mina funderingar

Det tråkiga med att blogga

Innan jag började blogga så läste jag en herrans massa bloggar. Det var roligt, lustfyllt och inspirerande. Dessvärre har ju bara dygnet ett visst antal timmar och det är mycket som ska hinnas med dessa timmar såsom att jobba, äta, sova, vårda relationer, blogga och göra andra icke-datorrelaterade saker. Och då måste man ju prioritera bort vissa saker även om det är roliga ting. Att läsa andras bloggar är en av de sakerna som fått mindre utrymme i mitt liv. Och jag saknar det. Ibland tar jag mig en stund och surfar runt och bara njuter och försöker kommentera så mycket jag hinner, dock önskade jag att det fanns mer tid för det. Men alla mynt har en baksida och detta är bloggandets (enda) baksida för mig. Tack alla bloggare för all härlig inspiration ni sprider runt omkring er.

//Sofia ♥

PS. Ville bara säga att i övrigt är det bara positivt att blogga 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Vikkipedia 26 september, 2012 at 06:04

  Det är synd för din del att det inte hinns med, men samtidigt väldigt roligt att se hur bra det går för dig! 🙂 Har följt din blogg ett tag och jag tycker att den är så härlig och mysig med en massa kloka tips och idéer! 🙂

  Kram!

 • Reply Linda 26 september, 2012 at 06:05

  Jag har bara bloggat i ca tre månader men jag känner precis som du att det inte finns tid att hälsa på i alla fina bloggar. Finns ju så många som man skulle vilja hinna med att följa men det är omöjligt, tyvärr.

  Ha en trevlig onsdag!
  Kram Linda

 • Reply Limetwig 26 september, 2012 at 06:21

  Så sant som det är skrivit! Undra om chefen går med på att kalla bloggläsning för planering och utbildning… 🙂 för det är ju det det är!
  Ha det bäst!

  • Reply Johanna Stålros 26 september, 2012 at 08:14

   Hahaha ja du det skulle man ju kunna försöka med;) bra ide

 • Reply Anna Scandinavian Cottage 26 september, 2012 at 06:34

  Haha! För mig är det tvärtom! Jag hinner inte blogga för jag fastnar i alla fina bloggar, som din! :))

 • Reply Härligt hemma 26 september, 2012 at 06:36

  Tack själv kära du, för din dagliga inspiration som du delar med dig av!! Känner igen det där, inte lätt att få tiden att räcka till allt roligt man vill göra!! kramar Madeleine

 • Reply Kia 26 september, 2012 at 06:38

  Man är väl ingen bläckfisk heller som jag brukar säga till mina barn. Man gör så gott man kan och får priotera lite ibland.

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

 • Reply MammaElva 26 september, 2012 at 06:51

  Förstår vad du menar..Det finns sååå många fina bloggar därute och det tar en himla massa tid att hinna med alla.
  Men jag blir megaglad varje gång jag ser en kommentar från dig 🙂

  Ha en fin dag!

 • Reply Vitsippan 26 september, 2012 at 07:21

  Hej Sofia !

  Jag vet vad Du menar, samma här, hinner inte alls med det nu längre, fler FB-vänner att vårda, katten Prinsen och allt annat i ett hem förkommande sysslor.Ja lite teveprogram hinns med.Några serier som jag följt en massa år.Och några nytillkomna.

  Tror att vi alla förstår det.Jag gör det i alla fall.Tycker inte heller det är lika roligt att skriva, för det händer ju inget särskilt i mitt liv nu, merän det med Prinsen och hans liv med mig.Kan ju bli tjatigt.

  Du kommer när Du kommer och hälsar på.

  Kram Mi

 • Reply Helena, Craft and Creativity 26 september, 2012 at 07:26

  Så sant som det är skrivet! Jag känner igen mig väldigt väl i det du skriver. Bloggar är en fantastisk inspirationskälla och det finns så många kreativa människor. Jag önskar verkligen att jag hann surfa runt mer, men tiden räcker inte till. 🙂

 • Reply Ljuvligtvitt & busiga gossar 26 september, 2012 at 07:39

  Håller med helt!
  Men mina favorit bloggar bara MÅSTE jag kika in på så när de skrivit ett nytt inlägg 🙂 De andra får ibland vänta lite, tyvärr. Vänners bloggar går också före vissa i kön såklart 🙂
  Men visst vore det skönt om dygnet kunde förlängas med en timme eller två avsedd bara för att blogga? 😀
  Ha en fin onsdag!
  Kram

 • Reply Lantligt i Smultronbacken 26 september, 2012 at 07:55

  Håller helt med dig. Numera kommenterar jag endast mina favoritbloggar samt de som kommenterar hos mig, mer hinner jag inte. Tråkigt men nödvändigt för att allt annat ska fungera

  Kram Teres

 • Reply Vardag och flärd 26 september, 2012 at 08:11

  Jag håller med dig fullständigt! Bloggandet är jättekul och man önskade att det fanns mycket mer tid att titta runt och även kommentera, all hjälp och inspiration man får är fantastisk.
  Vi bloggar det vi kan!
  Kram Eva

 • Reply Johanna Stålros 26 september, 2012 at 08:13

  PRECIS så känner jag med, man får dåligt samvete och en del blir sura och tror att man är märkvärdig, men det handlar bara om att man i bland har så extremt mycket i livet och man kan bara inte slå knut på sig- inte hur länge som helst iallafall……suck blir en frustration. Kram från mig som ♥ din blogg;)

 • Reply Hanna 26 september, 2012 at 08:16

  Det är något jag tycker märks på många bloggar även hos stora kända bloggare att man ser att antalet kommentarer minskar. Jag tror inte det beror på att det har blivit mindre intressant med bloggar utan att människor kanske tittar in lite snabbt, men har så svårt att få tid att skriva en kommentar.

  Jag ser bara på min lilla blogg att jag har i stort sett lika många besökare som tidigare, men mycket lite kommentarer mot tidigare.
  ha en fin dag!
  Hanna

 • Reply Johanna Stålros 26 september, 2012 at 08:20

  jag glömde ju att säga att, jag även känner mig frustrerad i bland när man har mycket i livet som nu( jobb, skola, praktik, familj, mm. mm.) att det här som jag hade tänkt att använda min blogg åt att fota och inspirera med mina pyssel och visa smycken som jag gör, så har det verkligen inte blivit- för jag hinner ju aldrig pyssla, och gör jag något så hinner jag knappt fota och lägga upp….prioritera var det va;) jag kommer att komma tillbax till detta, men man måste oxå vara snäll mot sig själv det var det jag ville säga;) Kram igen

 • Reply Marianne 26 september, 2012 at 09:19

  Förstår dig helt! Man kan inte hinna allt!
  Även i min lilla bloggvärld så är det svårt att hinna med, det blir liksom fler och fler att hinna med hela tiden.
  Det viktiga är att du inte slutar skriva inlägg för är det någon blogg jag alltid besöker så är det din, även om jag inte alltid lämnar avtryck:)
  Kram

 • Reply Jennie 26 september, 2012 at 09:42

  Hej! Hittade nyss din fina blogg och nu har jag ytterligare en blogg att följa… 🙂 Visst tar det tid, men det är ju så inspirerande!

 • Reply Beas 26 september, 2012 at 10:04

  Vet PRECIS hur du menar. Det är baksidan med att blogga lite mer själv. Svårt att hitta tiden till allt.

 • Reply Anonym 26 september, 2012 at 10:55

  Ibland är det riktigt gott att många bloggar även har face book, som du för då hinner jag läsa ännu fler.

  anette meg carlsson

 • Reply Erika 26 september, 2012 at 10:59

  Oj, hur kan jag ha missat den här bloggen!? Din blogg ger mig precis den inspirationskick jag har letat efter. Efter en tids sjukdom med en oaktiv vardag har jag längtat efter att komma igång med livet. Och nu när jag är frisk igen vill jag pyssla och greja, jag älskar bland annat dina fat på fot det kommer jag prova mig på. Tack för en underbart inspirerade blogg, ska fortsätta tittar runt i den nu!!
  Ta hand om dig!

 • Reply C 26 september, 2012 at 12:08

  Fantastiskt vacker bild! 🙂

 • Reply C 26 september, 2012 at 12:08

  Fantastiskt vacker bild! 🙂

 • Reply fianathome 26 september, 2012 at 16:53

  Ja så är det ju – å andra sidan så får man vara tacksam att man har å göra :)) värre vore det omvända.
  Du har en härlig blogg och alltid vackra bilder.
  Man blir glad 🙂
  kramelikram
  Fia

 • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 26 september, 2012 at 17:45

  Ja det är väl baksidan med bloggandet, att man inte alltid hinner med att läsa och kommentera allt man läser.

  Kram Victoria

 • Reply FlickornaLundgren 26 september, 2012 at 18:10

  Men åh, jag kan verkligen hålla med dig där. Tycker inte jag heller riktigt hittar den där tiden till att läsa bloggar som jag hade förr… Men när man väl tar sig tiden då har man ju å andra sida MÄNGDER av härliga blogginlägg att frossa i 😉 Eller hur?!

  Ha det!
  kram
  /Anna

 • Reply Anna 26 september, 2012 at 18:15

  Men vi njuter till fullo av din fina blogg ändå! Tack för att du delar med dig och inspirerar!

 • Reply AE 26 september, 2012 at 21:38

  Jag håller fullständigt med dig! Jag försöker hinna med att läsa andras bloggar och det händer att jag kommenterar nåt inlägg som berört mig på nåt vis. Samtidigt har jag en egen blogg som jag försöker hålla liv i, plus jobb, relationer, träning, vänner och utbildning och allt annat som hör livet till…
  Vi måste ta det lite (mycket) lugnare och prioritera på ett annat sätt – livet går INTE under för att man inte lämnar nån kommentar eller att man inte läser någon annans blogg regelbundet!
  Kram

 • Reply Veronica 26 september, 2012 at 22:34

  Hej fina du!

  Visst är det ju så att man gärna vill förmedla sig tillbaka till sina läsare och kommentera, tacka eller säga nåt annat men tiden räcker liksom inte alltid till. Jag tänker oxå så ibland och har funderat lite över det. men tänker även att om man kommenterar lite då och då så visar man ju upp sin tacksamhet. jag blir alltid lika glad när jag ser att någon kommenterat på min sida och den känslan vill jag att den som skrivit ska på veta om…att just den personen är älskvärd. Oj, vad jag pladdrar på..undrar om du fattar nåt av det som jag just skrivit ner…iaf så gillar jag din blogg jättemycket. jag blir glad av att läsa dina inlägg och blir flera gånger nyfiken på att testa nåt av det som visas på bilder eller berättas om. Så Sofia…fortsätt med din underbara blogg….jag har fastnat!

  Kramelikram Veronica

 • Reply Life's Silverlining and I 27 september, 2012 at 19:16

  Jo så är det. Jag skulle vilja ha mer tid för det.det tar mycket tid men det är kul. Kram Nilla

 • Reply hos familjen vanlig 27 september, 2012 at 19:47

  Just hittat till din blogg och så rätt du har! Här läses bloggar endast nån kväll i veckan… och aldrig hinner jag igenom min lista!

 • Reply Erika/ Pyssling 27 september, 2012 at 20:28

  Tiden räcker inte till.. i vanlig ordning! Jag försöker iaf hålla koll på min favoritbloggar några gånger i veckan, eftersom det ger så mycket inspiration. Jag är urdålig på att kommentera, men försöker plita ner några ord när ett inlägg varit extra givande.
  Tack för att du fortsätter blogga, för här hittar jag massor med glädje och inspiration och tack för din kommentar!

  Pyssliga hälsningar!

 • Reply Vitsippan 4 oktober, 2012 at 06:31

  Jag har 301 stycken, man får inte ha flera.På Blogger.
  Förr innan inte hade så många vänner på FB samt grupper, satt jag och läste och kommenterade bloggarna A-F G-L M-R o.sv.samt att jag skrev i min egen.För det hade de talat om för mig, att Du måste skriva i var och ens blogg för att få en kommentar i Din.I början fick jag det,för då skrev jag om mitt brokiga liv jag levt.Skiljde sig mycket från andras,

  Har fyra bloggar varav en ligger på lut.Där handlar det om mina Barndomsminnen.Den heter så också.Alla har vi varit små.

  I somras märkte jag skillnad, inte sitter vi inne så mycket då.Och så klart favoriterna som jag alltid tittar in hos, för att se vad hon gjort den dagen och dagen innan en del skriver fler per dag.

  Om jag får till ett i veckan är det okej.Men nog tröttnar jag när inte någon skriver ett hej,ens brukar lägga ut dem på FB, men de har annat intresse.

  Det finns ruskiga saker jag varit med om att skriva om.Men jag vill inte bli på -mind om dom.Ja vi får se….

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.