odling

DIY: Gör en egen frölåda

Med alla fröer samlade på ett ställe har jag bättre koll.

Nu så här i frötider när jag har sått mycket så insåg jag att det vore bra att ha alla fröer samlade, en del av fröpåsarna gör jag inte slut på och vill spara till nästa år och då är det ju bra att ha förvara dem på samma ställe. Jag gillar ju det där med ordning och reda (det kan väl ingen ha missat). Därför så gjorde jag en frölåda. Och nu kan ni som också behöver en frölåda ladda ner underlagen, skriva ut och göra er egen låda.

Jag klädde en gammal låda i kraftigare papp genom att limma på ark i brun/vitt och turkost. Det är viktigt att stryka ut limmet ordentligt så att det inte blir fula fläckar på pappret.

 

Klicka, ladda ner och skriv ut
på kraftigare papper
Klicka, ladda ner och skriv ut
på kraftigare papper
Klicka, ladda ner och skriv ut på lite kraftigare papper.
Sedan är det bara att klippa och limma på en kartong.

 

//Sofia ♥

PS. Du hittar fler roliga grejer att ladda ner och skriva ut på min freebie-sida.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Bromans Bravader 3 maj, 2012 at 06:59

  Smart. Jag har ett gäng lådor som jag ska ta och göra något vettigt av. En får kanske bli frölåda!
  Kram Jannike

 • Reply Anonym 3 maj, 2012 at 07:13

  så underbar låda skrev en kommentar på bilden på facebook att det är synd att man inte kn måla så fint bara men så gick jag hit och då fanns det att skriva ut! UNDERBART… Måste bara säga att jag älskar din sida det finns bara roliga saker hela tiden, har aldrig sett någon finare sida och med så mycket bra ideer.
  vänligen Evelina

  • Reply hildashem.se 3 maj, 2012 at 07:18

   Tack snälla Evelina för dina fina ord. Det gör mig glad att du tycker om min sida 🙂

   Jag önskar dig en fin dag!
   Kram Sofia

 • Reply Stina 3 maj, 2012 at 07:49

  Fy bubblan vad fint!! Just nu funkar inte skrivaren här hemma men jag sparar ner så att jag har dem. Tack snälla för allt som du delar med dig av!

  Kramar från Stina

 • Reply Anonym 3 maj, 2012 at 09:44

  Häromdagen tänkte jag precis samma tanke, att jag borde samla mina fröer eftersom förra årets fröpåsar låg lite här och där. Jag har tyvärr ingen egen skrivare men jag ska se om jag kan få hjälp med att skriva ut så att jag också kan limma dessa på en kartong. Tackeli tack!!

  Jenny Bergström

 • Reply Linneskåpslycka 3 maj, 2012 at 10:33

  Kul ideer nu har:)Jättesnygg låda och praktisk:)
  Tack för tipset:)

  Har en utlottning hos mej 😉

  Ha det fint i våren:))
  Kram

 • Reply Mrs Sunshine 3 maj, 2012 at 13:11

  Ursnyggt. Har själv alla fröer samlade i en tom turkisk yoghurt-hink. Funktionen är ju densamma, men den får stå väl gömd i ett skåp…;-) Glamourfaktor noll. Ska nog muta barnen att fixa en snyggelisnygg låda!

  Kram och ha en fin dag!

  ps. …och tack för inlägget om ditt arbete, blir jätteinspirerad!

 • Reply Yvonne 3 maj, 2012 at 13:36

  Tackar, tackar! Jag suger åt mig av allt fint du ger bort 🙂

 • Reply Zima 3 maj, 2012 at 13:56

  Jättefin låda! Har haft mina fröer på en mer undanskymd plats pga ful förvaring (läser att jag inte är ensam om det, i tidigare kommentarer). Men nu kan jag fixa till en snygg-låda! Tack för alla dina fina mallar som du så generöst delar med dig av! Du har så skön stil på det du tecknar! Eller gör i datorn, eller hur dom nu blir till… men jättefint är det iaf! 🙂
  Maria

 • Reply Fru Vallmo 3 maj, 2012 at 16:30

  Å så fint, vilken härlig idé, jag har ju mina i en "fotoalbum med plastflikar" till varje påse. Men det här är för söt, och ger lust att odla mera.
  Kram

 • Reply Hanna 3 maj, 2012 at 17:55

  Ha en fin kväll!
  Kram
  Hanna

 • Reply Carolines vardagsliv 3 maj, 2012 at 18:31

  Ååh vilken fin ide, igen!! Skulle så gärna printa ut detta – som så mycket annat fint på din sida, problemet är bara det att jag inte äger en printer – skall nog inhandla mig en sån; snart! Duktiga du som hinner med så mycket* Ha en fin kväll!

 • Reply Hem och Lycka 3 maj, 2012 at 18:57

  Å vad snyggt, du är så duktig! Fiffig idé!

  kram Mia

 • Reply Erika G 3 maj, 2012 at 21:04

  Så fint! Jag gjorde också en frölåda härom veckan. Om du vill se min kan du kika på http://www.erikasfunderingar.blogspot.se/2012/04/nu-blommar-det-i-min-lada.html

  Inte så fint hemmagjord som din kanske men var och en på sitt sätt, eller hur? Jag önskar att jag kunde rita som du. Det är så fint och du är så generös som delar med dig av det du gör. Kram!

 • Reply lisasvilja 3 maj, 2012 at 21:20

  Vilken söt liten frölåda och gulligt av dig att dela med dig! Snäll och ordningsam är ju två bra egenskaper 😉 Kram

 • Reply Karol 23 september, 2015 at 06:00

  Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew
  where I could locate a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m
  having difficulty finding one? Thanks a lot!

 • Reply Dags att tänka på sådden - Hildas hem 29 september, 2015 at 13:37

  […] göra en egen frölåda eller egna små odlingsskyltar? Du kan ladda ner och skriva ut dem här: Frölåda >> Skyltar >> Fler skyltar […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.