lantliv

En resa kräver planering

När man bestämmer sig för att skaffa grönsaker … och katter, så är det inte bara att resa bort hur som helst utan att tänka sig för. När det spirar som mest i landen så behöver de daglig tillsyn med vattning och pyssel. Katterna behöver ju såklart alltid mat, vatten och sin dagliga dos med kel och omsorg. Och då går det inte bara att packa en väska, låsa dörren, vinka adjö och åka iväg några dagar. Det krävs planering. Som tur är har jag en snäll mamma som flyttar in och tar hand om allt varje sommar när vi reser bort några dagar. Det är en fin tillgång!

Just nu så planerar vi faktiskt en liten resa som denna gång kommer att ta oss runt sjön Vättern, med början i Karlsborg och avslut i Gränna. Någon som har några måste-tips på saker som borde ses längs vägen? 🙂

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Erika 18 juli, 2013 at 06:46

  Jag vet inte varifrån ni reser, så jag kan inte ge tips på vägen, men ett matställe. I hamnen i Gränna finns en lax-restaurang där man kan äta den allra ljuvligaste ljumma laxsallad. Om man inte är vegetarian förstås, då blir det svårare. Men denna minns jag som något av det bästa jag ätit! Ha en fin resa!

  • Reply hildashem.se 18 juli, 2013 at 06:53

   Vi reser från Karlsborg och sedan medurs runt Vättern Askersund, Vadstena och till Gränna.
   Nu är jag ju vegetarian … men tack ändå för tipset. Kanske någon annan som gillar lax ser det 🙂

 • Reply KatarinaZA 18 juli, 2013 at 06:50

  En tur till Visingsö för att titta på ekskogen. Karlsborgs fästning.

  • Reply hildashem.se 18 juli, 2013 at 06:54

   Tack, för detta. Jag noterar båda dessa tips, de låter som fina platser 🙂

 • Reply Helena N 18 juli, 2013 at 07:30

  Vad härligt med en liten roadtrip runt Vättern, och det blir säkert lite minisemester för mamsingen också, att vara hemma hos er under tiden, så fint som ni har det.
  Tyvärr har jag inte åkt runt Vättern, men jag säger också att ni borde åka över till Visingsö, för det är så himla vackert där.
  Man kan åka remmalag, men vi hyrde cyklar och trampade runt på ön när vi var där. Vackra Tempelgården är värt ett besök, supermysigt och där kan ni äta eller fika i lugn och ro.
  Ett besök vid Mullbärsträden är också intressant. Och klättra upp i Brahekyrkans torn om ni törs 😉
  Vi formligen älskade Visingsö, och jag vill verkligen tillbaka dit.
  Kram Helena N

  • Reply hildashem.se 18 juli, 2013 at 08:11

   Ja, Visingsö tror jag inte att vi får missa. Vi är inte höjdrädda, så kanske klättrar vi upp i kyrktornet! Tack för tipsen!
   Kram

 • Reply Min Lilla Kokvrå 18 juli, 2013 at 08:45

  Lite lustigt för vi håller också precis på och planerar för vår resa runt Vättern, men vi börjar i Askersund och åker tvärtemot er motsols med stopp vid Karlsborgs fästning och ett besök i Hjo. Naturligtvis stannar vi på tillbaka vägen på andra sidan sjön i Gränna för att köpa lite polkagrisar, det hör ju till, och kanske vi far över till Visingsö eller så stannar vi helt enkelt kvar i Gränna hamn för sol och bad. Katten och grödorna ser snälla grannar till när vi är ute på vår lilla roadtrip och vem vet, vi kanske ses 😉

  • Reply hildashem.se 18 juli, 2013 at 09:06

   Haha, så lustigt. Vem vet, vi kanske möts på vägen – eftersom vi åker åt motsatt håll. Ser du en liten turkos veteranbil så kan du ju vinka 🙂

 • Reply Anonym 18 juli, 2013 at 09:04

  För några år sen var vi i Gränna och vi bodde på campingen i husvagn med utsikt över Visingsö. Tyvärr hade vi inte möjlighet att åka över dit men någon gång ska det bli av. Det vi däremot gjorde som jag vill tipsa om är:
  * Titta när de gör polkagrisar och handla med sig av alla goda sorter som finns.
  * Besök Brahehus och titta på den fina utsikten!
  Dessutom besökte vi Vadstena slott! Fin guidad tur där.
  Kram Mia 🙂

  • Reply hildashem.se 18 juli, 2013 at 09:07

   Polkagrisarna ska vi såklart kika på, Brahehus ska jag absolut skriva upp på min lista, och klostret har vi redan bokat in 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Jessica 18 juli, 2013 at 09:29

  Åh, både Karlsborg och Gränna är jättemysiga städer! Egentligen är väl Karlsborg kanske inte så mycket för världen men jag älskar det speciellt ändå, har släkt där. Där är fint att gå både längs med Vättern och gå och titta framme vid kanalen. Även fästningen är värd en titt och uppe vid fästningen finns ett promenadspår runt udden som är fint om man gillar natur, en vacker liten fyr hittas vid spetsen 🙂 Förutom det som redan nämnts om Gränna vill jag minnas att det "längst upp" (blir väl öster tror jag) i staden finns en lång trappa upp till en utkiksplats, där har jag för mig att man får en överblick över hela staden. Låter som en jättefin resa ni ska göra, hoppas ni får det bra!

 • Reply Klockarbarn 18 juli, 2013 at 14:35

  Ta en liten break och stanna i Askersund och ät glass i hamnen. Det är en fin liten hamn med god glass. I alla fall för några år sen.

 • Reply Charlotta 18 juli, 2013 at 17:45

  Vi har precis semestrat den rundan och vi gjorde en avstickare åt öster vid Motala. En bit in på Göta kanal lastade vi av våra cyklar och cyklade utmed kanalen till Bergs slussar. Mysigt, vackert och spännande med alla slussar!! I Ljungsbro stannade vi vid Cloetta och köpte choklad 🙂
  Ha en skön semester!!

 • Reply Anna - mamma till två prinsessor och en prins 18 juli, 2013 at 19:46

  Mitt tips måste bli Habo kyrka. En fantastisk gammal träkyrka som måste ses! Vägkyrkans cafe har dessutom kanonfint fika till billig peng.

 • Reply Lemon Chic 18 juli, 2013 at 23:37

  you have a great blog ^ ^
  you want to follow each other?
  follow me and let me know with a comment
  and follow you too :))

  kisses
  http://lemonchicbeautyfashion.blogspot.it/

 • Reply Ekomorsan 20 juli, 2013 at 08:34

  Mysigt med roadtrip! Hoppas ni får en fantastisk resa med många fina upplevelser! Att semestra i Sverige är ju väldigt vackert!

  Kram

 • Reply Anette Ryan 20 juli, 2013 at 12:51

  Det är verkligen så att när man odlar en massa krävs det planering om man vill åka bort. Vi får alltid se till att någon kommer och vattnar om vi åker bort längre än en vecka. Som tu är har vi valt att inte skaffa djur just av den anledningen att vi åker till Sverige då och då. Och inte är vi borta så kort tid heller när vi åker hem till Sverige. Svårt att hitta någon som sköter trädgård och annat i sju veckor eller så.
  Kram Anette

 • Reply Queen of Kammebornia 23 juli, 2013 at 19:16

  Röttle by precis söder om Gränna. Helt fantastiskt!!!!!!!!!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.