loppisfynd

Djur i inredningen

Dagens tema i Inspirationsfabriken är “djur i inredningen”. Jag har faktiskt en del djur hemma när jag tänker efter. Jag springer ju en del på auktioner och loppisar och ibland så stöter jag på små djurfigurer som jag gillar. I övrigt har jag inte så mycket prydnadssaker egentligen men dessa djur står lite här och var i huset och spanar. Sedan så har jag ju tre små levande djur här hemma som hela tiden förflyttar sig runt och smälter fint in i inredningen 🙂

(Bilden överst är en elefant från Uppsala-Ekeby av Vicke Lindstand.)

Björn från Rörstrand av Gunnar Nylund
Isbjörn från Gustavsberg av Lisa Larsson.

 

Trana i teak, okänd härkomst, 10 kr på loppis.

 

Hur många djur har du hemma?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Vårt liv i norr 11 januari, 2011 at 10:27

  Lisa Larssons isbjörn är en favorit! 🙂

 • Reply Cilla 11 januari, 2011 at 10:46

  Kul med djur. Riktigt fina har du också hittat.
  Jag tror inte jag har ett enda hemma faktiskt. Vet inte varför 🙂

 • Reply Himmelriket 11 januari, 2011 at 11:12

  Oj, så roligt att du tittade in till mej…
  du hade ju riktigt många fina djur i din samling…
  En LisaLarsson går inte av för hackor 😉
  kram ullamaria

 • Reply Anonym 11 januari, 2011 at 11:42

  Så söt björnen är, han ser så ledsen ut.
  Jag har nog bara ett par stycken djur här hemma.

  Kram Sandra

 • Reply Karoleen 11 januari, 2011 at 12:17

  Du måster verkligen gilla djur så många som du har. Vackert! =)

 • Reply Villa Björkenäs Backen 11 januari, 2011 at 13:02

  Hej!

  Och tack för titten hos mig!
  Nu hittade jag till dig med 🙂

  Vad fina bilder du har på djuren! 🙂
  Ibland har man mer hemma mer än man anar..

  Ha en bra dag!
  Och vilken fin blog du har 🙂

  Kram Sirpa

 • Reply Madonnaliljan21 11 januari, 2011 at 13:05

  Hej!

  Vilken fin liten samling du har! Förutom mina två livs levande katter, har jag nog inte fler djur i mitt hem. Om inte alla gosedjur räknas då :))

  Ha det gott!

  Kram Jenny

 • Reply popetotrora 11 januari, 2011 at 18:23

  Sötnosar!

  Det är så roligt att titta runt hos alla Fabriksmedlemmar idag och se hur många tusen varianter av djur folk har hemma! 🙂

 • Reply Fröken Fräken 11 januari, 2011 at 19:08

  Just nu inga djur alls hemma, för lånehunden har åkt hem till husse (och efterlämnade en blöt present på golvet, så just då var jag inte så värst förtjust i det här med djur i hemmet…) Det verkar behändigare med keramikdjur!

 • Reply Tina på Balkongen 20 juni, 2011 at 12:46

  Oj vilket fint inlägg! Jag älskar djurfigurer, särskilt katter, elefanter och björnar. Din isbjörn är en riktig sötnos. Själv samlar jag på porslinhundar. Hemma i Ryssland har jag över 200 hundfigurer. Här i Sverige betydligt mindre. Jag brukar fynda dem i secondhandar och antikaffärer. Förra veckan var väldigt lyckad då hittade jag en gammal Lladro porslinhund värd minst 2000 kronor men betalade endast 500.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.