Livet

En morgonlista

 

Ibland önskar jag att jag hade en mall att följa när besluten blir svåra. Inte bara en sådan här mall/lista för bloggen – utan för mycket annat i livet. En enkel lösning utan tusen olika valmöjligheter. Det vore skönt när möjligheterna verkar oändliga. Men vi tar ett steg i taget och börjar med en enkel mall i en form av morgonlista för bloggen som jag hittade hos Beata.

 

När går du upp?

Strax efter klockan 6.

 

Vad är det första du gör varje morgon?

I den sämsta av världar så plockar jag fram telefonen för att se vad som hänt under natten. En mycket dålig vana som jag jobbar på att få bort genom att helt enkelt lämna telefonen på nedervåningen när jag går och lägger mig. I den bästa av världar ligger jag kvar en stund och vaknar till liv, pratar med Mattias om den kommande dagen och sträcker på mig.

 

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?

Kanske 5 minuter.

 

Är frukost viktig?

Ja, väldigt viktig.

 

Vad äter du till frukost?

En stor matig smoothie. Har ätit det varje morgon i sju års tid och tröttnar aldrig. Det går snabbt att göra och är väldigt gott. Den går dessutom att variera i all oändlighet. Ibland gör jag den som drickbar ur glas och ibland som en smoothie bowl att äta med sked.

smoothie bowl

Är du morgontrött?

Nej, morgonen är min bästa tid. Då är jag som piggast och mest effektiv. Detta medför såklart att jag är väldigt kvällstrött.

 

Vad har du för alarm?

Jag har inget alarm. Mattias sätter ett alarm (någon lugn melodislinga) på sin telefon men vi vaknar nästan alltid före det.

 

Hur ser en perfekt morgon ut?

Att jag vaknar upp och har en helt tom agenda. Vi båda är lediga och kan göra exakt vad vi vill, det är en oslagbar känsla som ofta resulterar i en utflykt eller någon social aktivitet med vänner som är lika lediga.

 

Vad är det bästa med morgonen?

Ljuset. Såklart beror det ju på årstid när det behagar komma. Men från och med nu så är det perfekt när solen går upp innan jag själv går upp. Jag älskar soluppgångar och vill gärna gå ut och titta på dem.

Den här fantastiska soluppgången är från i söndags. Ett otroligt vackert och glödande ljus visade sig i några minuter, sedan var det som en vanlig morgon igen.

Hur går du helst klädd på morgonen?

Jag tycker att det är rätt tråkigt att klä på sig och tänker praktiskt. Därför tar jag oftast på mig det jag tänkt att ha hela dagen. Jag har ju ofta klänning så det blir ett par sköna strumpbyxor och en klänning. Det är som att gå i myskläder. Det andra alternativet är att jag tar på mig mina vandringsbyxor och en underställströja.

 

Har du någon speciell morgonvana?

//Sofia ♥

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jeanette 15 mars, 2017 at 09:00

  Har också skrivit denna och kvällslistan fast på min förra blogg då jag nyligen har bytt. Men det är kul med såna här listor då man lär känna personen mer bakom bloggen 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 16 mars, 2017 at 08:38

   Ja, vad kul. Och ja du har faktiskt helt rätt. Det är roligt att läsa sådana listor hos andra eftersom man då får en djupare bild av vem människan bakom bloggen är. 🙂

 • Reply Evelina 16 mars, 2017 at 08:24

  Jag är också en morgonmänniska eller jag har blivit en morgonmänniska rättare sagt, vilket jag inte trodde var möjligt för 10 år sedan. Jag älskar verkligen morgonen nu och känslan av att vara ensam i världen då är underbar. Det är så tyst och lugnt så att det nästan känns som att jag är ensam fast det är jag ju förstås inte.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 16 mars, 2017 at 08:39

   Så hoppfullt för dem som vill bli morgonmänniskor men inte är det nu. Och jag håller med dig till 100% om den där känslan av ensamhet tidigt på morgonen. Den älskar jag också! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.