odling

Om att tvinga sig för att få det gjort

 

Så här dags på året brukar jag vara igång med planeringen inför årets odlingssäsong. Några fröer såsom chili, paprika och pak choi borde jag stoppat i jord vid det här laget och planer inför vad som ska sås när borde gjorts. Det har jag inte gjort. Lusten har inte infunnit sig ännu, tiden har gått åt till andra sysslor och orken har helt enkelt inte funnits. Men om jag ska kunna få ett prunkande växthus även i år där jag kan ligga på soffan och lukta på grönskan, vilket jag verkligen vill, krävs det att jag får ändan ur vagnen och sätter fart. Så den här helgen måste jag stoppa de där första fröna i jorden åtminstone, och jag tänkte att om jag lägger ut den här målbilden av växthuset från förra året och skriver det här på bloggen så blir det en piska till att få det gjort. Annars framstår jag ju plötsligt som en lögnare. Och det vill jag ju inte. 🙂

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Lena 12 februari, 2016 at 08:07

  Håller med, speciellt dagar som denna, grå och trist och avsaknaden av snö eller sol som skapar energi och gläjde gör att man inte orkar få något gjort.

 • Reply Linnéa 12 februari, 2016 at 08:17

  Förstår känslan när en dragit ut på det för länge! Men vilken härlig målbild att jobba mot! Tänk vad skönt när det är gjort och växterna är på gång. Lycka till 🙂

 • Reply Sofia/Trådtanten 12 februari, 2016 at 18:53

  Det är lite finurligt med bloggar på det sättet. Att lova i offentlighet är svårare att inte leva upp till. Och om något ger energi så här i ett grått februari så är det ju att sen de där små bladen titta upp ur jorden!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 19 februari, 2016 at 12:13

   Haha, ja det är väldigt bra. Och det hjälpte ju faktiskt, även om jag inte höll tidsramen exakt. 🙂

 • Reply Linda 12 februari, 2016 at 21:46

  Hmm, här är en till dom inte hittat lusten ännu… Har iallafall beställt fröer och planerat att köpa jord imorgon. Liiiite sugen är jag nog iallafall! Är väldigt avundsjuk på ditt härliga växthus dock, mitt saknar minst tjugo rutor och är lite dragigt ?

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 19 februari, 2016 at 12:14

   Haha, förstår att det är dragigt om 20 rutor saknas. Hoppas att du fått det du ska i jorden nu. 🙂

 • Reply Frida 14 februari, 2016 at 17:19

  Odlande ska inte tvingas fram; jag är övertygad om att din odlarglädje snart kommer fram. Annars får du bjuda hem någon vän som ger dig den där härliga energin och inspirationen så kan ni så tillsammans. Kram på vändagen!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 19 februari, 2016 at 12:16

   Det gick faktiskt att tvinga mig till det. Och nu är de är nere i jorden så pysslar jag om dem varje dag och sprejar vatten och kollar så att de har det bra. Jättemysigt! 🙂
   Kram på dig!

 • Reply Moa 14 februari, 2016 at 19:49

  Vilket härligt grönt växthus!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.