När man har bakat och ska bjuda på fika ser det ofta väldigt trevligt ut med lite florsocker strött över kakan men för att få det så där snyggt och jämt, krävs det en sil. Och man behöver ingen special-sil som säljs i butik – en tesil blir det perfekta redskapet och finns förmodligen redan i din kökslåda. Perfekt när ett redskap kan användas för många olika saker. Har du fler tips på saker som man kan använda till annat än det var tänkt för?
Idag verkar det bli strålande väder. Jag önskar er en skön söndag!
//Sofia ♥
26 Comments
Bara fantasin som egentligen sätter stopp.
Finns så mycket man kan använda till mycket mer än det egentligen är tänkt. Hoppas ni får en skön Söndag, Kram Malin
Haha, så brukar jag också göra. Min senaste upptäckt är att köttklubban, den där som man brukar banka ut kött med, är perfekt att öppna kokosnötter med utan problem. Men då får man först ta vinkorkskruven till kokosnötens ögon 😉
Bra tips! Ett annat tips är att använda osthyveln tillatt skära gurka och även margarin vid bakande 🙂
Jag tror jag hade en hel bok med sådanna tips förut… Undrar vart den har tagit vägen?! Iallafall där tipsade de om att ovan nämnda tesil skulle fungera utmärkt till att forma köttbullar!! /Louise
Hej Sofia !
Trevlig Söndag till Dig också.
Kram Mi
Hejsan!!
Ja visst är den användbar, här i huset används kaffesilen till detsamma. Potatis sticka används till o få upp, Eller ner värmeljus i glaslyktor!(densamma används INTE till potatisen , väl o märka)
Ha en finfin dag!
Klem Anna
Fika är aldrig fel ; ) stor kram Sofia
Jag gör likadant med tesilen och använder den även när jag gör kanelbullar, byter ut vanligt socker i fyllningen mot vaniljsocker och strör ut med den. / Pia
Smart!
Ha en fantastisk söndag, fina du!
Kram Elin
Gu`så smart! Det ska jag prova nästa gång jag behöver lite "puder" på kakan.
Kram Anette
Hallå, ja de är jättebra till florsocker, jag gör lika , de ytterst FÅ ggr jag bakar;)Läcker bild, verkligen!
Ingen tar såna inspirerande bilder som dig, de är så vackra att man bara dör, sockorna som hänger på tork, man vill ju bara ut och köpa mera sköljmedel man ser bilden;) Underbar blogg har du, kan inte säga det tillräckligt många gånger och vilken trädgård nedan, verkligen bra tips!
Ha en fortsatt bra sommar! mari.
Använder också tesilen till florsocker, det är ju superbra! Ha en superskön söndag!
Kram Anna
Vilket toppentips! Gillas! 🙂
Jag brukar görutom att puffa florsocker över bakverk använda tesilen för att sikta kakao eller mjöl vid redningar t ex.
Hoppas du fick en fin avslutning på helgen, här är det bara grått men vi har det gott! // Sandra
precis så brukar jag också göra.
Kram
Hanna
Vitlökspress som hammare?! Funkar iof inte så bra kan jag meddela, har nämligen provat… 😉
/Frida
Jag använder också tesilen till florsocker 🙂
Hoppas helgen har varit härlig!
Kramar
Att man inte har tänkt på det innan?? Tack för tipset!
Jag håller med en annan kommentar här på sidan – du tar väldigt fina bilder som gör att man blir sugen att testa lite av varje av alla dina fantastiska tips!
Ha en skön vecka!
Kram
Ha ha precis så gör jag också när jag ska dekorera mina kladdkakor med florsocker.
Mitt tips är att hälla lite finluktande sköljmedel på dammtrasan vid dammtorkningarna. Då doftar hela hemmet ljuvligt!
Så enkelt och smart!
Kram på dig!
Japp så gör jag åxå… tesilen är prefekt!! 🙂
Hej, tipsar om att mala kaffebönor i mandelkvarn. Borde fungera.
Och det glömde jag: om det är svårt att öppna en skruvkork går det lätt att använda en nötknäckare eller en lagom stor tång.
jag kör potatispressen när jag ska strö över florsocker, funkar oxå 🙂
Tesilen är bäst till detta! Det jag ibland använder till något annat än det är tänkt är durkslaget som ibland får agera jäskorg. Först lägger jag i lämplig kökshandduk som jag trycker ut mot "väggarna" och sedan mjölar rikligt innan jag lägger i degen! Inget kladd och ingen diskning behövs!
Oj oj, vilken bra tipps. Tack!