mitt liv som egenföretagare

Det här med semester

 

Visst är det konstigt det här med att kroppen vet om när det snart är dags att vara ledig. Den liksom stänger av lite för tidigt. Ju närmare ledigheten kommer desto tyngre och tröttare blir den. När ledigheten väl kommer så känner man att man inte hade klarat av att jobba en endaste dag till. Lite så är det just nu. Min kropp vet att den ska får vara lite ledig … och den är just nu mycket tung. Som egenföretagare jobbar man ju mest hela tiden, så ledighet är inget man är bortskämd med. Men nu ska det banne mig ske, det ska komma dagar då man vaknar och inte har en aning om vad man ska hitta på. Kanske åker jag och spontanbesöker vänner, testar en av årets glassnyhet, tittar på en vajande åker, spanar efter kantareller eller kanske sover middag på gräsmattan. Det är lyx. Och jag längtar!

Är du likadan? Och har du fått någon semester ännu?

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply HannasHörna 5 juli, 2012 at 06:33

  God morgon!

  Jag är precis likadan. Arbetar som lärare och så fort betygen är satta blir kroppen sommarlovssugen:)

  Ha en härlig dag!

 • Reply Annika GW 5 juli, 2012 at 06:58

  Precis så är det! Och när man slutat att tänka på jobbet då har semestern börjat på riktigt! / Annika

 • Reply Allis 5 juli, 2012 at 07:42

  Vet precis vad du menar! Visst är det märkligt, den där känslan av att det hade verkligen inte gått att jobba en endaste dag till…
  Ha det underbart skönt på din ledighet!
  Här är den redan avklarad, detta är första arbetsveckan efter en 4½ veckors underbar ledighet och det känns helt okej nu – jag gillar att jobba under sommaren och har ju oregelbundna tider så jag kan njuta av förmiddagar, kvällar och mitt-i-veckan-ledigt ändå och det passar mig bra ;))
  Kram Allis

 • Reply Lövkojan 5 juli, 2012 at 07:42

  Absolut, sista dagarna är jag nästan sjuk och de första dagarna jag är ledig, bara gäspar jag och sitter och stirrar rakt fram :)jag är ju lärare så jag har hunnit komma in i ledigheten nu som tur är!

  Hoppas du kommer få en riktigt härlig start på din semester sen! Kram Marie-Louise

 • Reply Mitt liv som förskollärare 5 juli, 2012 at 07:52

  Det är bra det när man är sån att man slutar lite innan så att säga. Vi drar ned på jobbet sista tiden bara är , njuter, kramas och leker hela dagarna om man bortser från städningen som måste göras men inte är det så betungande att bära stolar och tvätta av dem.
  Önskar dig massa lata dagar med grässvaj, sovstunder och kantarellplock. Det sistnämnda skall jag ägna mig mycket åt och jag hörde att de små gula redan tittat fram på sina ställen.
  Kram/
  Berit

 • Reply Tyg och otyg 5 juli, 2012 at 07:53

  Ja, precis så är det! Och varje år känner jag likadant, att såhär mycket har jag aldrig längtat efter att få vara ledig. 🙂 Men den här gången är det verkligen, verkligen välkommet efter en vår som varit ganska tung på flera plan.
  Och idag är det min sista jobbdag! Så nu ska jag sätta lite fart. 🙂

 • Reply madelein - mamma till sex 5 juli, 2012 at 08:21

  Jag känner helt klart igen det 🙂

 • Reply bostroms 5 juli, 2012 at 08:54

  Så bra förklarat. Man behöver en paus nu. Själv har jag två veckor kvar och räknar redan ner. Umgås med familj och vänner är det bästa med sommaren. Sitta och prata ute på altanen med filtar långt in på natten, det är sommar för mig =)

 • Reply Tish 5 juli, 2012 at 09:08

  Ja det är superkonstigt! Jag kände första "redan-gott-på-semester-känslan" redan i april. Som tur var gick det över och kom tillbaka en veckan innan den riktiga semestern började. Är inne på min andra semestervecka nu. SÅ skönt. Har en mage som växer (bäbis) så det knakar. Så det är skönt att inte behöva jobba i denna värme.
  Hoppas du får en fantastisk semester!!

 • Reply popetotrora 5 juli, 2012 at 10:38

  Ja men visst är det så. Så fort slutet av jobbet och ledigheten syns i sikte är någelunda nära så går kroppen på semester i förtid. 🙂

 • Reply Jess 5 juli, 2012 at 10:43

  Visst märker man att kroppen börjar stänga av! Jag jobbar nästa vecka också, sedan får jag äntligen semester! Ska bli så himla skönt. Kram

 • Reply Ninni 5 juli, 2012 at 10:48

  Jag håller med! Tjuvstartade till och med med två extra semesterdagar den här veckan för att det var möjligt på jobbet, känns som en gåva! Dessutom lyser solen därute, kan det bli bättre? Gillar för övrigt dina nerladdningsbara grejer, fint och generöst:)
  /Ninni

 • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 5 juli, 2012 at 11:09

  Jag försöker att inte släppa taget om jobbet ännu, har ju faktiskt nästa vecka kvar också, innan semester. Men inte är det samma fart heller.

 • Reply Lökholmens lavendel och kluckande vågor 5 juli, 2012 at 17:10

  Håller helt med dig och känner så väl igen mig i det du beskriver!

 • Reply Anonym 5 juli, 2012 at 18:33

  Ja, det brukar kännas så där men inte i år faktiskt, var hur pigg som helst ända till sista minuten.

  Nu är jag i slutet av dessa tre underbara veckors semester som jag ägnat åt att vara ute, tränat, skrivit en massa, träffat vänner, åkt på utflykter, haft kvalitetestid med mina vuxna barn, fått en massa bra skrividéer och tankar om hur jag kan planera och organisera mitt skrivande framöver … I could go on but I won´t 🙂

  Hoppas du får det underbart och härligt på alla vis, att det blir precis just så som DU vill ha det!

  Helena Milton

 • Reply Vardaxlyx 6 juli, 2012 at 04:58

  Jag vill springa in och ge dig en STOR puss söta du!
  Varför då?
  Jo för idag är det internationella pussdagen!!
  Massa kärlek till dig!

 • Reply Life's Silverlining and I 6 juli, 2012 at 06:35

  Jo precis så är det! Jag behövde anstränga mig rejält sista dagarna innan semestern. Nu tar vi dagarna som de kommer, önskar dig en underbar ledighet nu! Stor kram Nilla

 • Reply Anne-Lie 6 juli, 2012 at 06:38

  Ja, här är det semester, precis sådan du skriver om. Att komma upp på morgonen och sätta sig och fundera på vad man vill göra – härligt

 • Reply Bromans Bravader 6 juli, 2012 at 08:48

  Min sista dag idag… och jag får INTE mycket gjort. Har som du skriver, stängt av redan!!
  Kram

 • Reply Fröken S 6 juli, 2012 at 11:27

  Åh, jag längtar verkligen efter semester! En vecka kvar, sedan har familjen fem hela veckor ledigt!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.