Livet

En midsommar i Rom

 

Vi är inte så mycket för högtider och traditioner, därför lämnade vi allt vad midsommarfirande heter och tog oss till Rom. Den staden är helt makalös. Historien pockar på i varje gathörn och kvarter där nya företeelser trängs med de gamla antika byggnaderna, statyerna och kyrkorna. Jag blir helt hänförd av allt det vackra. Storstadens puls och enorma folkmassor som trängs på gatorna och i de smala gränderna är en stor kontrast mot det liv som jag annars lever – rätt så ensam på landsbygden i tystnaden och lugnet. Jag gillar den kontrasten. Jag älskar att åka bort, men jag älskar ännu mer att komma hem.

 

romresan-2

Dagarna spenderades med att promenera många mil gata upp och gata ner. Vi hade också vår årliga konferens om framtiden, i vanliga fall brukar vi ha den under en dag men nu sträckte den sig under flera dagar och sittandes på sval kalksten i skuggan av en staty eller på en vackert snidad parkbänk i trä i någon av stadens frodiga parker. Det var otroligt inspirerande och pennan glödde över sidorna i anteckningsboken. Jag kommer att berätta mer om hur våra konferenser fungerar i ett kommande inlägg.

romresan-3

Rom är som en saga och verklighet på en och samma gång. Även om en inte är historiskt eller arkitektoniskt intresserad så går det inte att låta bli att imponeras av alla de fantastiska byggnadsverken som byggdes i en tid då det inte fanns de verktyg, maskiner och hjälpmedel som vi har i dag.

romresan-4

En riktigt bra sak med Rom är att det på varje torg och i många gathörn står vattenposter med friskt och gott vatten att svalka sig med i den 40-gradiga hettan. Det känns skönt att slippa det onödiga vattnet buteljerat på plastflaska som annars är vanligt.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Sofia 27 juni, 2016 at 08:57

  Åh men vad underbart! Älskar också att åka iväg när det vankas högtider av olika slag. Inte vid jul kanske, men vid alla andra högtider är jag mer än gärna på resande fot. Superfina bilder och det låter verkligen som att ni haft en härlig helg. Kram <3

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 27 juni, 2016 at 09:22

   Tack! Och ja, det var verkligen en härlig resa. Och eftersom en befinner sig på en plats där högtiden inte ens existerar så passerar den liksom helt obemärkt förbi.
   Kram till dig! <3

   • Reply Sofia 27 juni, 2016 at 13:28

    Ja men verkligen, det är så skönt att slippa alla måsten och bara få vara ibland. Det är ju ofta så mycket man måste fixa med innan en högtid så att bara lämna allt och åka iväg är ju underbart.

    Svar: Visst är det mysigt, men jag har också lätt för att bli lat och tycka att det är så mycket enklare att äta hemma och sen gå ut på en promenad istället. Men när man väl ger sig iväg ut så inser man att det är så fantastiskt härligt med picknickar och tänker att man ska göra det mycket oftare än vad man gör.
    Åh, det där fåret alltså. Försökte lyfta staketet så att han kunde gå under det, sedan välta det så att han kunde hoppa över, men han förstod nog inte vad vi ville att han skulle göra så han stod bara en bit bort och bräkte. Och att lyfta ett får är inte enkelt så efter x antal försök fick vi sorgsna ge upp och gå därifrån. Men sen mötte vi ägaren som lovade att ta hand om bråkstaken och se till att han kom in i hagen igen. Så förr eller senare löste det sig 🙂 Hoppas bara att ingen stod med en dold kamera och filmade hela situationen, måste ha sett vansinnigt roligt ut.

    • Reply Sofia Brolin - hildas.se 28 juni, 2016 at 06:57

     Ja, det är verkligen skönt.
     Jag log stort när jag läste hur ni försökte med fåret, jag kan se det framför mig. Men skönt att höra att det löste sig. Och ja nu ska jag snart se till att ta tag i en picknick, det är det verkligen värt. 🙂
     Kram

 • Reply Maria 28 juni, 2016 at 07:43

  Vad spännande med konferens för framtiden, det ser jag fram emot att läsa mer om.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.