Livet

En morgonutflykt till hindens rev

 

Det är så här långt man hinner på 10 sekunder: Att trycka på kamerans avtryckare, springa över stenarna, hoppa upp på axlarna, få upp armarna i vädret …*KLICK*. Mattias hade inte en chans att hinna resa sig upp också. Och då försökte vi ändå tre gånger.

Hindens rev är trots det en riktigt höjdarställe att besöka, med en så vacker natur. Men vad är Hindens rev egentligen? Tydligast ser man det på en flygbild, men om jag ska beskriva det i ord så är det en lång och smal tarm som sträcker sig nära fem kilometer rakt ut i Vänern. Den är som allra bredast 100 meter och ibland bara några meter bred. Naturen är gammal och orörd. Det här långa näset bildades under den senaste istiden när stenar och annat material som fastnat i inlandsisen smälte fram. Och kvar blev ett coolt mästerverk i form av en lång tarm.

Hösten bjuder, precis som alla årstider, på vackra upplevelser. Vi har bestämt oss för att gå ut på Hindens rev varje årstid för att få olika upplevelser.

 

Man går längs stigar och ibland genom mysiga tunnlar av växtlighet.

 

Det är sådana här saker som vi nu vill göra med all vår tid som vi har frigjort sedan vi flyttade från vårt hus. Att vandra, upptäcka nya platser och att njuta av naturen med medhavd matsäck och en termos med varm dryck. Och att krama träd.

 

Havet, som inte är ett hav men som ser ut som ett hav, följer dig på båda sidor.

 

Stenarna längst ut på udden är staplingsvänliga. Inte hade vi tålamod att göra så coola stenstaplingar som Jonna, men det här fick duga.

 

Vi sa det när vi vandrade där helt ensamma, att det är otroligt att man kan gå på så fina ställen helt alena utan att möta andra människor. Det är en av fördelarna  med att besöka populära platser off season. Är man bara rätt klädd så spelar det ingen roll hur vädret är. Jag rekommenderar varmt en tur till Hindens rev i Vänern, om du inte redan varit där.

 

//Sofia ♥

 

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Mia Bergvall 22 oktober, 2017 at 12:15

  Fantastiskt vackert!

 • Reply Barbro 22 oktober, 2017 at 15:27

  Härligt inlägg.

  Tack!

 • Reply Hanna 22 oktober, 2017 at 16:33

  Vad lustigt att du skriver om hindens rev när jag precis just nu är på väg hem från svärföräldrarna, där vi tittade på diabilder från en utflykt på åttitalet till just hindens rev.. annars hade jag aldrig hört talas om stället😂

 • Reply Pia 23 oktober, 2017 at 07:41

  Så mysigt! Å visst är det så roligt att upptäcka naturen och nya platser! Älskar när man hittar tunnlar i växtlighet:)
  Hoppas du får en härlig vecka!
  Kram Pia

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 25 oktober, 2017 at 09:45

   Ja, jag älskar verkligen att upptäcka nya platser. Det ger energi, och så är det spännande att inte riktigt veta vad som väntar bakom nästa krök. 🙂
   En fin vecka till dig också.
   Kram 🙂

 • Reply Wilda 29 oktober, 2017 at 08:13

  Så otroligt mysigt! Så fint att ha en livspartner att upptäcka sådana ställen med dessutom. Jag blir alltid så glad av er! 😀 Det är inspirerande men också en viktig påminnelse om hur det enkla livet kan vara det bästa.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 31 oktober, 2017 at 08:37

   Tack, vad kul att höra. 🙂 Det är verkligen fint att ha en livskamrat som man göra allt och inget tillsammans med. Även när man inte gör något alls så är det fint.
   Kram till dig! <3

 • Reply Jeanette 6 november, 2017 at 16:52

  Jag hade aldrig hört talas om det innan men blir sugen på att ge mig ut på utflykt dit!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.