lantliv, odling

Det ordnar sig

När odlingssäsongen börjar så är jag ivrig att få komma igång. Jag tycker att det är så roligt och vill förkultivera alla fröer som jag har hemma, omgående. Men samtidigt så försöker jag sansa mig och lära mig av mina tidigare misstag som har varit 1. Jag sår alldeles för tidigt. 2. Jag sår alldeles för mycket. Vilket resulterar i att jag får massor med stora plantor som nästintill växer oss ur huset framåt vårkanten. Jag är ganska så dålig på att planera men försöker verkligen göra det inför odlingssäsongen. På något vis så blir mina hjärnceller överhettade av entusiasmen över odlingen och det slår slint och jag stoppar ner alla frön jag kommer åt i små krukor och tänker att det liksom får ordna sig längs vägen. Lite samma sak blir det denna säsong. Det ordnar sig. Det gör det alltid!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Annie Andersson 21 mars, 2014 at 09:16

  Ja, det är lätt att börja för tidigt.. Igår sådde vi andra omgången fröer. Så härligt att vara igång!
  /Annie
  http://www.anniesenkla.se

  • Reply hildashem.se 21 mars, 2014 at 15:12

   Ja, det är underbart att äntligen vara igång! Lycka till med dina odlingar 🙂

 • Reply Stina 21 mars, 2014 at 15:15

  Hihi, jag förstår precis hur det känns. Man går liksom crazy 🙂

 • Reply Living by Miriam 22 mars, 2014 at 07:02

  Ha ha! Jag känner igen mig i detta. Svårt att bromsa när våren äntligen är här. Hittills har jag iaf bara sått basilika. Men snart blir det nog lite mer 🙂

 • Reply promenader på landet 22 mars, 2014 at 15:44

  Tack för tipset, jag får nog börja odla inne så jag stillar min längtan lite:) Ha det gott kram Maria

 • Reply Plastic-Free Tuesday 23 mars, 2014 at 07:20

  Jag önskar att jag har en trädgård, men tyvärr har jag inte det idag. Förra veckan såg jag den här videon på Youtube som visar hur man kan göra små krukor av toalettrullar: http://www.youtube.com/watch?v=GxbBdI1CPlo Fördelen är att man kan plantera krukorna direkt i jorden eftersom rullarna brytar ner.

 • Reply Mellan skog och gård 24 mars, 2014 at 20:40

  Det blir lätt så! Och varför inte? Det ordnar sig och gör det inte det, vad är det värsta som kan hända? 🙂

 • Reply Gröna Växthuset 25 mars, 2014 at 19:01

  Känner igen mig. Sår också för mycket. Det är ju så kul att se vad som kommer upp. Klart det ordnar sig:)

 • Reply Jess 2 april, 2014 at 04:41

  Du verkar ju vara en fena på det här med odling 🙂 en liten undran, ska/måste man så alla frön som är i fröpåsen eller kan man ta hälften och spara resten till nästa år! Bor i lägenhet med balkong så jag har ju inte så mycket utrymme jag önskat till mina sockerärtor, rädisor och körsbärstomater 🙂 har köpt mina frön hos Runåbergs fröer, snacka om att de har mycket att välja på! 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.