mitt liv som egenföretagare

En dag med kreativt skapande

kreativ arbetsdag

 

Jag älskar att skapa och idéerna saknas sällan. Men på senare tid, i och med att min hjärna blivit uttröttad, har jag märkt att det är svårt att vara kreativ när många andra arbetsuppgifter behöver göras. De ligger liksom och stör som ett ständigt brus. Så jag jobbar alltid för att städa undan ALLT annat så att jag med ett fritt sinne och tomt skrivbord kan sätta mig och skapa nytt. Det är en liten begränsning. Men det är bara att anpassa sig till den nya verkligheten och jobba runt det istället.

Idag ska jag äntligen få ha en heldag med enbart kreativt skapande. Det är dags att börja jobba fram 2017 års Ugglans familjekalender. Det blir min sjätte väggkalender och det känns fantastiskt kul att den fått hänga på många köksväggar runt om i Sverige och hjälpt familjer att hålla koll på alla sina aktiviteter både till vardags och helg.

Jag tror på förnyelse och att saker och ting inte alltid behöver vara exakt som det varit, även om det varit bra. Så efter att i fem år ha ritat illustrationer på samma tema med olika passande månadsaktiviteter för ugglorna så blir illustrationerna i nästa års kalender mer månadsoberoende och de kommer att utgå från ordspråk och citat. Men ugglorna och de sex kolumnerna kvarstår såklart. De är ju hela grejen.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sandra 28 juli, 2016 at 15:32

  Shit vad roligt att du hållt på i så många år med kalendern. Ska bli roligt att se vilka motiv den får till nästa års upplaga 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 28 juli, 2016 at 16:37

   Ja, det är inte klokt vad 6 år går fort. Har ritat hela dagen och känner mig lite vimmelkantig i huvudet och stel i nacken. Det är ett bra tecken ur kreativ synvinkel och jag tror det blir bra … men nu behöver jag nog en promenad. 🙂

 • Reply Jessica 29 juli, 2016 at 06:40

  Åh vad mysigt. Önskar så att jag kunde måla. Har massor av tankar och idéer i mig, men de blir liksom aldrig lika bra när de kommer ut 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.