mina funderingar

En hjärtans dag utan onödigheter

Idag är det Alla hjärtans dag. En dag, som för varje år som går eskalerar mer och mer till en kommersiell cirkus. Visst är det en fin tanke att vi ska uppmärksamma våra nära och kära en dag i mitten av kalla februari, men jag tycker att det på något sätt blir lite hjärtlöst när den till stor del handlar om att handeln vill få oss att konsumera mer, genom att trycka på vårt samvete om att vi ska visa vår kärlek genom att ge bort en hjärtformad ask med hjärtformat godis, blommor, ballonger, nallar eller andra meningslösa presenter som ska ges bara för givandets skull. Självklart kan man på denna dag vara lite extra givmild med ansträngningar som får ens omgivning att känna värme och kärlek. Kramar och komplimanger tycker jag att man kan sprida runt sig likt chokladströssel på en glass. Eller varför inte ge bort ett matpaket, varma filtar, rent vatten eller en barnmorska till dem som verkligen behöver?

Kram på er alla. Och du… vad fin du är idag!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Marta Exner 14 februari, 2014 at 08:16

  Kloka ord, jag tycker också det! 🙂

 • Reply Elisabeth 14 februari, 2014 at 08:36

  jag håller med, och följer ditt spår.. jag har pysslat egna hjärtan som jag ger bort idag. KRAM

  • Reply hildashem.se 14 februari, 2014 at 10:08

   Det gör säkert mottagaren av hjärtat väldigt glad 🙂
   Kram

 • Reply Den där Victoria 14 februari, 2014 at 08:49

  Du är också fin och du har liknande tankar som jag har om denna dag.

  Kram Victoria

  • Reply hildashem.se 14 februari, 2014 at 10:09

   Det är skönt att vi är fler som tycker så här. Då kanske de slutar upp med allt trams snart 🙂
   Kram

 • Reply Sara 14 februari, 2014 at 09:13

  Man ska ge kärlek på alla sätt man kan, till så många man kan, varje dag! Men idag visar jag lite extra uppskattning till min familj genom att bjuda på hjärtformade våfflor som fredagsmys. Vägen till hjärtat går ju som bekant genom magen 😉

  • Reply hildashem.se 14 februari, 2014 at 10:10

   Precis så! Och hjärtvåfflor låter ju fantastiskt gott.
   Kram till dig Sara!

 • Reply Queen of Kammebornia 14 februari, 2014 at 09:32

  Du är också fin Sofia! Och jag skriver också om icke-kommersialismens Alla hjärtan idag. Varm kram till dig!

  • Reply hildashem.se 14 februari, 2014 at 10:10

   Så ska jag kolla in hos dig. Kram till dig!

 • Reply Madeleine 14 februari, 2014 at 17:22

  Jag älskar alla högtider, men alla hjärtans dag har varit något jag undvikit i alla år. Men i år gjorde jag något annorlunda. Jag strösslade pappershjärtan till hela huset. Varje granne fick ett litet rött hjärta i brevlådan med texten "Kärlek till alla", "Kram" eller "Du är bra" på. Sen gjorde jag mandelkakor med vanilj och chokladsmak, stansade ut hjärtan ur ekologisk ananas och serverade familjen det tillsammans med Sen cha. Och nu försöker jag sprida lite kärlek till alla bloggar jag läser där ute. Kram och en glad alla hjärtans dag till dig!

 • Reply Rumpetuss 14 februari, 2014 at 22:06

  Hoppas du haft en fin dag! Min dag har varit härlig, kalas tillsammans med nära och kära då jag har lyckan att vara född just på alla hjärtans dag! <3

 • Reply Sandra 15 februari, 2014 at 18:36

  Word!!

 • Reply Maria - Snickaregården 16 februari, 2014 at 15:18

  Alla hjärtans dag i all ära men de andra 364 dagarna då? Vill ha kärlek omkring mig de dagarna också 🙂
  Kram Maria

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.