mina funderingar

Det här med sommartiden

 

Det finns många sätt att lära sig att komma ihåg det här med om klockan ska framåt eller bakåt när det är dags för sommartid. En del pratar om trädgårdsmöblerna som ska åt samma håll som klockan – fram på våren och tillbaka på hösten. Men mitt eget knep för att komma ihåg åt vilket håll klockan ska ställas om är att våren är så fantastisk och underbar och man blir glad – och då gör det inte så mycket att man blir av med 1 timma. På hösten blir det mörkt och lite deppigt och då kan man behöva 1 timma extra som plåster på såren.

Har du någon speciell regel för att komma ihåg åt vilket håll klockan ska?

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply paulastina 25 mars, 2012 at 08:12

  På våren ser man fram emot sommaren – man ställer fram klockan
  på hösten ser man tillbaka på sommaren – man ställer tillbaka klockan

 • Reply Torborg 25 mars, 2012 at 08:29

  Jag håller mig till möblerna. 🙂

 • Reply axelina 25 mars, 2012 at 08:34

  Jag håller mig också till möblerna:)

 • Reply Annika GW 25 mars, 2012 at 09:14

  Trädgårdsmöblerna är absolut bäst! Enkelt o bra! Fram o tillbaka! / Annika

 • Reply Svea 25 mars, 2012 at 11:18

  Möblerna är mitt om ihåg också!

 • Reply Anonym 25 mars, 2012 at 11:36

  För mig är det hopplöst att komma ihåg det där, så jag tackar för tipsen. Jag ska försöka at memorera detta 🙂

  Kramen Ingela

 • Reply Jenny 25 mars, 2012 at 11:42

  Förstår inte att det kan vara så krångligt för folk, jag tänker att man måste ju ta/dra fram något först om man ska kunna ställa tillbaka. Man kan ju inte börja ställa tillbaks om det inte finns nåt framtaget! Framställningen kommer först på året, sen senare kommer tillbakaställningen, hihi, svårt att förklara nåt man tycker är så självklart…
  Jag kan ju inte ta det där med möbler eller grill, möblerna står kvar på balkongen året om och någon grill har jag inte 😉
  Ha en fin fortsättningen på helgen, kram Jenny

 • Reply Wysteriia 25 mars, 2012 at 12:08

  Jag använder sättet med utemöblerna, om dom ska ut eller in 😉

  Vilken underbar klocka!

 • Reply Himlavit 25 mars, 2012 at 12:36

  Hahhaa, verkar som att vi alla tänker lika, jag är också en möbeltjej =)
  Trevlig söndag
  KRAM Tessan

 • Reply Marie 25 mars, 2012 at 12:45

  Jag ser fram emot sommaren och ställer fram klockan!

 • Reply Frida 25 mars, 2012 at 14:46

  Det är möblerna som gäller för mig:-)

 • Reply Hilla på My Woodhome 25 mars, 2012 at 14:56

  Hehe..du, jag kör trädgårdsvarianten.
  Kanske för att jag hade förmågan att glömma ställa om tiden när jag var yngre och jobbade på en trädgårdsmarknad…å sålde trädgårdsmöbler:-).
  Men din "kom- i-håg" ramsa klinga gladare:-)
  Kram vännen!!

 • Reply Yvonne (Leo & Elefanten) 25 mars, 2012 at 18:28

  Utemöblerna är perfekta att tänka på. Det säger numera barnen också 🙂

 • Reply Anna @sweet life 25 mars, 2012 at 19:38

  År efter år brukar jag tänka på en fras från en Bert-bok jag läste när jag var liten: "I lördags ställde vi om till vintertid. Det betyder att man får sova en timme längre, om man inte har en kompis som heter Åke Nordin. Jag har en kompis som heter Åke Nordin" 🙂

 • Reply creando 25 mars, 2012 at 19:45

  Den var ju bra, din variant. Själv kör jag nog med trädgårdsmöblerna. Eller nyheterna på TV 🙂

 • Reply Madeleine 25 mars, 2012 at 20:13

  Mobilen fixade tiden själv, men jag glömde köksklockan… Det resulterade i att en av mina vänner satt hemma hos mig och väntade i en timme på att jag skulle komma hem, trots att jag bjudit hem henne… PINSAMT!

  Ha en skön kväll!

  Kramiz Madde

 • Reply Kia 26 mars, 2012 at 10:02

  Förr så visste jag aldrig åt vilket håll det var men nu har jag ganska bra koll. Vi har sommaren framför oss så då ställer vi fram klockan och tvärtom.

  Ha en toppen vecka!
  Kram Kia

 • Reply Nyman 27 mars, 2012 at 20:22

  Vilken fin blomma och väldigt härlig klocka 🙂 Charmig.
  Mobil och tv ställde om sig själv; när man har minne som en guldfisk – vilken chock man fick när man gick upp klockan sju och klockan i köket var sex, då satte det lite griller i skallen på mig ^^; Morgontrött.

  Ha en trevlig kväll,
  Malin

 • Reply Lotte 28 mars, 2012 at 13:30

  Utemöblerna är ocksâ toppen1

  Jag tänker alltid som sâ att man ställer klockorna mot sommaren: pâ vâren ställer man klockorna framât eftersom sommaren ännu är framför en – pâ hösten ställer man klockorna tillbaka – mot sommaren som gâtt.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.