hållbart liv

En köpfri tillvaro

När jag sade upp mig för att bli egenföretagare förde det med sig en väldigt positiv bieffekt. Jag slutade shoppa och blev därmed lyckligare.

När jag slutade min anställning var jag helt inställd på att strypa alla inköp, och spara pengarna istället, innan jag visste hur mitt företagande skulle fungera. Innan dess spenderade jag planlöst mina pengar på än det ena och än det andra. Eftersom jag hade ett syfte med att sluta shoppa så var det inte det minsta svårt. Det gick liksom av sig själv eftersom jag hade så mycket annat kul med mitt företag att fokusera på. Det intressanta är att jag fortfarande snart 4 år senare inte börjat shoppa igen. Jag kom liksom helt ifrån det, och nu ingår det naturligt i min livsstil att inte konsumera prylar som jag ändå inte behöver. Suget efter nya saker finns helt enkelt inte kvar längre och det är en så otroligt befriande känsla. Jag mår så mycket bättre av att inte ha en massa saker att bekymra mig över. Det är en riktig befrielse! Det är till och med så att jag nästintill har slutat att gå på auktioner och loppisar och rensar istället ur mina förråd och gör mig av med grejer. Bra mat, upplevelser och en och annan second hand-klänning lägger jag gärna mina pengar på. Bra mat är gott. Upplevelserna kan jag minnas länge. Och klänningarna – ja, de gör mig väldigt glad.

Det är alltså sant som de säger; det är inte inkomsterna man blir rik på, det är utgifterna.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Ulrica – Från sött till salt 21 maj, 2014 at 06:21

  Det låter verkligen härligt! Vi står inför att göra vårt största köp, förhoppningsvis om något år blir vi med hus, och då gäller det att spara, spara, spara. 🙂

  Tack för inspirationen till att odla ärtskott. Nu står dom fint i fönstret hemma och växer så det knakar.

  Kram Ulrica

  • Reply hildashem.se 22 maj, 2014 at 06:24

   Så spännande med hus! Då finns det verkligen något konkret att spara till.
   Kul att jag kunde inspirera med ärtskotten, vi äter det på mackan här hemma varje dag 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Lingonberrie 21 maj, 2014 at 08:29

  Det låter bra det, tack för inspirationen. 🙂

  • Reply hildashem.se 22 maj, 2014 at 06:27

   Tack själv för att du tog dig tid att kommentera 🙂

 • Reply Helena N 21 maj, 2014 at 09:58

  Underbart Sofia! Det här med saker som "tynger" en har vi ju pratat om förr, och jag har också blivit MYCKET försiktigare med onödiga inköp.
  Känns bra på alla sätt; för mig själv, miljön och plånkan.
  PS! Gud vad söt du är på din nya bild, den där du håller i krukor, har grön klänning och uppsatt hår. Ursnygg!
  Kramis Helena N

 • Reply AktivaDagar 21 maj, 2014 at 14:00

  Tror det är mycket vana och invant beteende… Att shoppa… Eller inte shoppa….

 • Reply Emschen 21 maj, 2014 at 21:19

  Ja det är ju just så fler av oss hade behövt göra. När jag var mammaledig så shoppade jag inte alls på samma sätt som jag gör nu och jag var inte minsta olycklig för det. Jag borde nog komma dit hän igen (shoppingen inte mammaledigheten haha) jag tror jag hade mått bra av det. Fast det är ju så kul med nya saker. Eller?

  • Reply hildashem.se 22 maj, 2014 at 06:30

   Den där lyckan med nya grejer är ofta rätt så kortvarig, så brukar jag tänka när jag lockas av något. Lycka för mig nu är att inte ha en massa grejer att bekymra sig över. Lycka till! 🙂

 • Reply Kia 22 maj, 2014 at 20:02

  Skönt! Folk handlar alldeles för mycket. Köper sånt de tror att de behöver men skulle klara sig alldeles utmärkt utan.
  Vi är inga prylfreak i vår familj, behöver inte det senaste. Barnen lär sig dela på saker och de frågar inte heller efter nya grejer. Nöjda med det de har. Så skönt så!

  Ha en toppen helg!
  Kram Kia

 • Reply Erika 27 maj, 2014 at 08:36

  Tack för inlägget! Det är så inspirerande att höra hur andra vågat och lyckats med att förändra sitt liv. Och jag tänker att allt går om en satsar på det som en brinner för. 🙂

  Jag har på sistone funderat mycket på hur konsumtionsstyrt mångas (inklusive mitt) liv är och kommit fram till att jag inte vill ha det så. I vintras var jag tre månader i asien och hade med mig en liten väska på 40 liter och var alldeles lycklig trots att jag inte hade "vanliga" saker och trots att jag inte handlade mer än två klänningar. Lycka är inte bundet till saker och som du skriver så är nog konsumtionen ofta ganska planlös och lyckan som den ger kortvarig. Numera handlar jag väldigt lite och drömmer om att inte äga så mycket.

  Och tack också för en fin och inspirerande blogg!

  //Erika

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.