Livet

En dag på en frusen sjö

 

Vi har några vänner som bor precis invid en liten sjö, Gransjön, som frusit och de kom på den briljanta idén att bjuda in till skridskoåkning och korvgrillning. Mycket bra idé!
För första gången på 30 år snörade jag därför igår på mig ett par skridskor och tog mig stapplande fram över isen. Senast jag åkte var nog någon gång i slutet av 80-talet, så helt stabilt kändes det ju inte. Men det var riktigt roligt.

Jag fick testköra ett par sprillans nya och belkväma skrillor. Min vän Katriens skridskor, ovan, var av den äldre och klassiskt snygga modellen.

 

Isen var helt perfekt och blank med bara ett litet puderlager av snö över sig.

 

En eld att värma sig vid är bra när man är ute i många timmar.

 

Efter skridskoturerna på den frusna sjön så grillade vi vegetarisk korv och hamburgare.

 

Att äta utomhus när man varit ute i många timmar är riktigt gott och maten smakar aldrig så bra som just då.

 

Jag tänker inte låta det dröja ytterligare 30 år till nästa gång jag åker skridskor.

//Sofia ♥

 

Spara

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Sandra 13 februari, 2017 at 08:47

  Åh, så mysigt! Vi har sagt att vi ska köpa skridskor varje år sen vi flyttade hit men det blir liksom aldrig av. Försöker spana efter begagnade så att investeringen inte blir så maffig och det går väl an att hitta min storlek med Viktors 48:or är det lite svårare med 😉

  • Reply Rania {Rowan Tree} 13 februari, 2017 at 12:31

   Victor får leta efter sådana där gamla med läderremmar som man bara surrade sunt sina riktiga skor! (Har för mig det fanns sådana förr, eller så har jag drömt…)

 • Reply Rania {Rowan Tree} 13 februari, 2017 at 12:27

  Åh så mysigt, och underbara bilder 🙂 Vi försöker vara en del ute på sjön och grilla m.m och i år har även jag dammat av skridskoåkandet 😀

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 16 februari, 2017 at 15:20

   Det var verkligen mysigt och jag märkte först när vi var där hur mycket jag saknade det. 🙂

 • Reply Tottie 13 februari, 2017 at 14:37

  Vad mysigt! Jag var också ute på isen igår men höll mig till att promenera… Jag gick i konståkning när jag var yngre så jag har hela tiden trott att jag kan åka skridskor, fram tills jag provade igen typ 15 år senare… Det är ju skitsvårt! :’)

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 16 februari, 2017 at 15:22

   Haha, ja det ser ju så enkelt ut när proffsen åker. Men när jag själv bara ska stå upp och ta mig framåt … då ser det inte lika graciöst ut. 😀
   Coolt att du höll på med det som yngre. 🙂

 • Reply Cajsa -GRÖNA MOMENT 13 februari, 2017 at 18:28

  Å så otroligt härligt det såg ut!

 • Reply Katta - Bucketlife 13 februari, 2017 at 20:13

  Åh, jag bara njuter av bilderna. Vilken dag och vilket mysigt sätt att hänga. Jag har tänkt att jag ska testa långfärdsskridskor för första gången i år. Har fått för mig att jag skulle tycka om det väldigt mycket, men det har aldrig blivit av att jag köpt några. Men det är härligt att glida fram även på konståkningsgrillorna 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 16 februari, 2017 at 15:40

   Ja, det var verkligen ett perfekt sätt att hänga på. Ja, jag blev faktiskt lite sugen jag med. Jag hade sådana där konståkningsskridskor med taggar fram så jag var mest rädd för att fastna i dem hela tiden. Ett par skrillor utan taggar skulle vara häftigt att glida fram med. 🙂

 • Reply Jennifer 14 februari, 2017 at 21:17

  Åh va mysigt!

 • Reply Wilda 15 februari, 2017 at 12:14

  Åh vilken drömdag! Så mysigt.

 • Reply Emmi - explorista.se 19 februari, 2017 at 13:34

  Gud vad det ser mysigt ut, älskar att vara ute! 🙂 Och såna gamla skridskor blir mycket snyggare på bild än hockeyrör… 😉

 • Reply Sara Rödett 19 februari, 2017 at 14:50

  Så härligt och mysigt det ser ut! Såg ut att vara en riktig toppendag. 🙂

 • Reply smyckenochskapat.blogspot.com 26 februari, 2017 at 11:56

  Vilken ljuvlig dag och vilka fina bilder!
  Tack för att du delar med dig!
  /Ingrid

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.