hållbart liv

En hållbar och inspirerande Johanna

 

När jag var i Stockholm för ett par veckor sedan så passade jag på att träffa Johanna. Vi har följts åt via instagram och våra bloggar under en ganska lång tid men inte fått chans att träffas förrän nu. Hon är en fantastiskt sprudlande, härlig och driven tjej. Eftersom hon jobbade så hängde jag hos henne i butiken en hel eftermiddag och drack te och pratade mellan kunderna som hon hjälpte.

johanna-replik-2

Johanna designar otroligt coola smycken i mässing i varumärket JohannaN. En kombination av thailändsk hantverkstradition och norrländsk design. Snyggt så det förslår! Och hennes ambassadörer som bär smyckena är bland annat Adam Tensta, Annika Norlin, Ane Brun, Titiyo, Laleh, Dennis Lyxzen m.fl. Helt grymt!

 

johanna-replik-3

Johannas passion är hållbart mode och Slow Fashion och hon lever som hon lär i allt hon gör. Till hösten släpper hon dessutom boken “Slow Fashion – din guide till smart och hållbart mode” tillsammans med Jennie Johansson på Ordfront förlag. Hur häftigt är inte det?!

 

johanna-replik-4

Butiken Replik, som ligger på Frejgatan 47 i Vasastan i Stockholm, har också en webbshop där Johanna säljer sina utvalda produkter på temat hållbart mode och slow fashion.

 

johanna-replik-5

Budskapet på den här tygkassen gillade jag skarpt. “Vackra ting är vackra oavsett om vi bär dem idag eller om tio år.”

Hon säljer också utvalda second hand-klänningar. Givetvis hittade jag en i bra modell, med fint mönster och som satt perfekt. Så den slog jag till på fast att jag tänkt att jag inte ska ha fler klänningar nu. Jag får helt enkelt sälja några fler.

Det är underbart att träffa likasinnade som jobbar och lever ungefär som en själv – skillnaden är att hon bor i Stockholm och jag på vischan. Men det spelar ingen roll när en tänker på samma sätt.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Rania {Rowan Tree} 10 juni, 2016 at 07:22

  Åh vad roligt att se lite mer bilder från hennes butik, hoppas jag också kan besöka den snart. Hon är verkligen en grym tjej!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 13 juni, 2016 at 07:22

   Ja, det var verkligen en fin butik och hon är grym. Hoppas att du får chansen snart! 🙂

 • Reply Jeanette 10 juni, 2016 at 09:47

  Jättefin butik. Roligt att ses irl. Jag har enbart träffat en bloggare som bor i samma stad som mig, så det känns kul att få kontakt med någon likasinnade. Annars de flesta blir att man har kontakt på nätet och via bloggarna 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 13 juni, 2016 at 07:26

   Ja, det ger mycket att träffa likasinnade. Jag har träffat många via bloggen och några har blivit mina goda vänner. Det är fint! 🙂

 • Reply Emmi i Spanien - explorista.se 10 juni, 2016 at 11:41

  Vilken fin blogg du har, underbara bilder! Hittade hit via bucketlist.se, kommer hänga kvar och läsa mer! 🙂 Bor i Spanien nu, men annars har jag ett litet radhus hemma i Sverige och älskar trädgård, inredning och foto. Önskar dig en bra dag!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 13 juni, 2016 at 07:35

   Tack snälla! Och vilken intressant livsstil du har. Är sugen på det och vi planerar något liknande. Ska läsa massor i din blogg. 🙂

 • Reply JohannaN 10 juni, 2016 at 11:41

  Men åh så himla fint skrivet – blir alldeles varm i hjärtat av dina ord. Tack snälla du! Och ja, var så himla roligt att du hade tid att komma förbi och fika! (och som sagt: ynnesten i att planera sin egen tid innebär att en kan lägga timmar på att hänga med roligt folk och sedan jobba ifatt mailhögen någon annan dag =)) kram!

 • Reply Beautiful Life 11 juni, 2016 at 08:45

  Åh! Mycket intressant ämne det där med hållbart mode! Jag håller på och rensar i mina farföräldrars hus som de bott i i drygt 60 år. De har ju samlat på sig en del och jag försöker göra mitt bästa för att se vad som går att spara för att minska konsumtion och nyproduktion 🙂 Skrev faktiskt ett inlägg om det när jag höll på här i huset för två år sedan kom jag på, länkar till det i signaturen!

  Trevlig helg!
  /Anna

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 13 juni, 2016 at 07:38

   Ja, det är väldigt intressant och något för oss alla att tänka på och implementera.
   Så spännande med rensning av ett gammalt hus, mycket spännande som kommer fram kan jag tro. Det gäller att se potentialen. Ska läsa ditt inlägg. Stort lycka till med rensningen! 🙂

 • Reply Angeliqa (Vandringsbloggen) 11 juni, 2016 at 15:17

  Åh, underbara JohannaN – hon inspirerade mig till att loppa bort alla onödsamma saker i förrådet. Nu står jag och försöker vara stenhård med vad som ska bort och vad som ska få vara kvar. Inspiration!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 13 juni, 2016 at 07:39

   Visst är det härligt att rensa ut ALLT onödigt. Det ger mig massor med energi och glädje. 🙂
   Kram till dig!

 • Reply Wilda 17 juni, 2016 at 19:44

  Så otroligt vackert porträtt av Johanna och är så imponerad över hennes verksamhet!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 20 juni, 2016 at 07:47

   Tack snälla! Ja, hon är verkligen grym och det är väldigt imponerande det hon har byggt upp så här långt. Hon kommer att uträtta mycket fint i livet!

 • Reply Stjärnögonblick #24 | vallmo, hon och magiska solnedgångar. | REAKTIONISTA 19 juni, 2016 at 17:02

  […] Sofias porträtt av JohannaN. […]

 • Reply Stjärnögonblick 29 | vallmo, hon och magiska solnedgångar. | REAKTIONISTA 7 augusti, 2019 at 08:06

  […] Sofias porträtt av JohannaN. […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.