blogg är. På både gott och ont.

  Hoppas du får en fin dag!
  Kram Jenny

  • Reply hildashem.se 1 oktober, 2014 at 07:30

   Ja, det finns ju fördelar och nackdelar med allt. Hoppas att de kan leva i harmoni tillsammans 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Villa Carl Larsson 30 september, 2014 at 18:01

  Jag som precis skrev en kommentar här, men den verkar som att den inte sparades. Jag skrev nåt i stil med att mitt eget bloggande varit en aning sporadiskt det sista. Det känns som att andras bloggande också varit det. En del mer, andra mindre. Det ligger mycket i det du skriver. Jag följer många bloggar. Har läst och följt din mycket länge, men inte ofta jag skrivit en kommentar. Idag har jag själv inte fått en enda. Visst är det så att man skriver mycket för sin egen skull, men kan ju inte sticka under stolen med att det är roligt med lite respons också. Man tappar liksom sugen annars känner jag.

  Kram Josefin

  • Reply Villa Carl Larsson 30 september, 2014 at 18:02

   …Jag som inte ens har Instagram. Man kanske måste fixa 🙂

  • Reply hildashem.se 1 oktober, 2014 at 08:36

   Se där … en sån där irriterande grej gör att det är lite krångligare att lämna kommentarer på bloggar. Och ja, det är klart att det känns roligare när man tydligt ser att det är andra som besöker en.
   Tycker absolut att du ska fundera på Instagram 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Thelma och jag 1 oktober, 2014 at 04:44

  Jag gillar oxå bloggar o läser oftast fr mobilen. Bloggar även via mobilen. Min egen blogg uppdateras ibland. Vill gärna ha blogginlägg med bilder o då blir det kanske mer sällan. Just nu är det ngn form av vakum efter mammas begravning o i väntan på gravsättning, bouppteckning o mitt stängsel så då sover bloggen. Men visst, Instagram uppdateras nog snabbare även av mig /pia

  • Reply hildashem.se 1 oktober, 2014 at 08:39

   Allt går ju också i perioder såklart. Ibland kommer "livet" in och tar mer plats – och det har alltid företräde.
   Kram Sofia

 • Reply Jenny 1 oktober, 2014 at 05:29

  Förstår precis, jag har själv haft ebb väldigt länge, men nu har iaf jag fått lite nytändning! Instagram är ju som en miniblogg så det håller jag på med massor! (jeagnekrans) men nu vill jag blogga igen, har nytt badrum på gång och kanske nytt kök, sånt tycker jag om att blogga om, för min skull, se förändringen, som ett gammalt album…
  Ha en skön dag i kylan, kram jenny

  • Reply hildashem.se 1 oktober, 2014 at 08:39

   Ja, det gäller att hitta inspirationen 🙂
   Kram på dig!

 • Reply Jullan 1 oktober, 2014 at 18:45

  Jag tycker inte alls om att läsa bloggar från telefonen eller plattan, bara oanständigt tycker jag. Instagram är ett roligt komplement men absolut inte en ersättare tycker jag.

 • Reply Farfars stuga 5 oktober, 2014 at 18:44

  Just det där med tiden har nog stor påverkan. men efter att varit passiv bloggare ett tag njuter jag nu av att kunna bläddra tillbaka i vår renoveringsresa. Minnen med blandade känslor men så glad att vi vågade ge oss in i renoveringsresa.
  Kram Cia

 • Reply Annette - MyRoseValley 10 oktober, 2014 at 09:57

  Håller med. Nog händer det grejjer i bloggvärlden och i social media överhuvudtaget. Jag känner att jag ibland inte orkar hänga med. förväntningarna är så pass mycket högre nu för tiden, kanske beror det på att bloggen vuxit men det känns mer som om tempot ökat. Förr var det ok att blogga lite nu och då men nu ¨ra det nätsan som om folk förväntar sig nya bloggposter flera gånger om dagen. En törstande publik som vill ha underhållning, men det är omöjligt att hålla dte tempot. Det får IG göra. Jag kör vidare osm vanligt ßa får vi väl se vart det bärkar hän men en sån där Like knapp ksulle ju vara kul att lägga till i blogginläggen… Jag skulle också vilja kunna lägga ut mina DiY i print format så man slipper få ut 30 sidor med kommentarer från en blog post. Och sen skulle jag vilja se hur många som Pinterest pinnar mina bilder… Och kunna lägga in PDF filer… Små tekniska hjälpmedel som jag inte har en aning om hur jag ska lägga till… Dte blir väl till att surfa nätet och leta eller skaffa en data tech kontakt som kan fixa det hela åt mig. Har fortfarande inte listat ut hur jag ska lägga till mina sociala media knappar i sido baren…
  Kram Hilda. Och grattis till stillskottet i företaget. Vad roligt att
  Bravo!
  Annette
  My Rose Valley

 • Reply Hemma på Ekbacken 12 oktober, 2014 at 06:22

  Jag håller med dig helt. Och visst är det lätt att instagramma mm men inget slår blogginlägg med många bilder och beskrivande text. Mycket mer personligt tycker jag.
  Kram

 • Reply Desireé - thinkorganic.se 22 oktober, 2014 at 15:38

  Åh. Jag håller med dig! Det var därför vi startade Think Organic också. Man kan samla många tips och knep på sina ställen istället för på Instagram! 🙂

  • Reply hildashem.se 22 oktober, 2014 at 16:08

   Vilken bra sida, den har jag missat. Bra jobbat! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.