loppisfynd

En riktig gris

Det blev ganska många loppisar för min del i somras, i och med det blev det också några loppisfynd. En del kanske förfäras av min fula gris, men jag älskar den. Det är en gammal handmålad och stor spargris i porslin som har en oerhörd charm med sin trilska uppsyn.

När jag fick syn på den på loppisen så började mitt hjärta bulta lite extra och jag gick fram till försäljaren förberedd på en tuff förhandling om pris. Jag ville verkligen ha den, men samtidigt inte betala för mycket. Jag frågade vad den kostade och försäljaren passade tillbaka frågan genom att fråga vad jag ville betala. Jag hade kunnat tänka mig att betala en eller ett par hundra. Men det avslöjade jag ju såklart inte utan började med att bjuda en femtiolapp. Jag som hade väntat mig ett motbud blev förvånad då försäljaren sa att: –Oj, vill du betala så mycket så varsågod. I den förhandlingen blev vi båda vinnare, försäljaren blev supernöjd och jag blev supernöjd. Inte alla gånger det inträffar.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Helena N 16 september, 2014 at 07:26

  Fula gris?! Är du galen! Den är ju helt bedårande, och en sån har jag velat ha i massor med år. Men jag vill inte heller betala en förmögenhet, och det är precis vad man får göra på loppisar i Stockholm, snyft.
  En superfin dag till goding! Kramis Helena N

 • Reply Razzy 16 september, 2014 at 13:40

  Hepp, jag tycker allt att den är söt och den är verkligen barndomsminnen för mig 🙂

  Kram Eva

 • Reply Emschen 16 september, 2014 at 19:30

  Men herregud en sån hade ju farmor och farfar, undras var den har tagit vägen!
  Den är inte ful, den är jättecharmig!

 • Reply fianathome 17 september, 2014 at 05:22

  När loppis är som bäst!! Jag har köpt likadana grisar till mina barnbarn fast jag har hittat vita. visst är de fina. Vi sparar här i en med tior och en med femmor. Det blir mycket skrammel men i slutändan blir det god löning 🙂
  ha så gott idag
  kram
  Fia

 • Reply Hemma på Sjuan 17 september, 2014 at 18:52

  Kul när man hittar nåt man verkligen vill ha. Och till ett sånt fyndpris, kram Suss

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.