mina funderingar

En ny hobby?

 

De senaste åren har mina hobbies förvandlats till mitt jobb på olika sätt. Jag jobbar så mycket kreativt om dagarna att jag inte riktigt har energi och ork till det även på min fritid. Och eftersom ett av mina mål inför 2014 är att jobba lite mindre (alltså lite mer normalt) och försöka ha någon form av fritid, så måste jag komma på vad jag ska göra med den där fritiden. Detta är väl ett riktigt I-landsproblem, kanske du tänker. Ja och du har helt rätt, det är sannerligen ett angenämt problem. Men om jag inte kommer på något bra att lägga min fritid på så kommer det att sluta med att jag hamnar på jobbet i alla fall. Och då blir jag i slutändan utarbetad och deppig och lyckas inte alls uppnå mina mål för 2014.

Så vad kan jag då göra med min fritid? Böcker har jag inte hunnit läsa på flera år, kanske skulle jag ta upp det igen. Träningen har jag ju kommit igång med och tycker att det är helt ok men det är ingen hobby, så roligt är det inte, mest en nödvändighet för min kropp. Engagera mig ideellt tycker jag är jättekul, men det gör jag redan på flera håll. Så frågan är vad jag ska hitta på. Vad gör du på din fritid?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

41 Comments

 • Reply Anna 17 januari, 2014 at 07:10

  Jag började virka för några år sedan och är sedan dess helt fast i det. Varje liten ledig stund som jag får över så virkar jag några rader på mina alster, men det gäller ju att hitta något som passar sig själv. Hoppas att du hittar något som passar just dig!!
  Trevlig helg!

 • Reply Anonym 17 januari, 2014 at 07:24

  Bakar! Är rena terapin för mig…går in i min lilla bubbla & samlar kraft =) Tidigare har jag läst mycket, men det blev för svårt när jag drabbades av utmattningsdepression. Bakböcker & baktidningar går alldeles utmärkt, tack & lov =)
  Ha en fin dag & hoppas du hittar något som ger dig avkoppling & glädje!
  Annalena

  • Reply hildashem.se 21 januari, 2014 at 06:48

   Jag gillar också att baka, det är verkligen avkopplande. Och så ger det ju resultat också 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Pernilla E 17 januari, 2014 at 07:30

  Jag stickar, virkar och syr, det är min hobby och min säkerhetsventil. Det bästa är att stickningar och virkningar kan man ta med sig när man sitter och väntar på sina ungar på alla deras träningar och tävlingar. Sen är jag med i en bokcirkel, ett sätt för mig att komma igång med läsningen igen. Så jag blir tvungen att läsa minst en bok i månaden.

  • Reply hildashem.se 21 januari, 2014 at 06:50

   Ja, det där med bokcirkel är ingen dum idé faktiskt … 🙂

 • Reply Hemma på Ekbacken 17 januari, 2014 at 07:56

  Oj ja hobby är svårt. Vad gör jag på fritiden? Jag yogar, läser och drömmer, kan det vara hobby tro? Just nu sitter jag och funderar på om jag ska börja läsa Italienska. Eller testa jobba i lera.

  Det finns så mycket att göra i livet, det är det som är så spännande 🙂

  Kram Linda

  • Reply hildashem.se 21 januari, 2014 at 06:31

   Jag läste italienska på gymnasiet, idag kan jag inte ett ord 🙂
   Visst är det spännande att det finns så mycket att göra i livet, det är bara att välja 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Rosine 17 januari, 2014 at 08:32

  Hej Sofia, är virkat en fin balans till det professionella arbetet.
  Jag har 2 Granny filtar, så du kallar oss, virkade och
  så mycket glädje när hade virkning.

  Om du behöver fler hobbies kommer besöka mig en gång på min blogg. Alla de bästa Rosine ♥♥♥

 • Reply Min Lilla Kokvrå 17 januari, 2014 at 08:50

  Att blogga är min hobby 🙂

 • Reply malin - tjusigt 17 januari, 2014 at 09:40

  Att virka är också en bra hobby för mig, det är så rofyllt. Jag antar att ditt trädgårdsintresse och odlande är en bra hobby för dig. Kanske lite säsongsbetonat, men under vintern funkar det ju bra att planera…

  Önskar dig en härlig fredag.
  Malin

  • Reply hildashem.se 21 januari, 2014 at 06:32

   Ja, jag ser verkligen fram emot odlingssäsongen. Och snart är den här 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Carola 17 januari, 2014 at 10:33

  Mindfulness eller att sy!

 • Reply Kia 17 januari, 2014 at 11:42

  Jag tränar och skjutsar/hämtar barn på aktiviteter. 🙂
  Du kan börja spela något instrument! Jag fick en gitarr för 2 år sen som jag ska lära mig spela på. Går i vågor kan jag säga… men en vacker dag kanske jag kan spela!

  Är det runkeeper du har?? Jag kör med den appen. Springa/gå/skidor och det är kul att se hur långt man kommit och om man var bättre än förra gången.

  Ha en toppen helg!
  Kram Kia

  • Reply hildashem.se 21 januari, 2014 at 06:33

   Japp, det är runkeeper jag har. Men jag har den bara på mig när jag springer … vilket inte är särskilt ofta. Men det är kul att se statistiken 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Jenny 17 januari, 2014 at 12:54

  Jag började rida på ridskola som vuxen och det är det roligaste som finns. fantastisk träning för rygg och axlar (har aldrig ont längre, nästan) och jag utmanar min feghet hela tiden! Rekommenderas!

  • Reply hildashem.se 21 januari, 2014 at 06:34

   Jag har flera kompisar som börjar rida som vuxna, de är helt lyriska. Hästar är verkligen fantastiska djur 🙂

 • Reply Dreamsicle 17 januari, 2014 at 16:16

  Jag håller med om att ridning är fantastiskt. Jag har ridit hela mitt liv. Det är en aktivitet som hela familjen samlas kring.
  Ett tag höll jag och min kille på med salsa. Det är verkligen nåt jag rekommenderar (eller nån annan dans som Lindy hop eller bugg, beror ju lite på vad man gillar för musik). Jättekul att göra nåt ihop med sin partner samtidigt som man träffar andra. Dessutom är det jättebra träning. Man får både kondition, muskler och bra hållning och det blir liksom på köpet, eftersom det är roligt och socialt tänker man inte ens på att man motionerar. Danskurser brukar inte va så dyrt och när man väl lärt sig lite är det bara att köra hur mycket som helst både hemma och ute på danskvällar.

  • Reply hildashem.se 21 januari, 2014 at 06:35

   Danskurs känns faktiskt väldigt spännande. Lindy hop hade varit häftigt … dock är utbudet inte så stort av sånt här. Men jag ska hålla ögonen öppna 🙂

 • Reply Ester ❤ ett kreativt liv 17 januari, 2014 at 16:57

  Förstår "problemet"! Hoppas du hittar en avkopplande hobby som ändå sticker ut från ditt vanliga jobb. 🙂 Jag jobbade kreativt tidigare, och då hade jag aldrig ork till att pyssla på hemmaplan… Men nu när jag jobbar administrativt och mer strukturerat så har jag massor av idéer och inspiration till att pyssla när jag är hemma – det älskar jag! 🙂

  • Reply hildashem.se 21 januari, 2014 at 06:37

   Så är det nog; att man behöver kontraster. Jag kanske borde byta till ett administrativt jobb istället 😉

 • Reply Rumpetuss 17 januari, 2014 at 19:26

  Vilket angenämt "problem" ! Min fritid ägnas mest åt virkning, det är för mig avkopplande!! Läste en artikel häromdagen (hittade den via Virkaholic) som menade att handarbete så som virka, sticka, sy, brodera ger kroppen och hjärnan avkoppling!! Hoppas du hittar det som passar dig!!

  • Reply hildashem.se 21 januari, 2014 at 06:38

   Ja, det är verkligen ett angenämt problem.
   Jag kan tänka mig att virkning och stickning är bra på många sätt. Jag lärde mig faktiskt att virka och sticka förra året men kände direkt att det inte var "min grej". Jag älskar stickade och virkade saker … men låter nog hellre de som är bra på det göra det – så köper jag saker av dem istället 🙂

 • Reply Anna Svensson 18 januari, 2014 at 19:23

  Rida ser jag att en del redan föreslagit, det är jätteroligt och en himla bra träning frö hela kroppen. Eller varför inte skaffa hund? DET är en väldigt bra hobby och du som jobbar hemifrån kan ju erbjuda ett bra hem till en hund då den slipper vara ensam hemma och du får trevligt sällskap hela tiden också.
  //bara anna

 • Reply Maria 18 januari, 2014 at 20:19

  Njut av att ha ett jobb du älskar, det är få förunnat! 🙂
  Fritiden finns där när den behövs, bara att bestämma sig för att inte jobba så kommer du nog på något att göra.

  kram

  • Reply hildashem.se 21 januari, 2014 at 06:40

   Ja, det njuter jag verkligen av. Fritiden kommer att lösa sig 🙂
   Kram Sofia

 • Reply kungen o majkis 18 januari, 2014 at 22:08

  Eh…jag…. jag alltså….jag virkar. Typ bara virkar. Kan jag rekommendera ;-)!

  • Reply hildashem.se 21 januari, 2014 at 06:41

   Haha, ja det gör du sannerligen. Och du är grymt duktig på det också! 🙂

 • Reply CreandoPhoto 19 januari, 2014 at 17:43

  Ja du….fritid sa du? Vad är det nu igen…?

  Du fattar! Jobbet slukar nästan all tid nu och allt som blir över går till familjen. Men om det fanns mer tid skulle jag träna, läsa och virka. Jag skulle baka (för det har en vän lärt mig är hälsosamt för själen) och så skulle jag antagligen träffa mina vänner mycket oftare 🙂

  • Reply hildashem.se 21 januari, 2014 at 06:42

   Ja, det där med att träffa sina vänner oftare är något jag ska se till att börja med 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Sofia 20 januari, 2014 at 08:46

  Pussla, är något som sällan finns tid till, men som jag tycker är rogivande 😉 Billigt dessutom 😉
  Hoppas du hittar en fin hobby.

  Kraam Sofia <3

  • Reply hildashem.se 21 januari, 2014 at 06:42

   Jag älskar att pussla … eller jag gjorde i alla fall förr. Jag kunde sitta i timmar och leta efter bitar som passade ihop. Det är verkligen kul 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Anonym 20 januari, 2014 at 14:21

  Jag är urdålig på musik men sjunga i kör tror jag är väldigt kul! För egen del ska jag inom kort testa på yoga. jag har helt sagt nej till det innan. Jag vill även lära mig simma bättre.
  Ett boktips är Påven Johanna, det är nog den bästa boken jag läst!
  Kramar Linda C

  • Reply hildashem.se 21 januari, 2014 at 06:43

   Tack för boktipset, det ska jag skriva upp 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Tina 20 januari, 2014 at 20:18

  Hej!
  Herregud vad fint du har det! Vi är mitt uppe i en renovering av ett 20-talshus och jag vill så hemskt gärna ha ett platsbyggt skafferi. Ditt skafferi ser rätt lagom ut men jag undrar vilka mått det har?

  Kram Tina

  • Reply hildashem.se 21 januari, 2014 at 06:47

   Vad spännande med er renovering 🙂
   Vårt skafferi är ungefär 90 x 180 cm. Det är lagom stort för oss. Lycka till! Kram Sofia

 • Reply Saran 23 januari, 2014 at 11:20

  Våga ha tråkigt. Det kan leda till väldigt oväntade resultat.

  • Reply hildashem.se 23 januari, 2014 at 12:30

   Du har en väldigt viktig poäng där. Ur tristessen föds kreativiteten – i alla fall för mig 🙂

 • Reply Helena 24 januari, 2014 at 15:38

  vilken svar fraga! Jag har valdigt lite fritid, och speciellt pa vintern da det ar morkt nar man aker hemifran och nar man kommer hem igen pa kvallen – och bara vill ata, ta ett bad och sedan sjunka ner i sangen o sova som en gris. MEN, pa helgen mellan stadning och tvatt, da forsoker jag iallafall ta en halv dag till mig sjalv. Jag har flera intressen och det blir alltid lite krig inom mig om vad jag ska gora. Sa det blir att intressena delas upp beroende pa sasongen. Pa vintern blir det mest att sy – kuddar, lapptacken, tom klader ibland. Det blir ocksa mer konst och jag gillar 'lino cutting'. Pa varen och sommaren ar det absolut tradgarden, prata med blommorna, klippa graset och njuta av att vara ute. Pa hosten blir jag bak galen, och bakar brod, appelkakor, och annat gott. Det blir nog inte mer en sadana 'normala' intressen…

 • Reply min tekopp 11 juni, 2014 at 17:34

  Jag spelar teater, finns inget som både är mer befriande och lärorikt som just det. Dessutom så har jag fått många nya och numera nära vänner genom teatern. Annars är ridning en perfekt fritidssysselssättning, avkopplande, rofylld och samtidigt så tränar man upp kroppen.

  Lycka till!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.