mitt liv som egenföretagare

En kan inte göra allt – men alla kan göra något

Ibland råkar man ut för problem som kan tyckas jobbiga och man stönar över det. Det är löjligt. Jag och de flesta av oss här i Sverige har egentligen inga problem. Vi har tak över huvudet – oftast väldigt fina tak dessutom. Vi har mer mat för dagen än vad vi egentligen behöver – i många fall ekologisk och förpackad i tjusiga kartonger. Vi har en skön säng att lägga oss i om kvällen – en säng med madrassen indelad i olika zoner för bästa komfort för vår kropp. Vi har en varm dusch att ställa oss i när vi är kalla – och vi hinner dessutom aldrig blir riktigt smutsiga mellan våra duschar där vi tvålar in oss med väldoftande crèmetvålar som inte ska torka ut vår hud. Men framförallt har vi trygghet – vi kan leva trygga i vårt hem och i vårt land. Listan kan göras lång på vad vi har som många andra inte har.

Just nu pågår den största humanitära katastrofen i världen sedan andra världskriget. Omkring 60 miljoner människor är på flykt, varav hälften av dem är barn. Många av dem dör på Medelhavet när de försöker ta sig till en tryggare plats.

En kan inte gör allt men alla kan vi göra något. Med anledning av denna katastrof som just nu pågår framför våra ögon säljer jag 20 st av mina illustrationer – till förmån för Röda Korset som hjälper till i de katastrofområden som uppstått. Hela summan (4 580 kr) som dessa illustrationer inbringar skänker jag oavkortat till Röda Korset och deras hjälpinsatser.

10 st av ”Älskad till månen” – för att alla barn förtjänar en trygg uppväxt.

10 st av ”Finns det hjärterum – för att det finns plats för ALLA som behöver en trygg plats att komma till.

Det finns många initiativ just nu, ett annat av dem är Emma Sundh som startat Blogghjälpen där målet är att samla in 50 000 kr med hjälp av våra bloggar.

Tillsammans kan vi göra skillnad!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Choices by Annie 8 september, 2015 at 19:10

  Ett fint initiativ. Vi kan alla göra något.
  Det är fint med medmänsklighet.
  //Annie

 • Reply Thelma och jag 9 september, 2015 at 05:29

  Mmmm.. Men alla de andra då? Det här med flyktingarna.. Det är hett, det är nytt, det är ngt som händer en bit ifrån oss, vi samlar våra muskler, visar vår välvilja o öppnar våra plånböcker. Men dom andra? Dom familjer i det här landet som förvisso inte är på flykt men som inte har det särskilt fett. Som inte heller har råd med nya jackor till barnen, till nya skor ist för dom urvuxna o trasiga, till mat att ställa på bordet som är näringsrik o varierande. Dom lever i vårt land, t.o.m i din egen stad. Var finns stödet o hjälpen till dom? Dom är inget hett nyhetsstoft, dom är vardag o ngt ständigt pågående. Lätt att glömma bort dom när vi bröstar upp oss i dessa dagar /pia

 • Reply Anonym 9 september, 2015 at 05:56

  Jag gillar det här, att vi alla kan bidra på något sätt. Jag har köpt ett av varje av dina fina illustrationer och längtar tills de kommer hem i brevlådan.
  Kram från Susanne

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.