pysseltips

DIY: Bling bling och diamanter

 

Jag har aldrig varit särskilt intresserad av dyra smycken, även om det är vackert. Jag använder inte överdrivet mycket smycken heller för den delen, men ibland kan det förstås vara kul att ha något på fingret eller i öronen. Det är superenkelt att göra egna smycken med knappar, pärlor och annat som jag samlat på mig genom åren. Det finns ringar och örhängen att köpa för just detta ändamål, med en platt yta att limma på. Jag återanvände även trasiga gamla smycken och gjorde om eller tog detaljer från dem. Att göra sina egna smycken är ett väldigt enkelt och roligt pyssel. Och den där ringen med träknappen och blomman på har jag fått många komplimanger för när jag använt.

Detta var ett av alla de pysselprojekt som jag jobbade med för en av mina kunder; Casco, som ville uppmuntra till att laga och göra om hellre än att slänga och köpa nytt. Återbruk är verkligen grymt bra!

Du behöver ringar och örhängen (jag köpte mina hos Make & Create),
knappar, pärlor, dekorationer eller annat som kan passa att göra
smycken av. Limmet jag använde var Casco ExpressPipett.

Jag limmade lite grann på baksidan och tryckte sedan ihop den med ringen.

 

Till små detaljer var det smidigt att använda en pincett.

 

Kolla gärna in fler av mina pyssel.

//Sofia ♥

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Gunilla 9 oktober, 2014 at 07:58

  Så söta!! Nu blir jag påmind att jag har en stor burk med fina pärlor och knappar hemma som jag sparat på mig i många år. Det känns ju onödigt att de ska vara så fina och inte synas. Jag ska minsann göra smycken av dem. Tack för tips och inspiration <3

 • Reply Craft and Creativity 12 oktober, 2014 at 17:35

  Visst är det roligt att göra egna smycken av knappar och annat man har hemma! 🙂 Dina blev helt ljuvliga! Kram /Helena

 • Reply Villa Carl Larsson 13 oktober, 2014 at 08:30

  Du är den pyssligaste jag vet och bara SÅ duktig. Det gäller ju att komma på allt pyssel också. Tack för alla tips.
  Kram Josefin

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.