Livet, pysseltips

DIY – min religion

DIY – Do it yourself; är devisen jag lever efter. Jag kan gå i affärer med massor av fina grejer som jag skulle vilja köpa. Men så tänker jag alltid “- En sån där skulle jag kunna göra själv.” Och visst kan jag säkert det, men ni skulle bara veta hur lång listan är på allt som jag tänkt att göra själv. Och i kombination med hur lite tid jag har så är det en ekvation som inte går ihop sig.

Varje vecka tänker jag att nästa vecka har jag nog minsann mer tid, då kan jag pyssla. Och när veckan kommer så skjuter jag på det ytterligare en vecka eftersom det alltid är så fullt upp med jobb och allt annat. Jag borde faktiskt planera in pyssel i min kalender. Att avsätta tid för att pyssla. Jag ska nog göra det.

Men så fort jag kommer på något pyssel som jag vill göra så skriver jag det i min pysselbok. Så om jag någon gång får en stund över och inte kan komma på vad jag ska göra så öppnar jag bara boken och väljer ett pyssel som passar.

Vad är ditt bästa pyssel?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Stina 25 maj, 2011 at 11:28

  Att pyssla är livet för mig också. Jag gillar bäst av allt julpyssel =)
  KRAM Stina

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet 25 maj, 2011 at 11:31

  Bra ide och en bra religion. Har också en "pyssel" bok med lite kludd tankar mm. För annars så glömmer vi kanske vad vi tänkte. Ha de gott från en genomblåst Maria

 • Reply Anonym 25 maj, 2011 at 12:29

  Hihi, då delar vi religion. Jag tror också starkt på DIY.

  Ingela

 • Reply Carin 25 maj, 2011 at 12:34

  Hi hi… Känner igen mig… *ler*

  Jag tycker det är superkul att sy Tilda-figurer… Går att variera i det oändliga….

  Bra tips med en pysselbok! Kram Carin

 • Reply Yosofine 25 maj, 2011 at 12:54

  Mitt bästa pyssel är det som blir av.. 🙂 Tänker oxå att "det där kan jag ju göra själv", och en vacker dag så blir det av, och då är det underbart! Annars så scrappar jag mycket, det är roligt och avkopplande! Kramar

 • Reply Villa Carl Larsson 25 maj, 2011 at 13:12

  Smart! Du är ju så himla pysslig så det kan vara svårt att komma ihåg allt man haft idéer om. Då är det ju fiffigt att skriva ner dem. Jag brukar skriva ner idéer också, men jag vet inte om jag har något bästa pysseltips. Jag tror jag kommer bli mer pysslig framöver då jag har lite mer utrymme att pyssla på 🙂

  Kul att du delar med dig av dina pyssel idéer då en annan har dålig fantasi.

  Kram Josefin

 • Reply Rebeccas DIY 25 maj, 2011 at 14:40

  Åh, vad jag känner igen mig! Precis sån är jag också: "det där kan jag ju göra själv!". Liksom du har jag flera böcker fyllda med pysselidéer och mängder av bokmärken i datorn med tips och inspiration.

 • Reply Anonym 25 maj, 2011 at 15:40

  I detta ämne behöver jag massa tips hur man arkivierar tips på ett organiserat sätt. För mig blir det till slut en massa tidningsklipp som ligger lösa i lådan och klistrar jag in dem i en bok så blir det inga roliga sidor kanske för att jag inte har satt in tipsen på hård papp för i vanliga block blir det till slut bara massa röra!

  Jag älskar pyssel och idéer men har inte hittat ett bra system på det. Skulle bli skitglad om det kom in tips om sparande. Jag har en förmåga att bli irriterad när jag inte får ordning på papper och så slänger jag alltihop till slut.
  Det är tur att jag kan gå ut på bloggar och se var just jag kan hitta en bra tips så kan jag anteckna i vilken blogg och under vilket ämne.

  enkla nettan

 • Reply Ulrica 25 maj, 2011 at 16:02

  Kanske en blivande bok framöver:) Jag blir inpirerad av dig och skulle köpa den!
  Hoppas du får en fin vecka!
  KRAM//Ulrica

 • Reply Emelie-Fiffiga Systrar 25 maj, 2011 at 16:03

  Känner igen mig precis i det där att jag gör det nästa vecka! Attans alltså tiden räcker ju aldrig till! Fiffigt med en pysselbok! det ska jag med göra! Ideerna är ju så många! Mitt bästa pysseltips är att göra ett loppisfynd till något riktigt personligt och snyggt! Älskar att se förvandlingen!
  Fantastisk blogg du har!
  Kramar Emelie

  tips till nettan: gör bara hål på dina papper och sätt in i en fin pärm! tar ingen tid alls och så är det lätt att bläddra sen!

 • Reply Anna -Dagar av lycka 25 maj, 2011 at 16:19

  Eftersom jag är extremt opysslig av mig (har alldeles för dåkigt tålamod) så är jag grymt imponerad av alla som pysslar och donar! ser fram mot att få se vad du har för idéer i din pysselbok framöver 🙂

  /Anna

 • Reply Madeleine Berglund 25 maj, 2011 at 17:37

  Heej Sofia 🙂

  Oj så kul att gå en chokladkurs, så vackert och gott det ser ut, muums 😉

  Du bara måste hälsa maken för ett himla kul och trevligt gästinlägg. Det måste jag visa min käresta som är snickare, hihihi 😉

  Mycket bra idé med en pysselbok. Jag känner verkligen igen det där med att man får mer tid nästa vecka…hmmf. Typiskt att det aldrig blir så. Men nu ääääntligen har jag slipat och kivstlackat ett skrivbord. Så var det bara några strykningar vitfärg kvar, haha. Snart så. =D

  Kramis
  Madde

 • Reply Vitt och Blått 25 maj, 2011 at 18:24

  Vilket roligt inlägg din man hade gjort! 🙂 Verktyg är verkligen viktigt och speciellt när man håller på mycket! Har turen att ha en man med egen firma, snickare och därav prima verktyg. Har också pysselidéer, så här till sommaren blir det nog lite betong kanske och annars blir det mycket i tyg. Ha en fortsatt bra vecka – kram Ewa

 • Reply Lövkojan 25 maj, 2011 at 19:07

  Hej. Hittade just din blogg, supertrevlig! Det var en riktigt bra idé, mina idéer och projekt består just nu av löslappssystem så det här var ju mycket bättre :).

  Ha det fint, kram Marie-Louise

 • Reply Jenny 25 maj, 2011 at 19:33

  Jag älskar pyssel! Har hållit på i perioder i mitt liv, när barnen var små så var det måla små korgar och torkade blommor bl.a. Men nu är det helt annat, hittar mycket inspiration i blogg-världen och naturligtvis mycket hos dig! Är supernöjd med mina tändsticksaskar! Har en liten lista på små projekt jag har på g, allt från en lampskärm till förnya mitt ikea-skåp!
  Jag älskar ju också att förnya loppisfynd förstås =)
  Ha en skön fortsättning på veckan, kram Jenny

 • Reply Ljusa vardag 25 maj, 2011 at 19:58

  Vilken bra idé med en pysselbok! Bara det är ju ett pyssel i sig. Jag har ett pysset som jag ska göra och det är att klippa små lappar 10*10 cm utav inropade gamla broderade handdukar och sy ihop till ett lapptäcke eller en kudde. Har sett det någonstans..kommer inte ihåg vart men snyggt som tusan var det ;o) Ha en fortsatt fin onsdag! Mvh Anna

 • Reply ♥ Min lilla Stuga ♥ 25 maj, 2011 at 20:03

  Ja, en pysselbok ska jag skaffa mig, så jag kan skriva ner alla tips som jag får från Er bloggisar. :)) Önskar jag hade mer tid för pyssel, då jag älskar det. Minns med glädje när man fick julpyssla i skolan, det var höjdpunkten. 🙂 Dreja har jag inte gjort sen lekis så det vill jag göra igen. 🙂 Kram

 • Reply MaddeSign 25 maj, 2011 at 20:31

  Har haft ett pysseluppehåll på några år och jag saknar det så…

  Med andra ord, det är dags att börja igen! Frågan är vad jag ska börja med!?!?

  Smycken var mitt senaste projekt… Kanske ska jag vidareutveckla det lite?

  Kramiz Madde

 • Reply karin - trattoria 25 maj, 2011 at 20:54

  tyvärr är jag inte bra på att pyssla, desto bättre på att baka så det är nog mitt pyssel 🙂

 • Reply A House With A View 25 maj, 2011 at 21:55

  Låter hel kanon!! Själv funderar jag oftast över om jag KAN göra det själv och kommer fram till nääää, det går nog inte, haha.

  Kraaaaaaaaaaaaaam aka

 • Reply Fiffiga Systrar 26 maj, 2011 at 05:09

  En sådan bok har jag tänkt att skaffa länge… Men varför är det så att jag aldrig kommer dit? Hur svårt kan det vara? En bok som alltid ligger i väskan t.ex så man kan skriva ner direkt när man ser något eller klippa till en lite provbit på tyg eller vad som helst… NU ska jag skaffa mig en sådan bok… eller förresten… idag blir ju lite svårt för idag ska jag ju inte till någon affär…får väl ta det imorgon då… (du hör ju…! puh!)
  Önskar dig en strålande dag oavsett vad vädret erbjuder!
  Kram Elin

 • Reply Johanna 26 maj, 2011 at 05:23

  Å,vad jag känner igen mig…känns lite frustrerande när DIY-listan blir längre istället för kortare ;)Det är ju det däringa lapptäcket som ska sys,mormorsrutor som ska virkas osv! Vilken härlig walk in closet ni har! (och tapeten är en favorit)Och Vilka festliga bilder din man tog 🙂
  Ha det gott/Johanna,Fridas vän

 • Reply Yohanna i Las Palmas 26 maj, 2011 at 20:56

  Så sant så sant.
  Jag har en sådan bok också, men med kläder jag skulle vilja sy. När jag ser något i affären som jag vill köpa men inte kan så tänker jag som du. Det där kan jag sy själv. Men tiden, tiden ja…. Ideérna är många. Tillfällena få.
  Hälsningar
  Yohanna

 • Reply Fröken Eko 28 maj, 2011 at 17:40

  Vilken bra idé med en pysselbok! Själv brukar jag komma på en massa saker jag ska göra och pyssla ihop själv, men innan jag tagit mig tid att faktiskt göra det så har man glömt bort de flesta idéer. Men skriver man ner det nånstans så har man ju färdig inspiration till de gånger man har tid att pyssla 🙂

  /F

 • Reply Josefine-Elvine 14 oktober, 2011 at 21:30

  Oj vad jag känner igen mig i det du skriver! Precis så är det för mig också! man har massor man vill pyssla men då man väl bestämmer sig för att pyssla har man glömt allt.. Måste nog göra som dig och skaffa mig en pysselbok 🙂 tack för inspirationen!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.